TEMAT: Ogródek Robaczka

Ogródek Robaczka 01 Lip 2014 05:19 #278905

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
No...przyszłam na moją ulubiona ścieżkę ...z kawusią w dłoni ofkors :wink4: ...nie wiem czy ławeczka mokra ...bo mam ochotę przycupnąć na chwilę z ptaszorami :wink4:
U mnie kurka zimno i deszczowo wciąż :mad2: Mimo wszystko dobrego dnia Kasiek :wink4:
A...Julek wyciągnęła chyba stronę Duńczyków,cośmy się tam dobijały w zeszłym sezonie...znaczy Agunia :search: Ta FoxyFC i Lavender FC to mi się marzy....choć jak pamiętam, więcej miałam wtedy odmian spisanych :happy4:
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Robaczek

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek Robaczka 01 Lip 2014 08:29 #278938

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Kasiu - odbijam kartę! Zaglądam tu na na bieżąco i nauczyłam się już umiejętnie korzystać z Twojego ogrodu - nie dostaję z zachwytu ataku serca po każdym wejściu tylko po co trzecim :happy4:
Co do werbeny patagońskiej, to doprawdy, dziwna z nią jest historia, jak już raz się uda, to odnawia się i to zarówno koło zeszłorocznego badylka wyrastają maluchy, jak i dookoła. Czyli co - i z nasion i od korzenia?
Jednak wiosną łatwo ją przeoczyć i wypazurkować, zwłaszcza, że nie pojawia się zbyt wcześnie. Ja nie przeoczyłam dzięki temu, że tyle było wokół niej ceremonii w poprzednim sezonie i miałam ją właściwie tylko w jednym miejscu.
Teraz natomiast widzę, że powyłaziła w jeszcze jednym i nie wiem, co to by miało znaczyć... Mrówki przeniosły nasionka, czy co? Bo ja na pewno nie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Robaczek

Ogródek Robaczka 01 Lip 2014 10:06 #278962

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Kasiek, jaka tam oglatana - jak sie lazi po forumach, no i dosc czesto jezdzi w tamta strone, to sie czlek roznych rzeczy dowie czy zobaczy.
Co do Pink Piano i Baronesse, to inna liga - Baronesska to rabatowka z wiekszymi kwiatami jak Chippek a Pink Piano ma kwiat mniejszy (Piano masz to wiesz jak wyglada) "wglebny" hihi no i duza rosnie, jak to wielkokwiatowa. Mnie osobiscie duzo lepiej niz Charming Piano sie podoba tzn Charming jest ladna jak kwiat jest swiezy, pozniej kolor to brudna szmatka i chociaz jest bardzo trwala, to ja kwiaty jej scinam, bo patrzec nie moge. Jak juz plot mi zrobia, to gdzies daleko od tarasu ja posadze, zeby z bliska nie widziec - teraz rosnie w donicy i mi cisnienie podnosi.

Ogródek Robaczka 01 Lip 2014 21:25 #279127

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Kasiu, to ogólne widoczki są cuudowne :hearts:
a wiesz, że 19 i 20 lipca w Rosarium jest Różany Weekend :wink4:
co Ty na to, żeby zgarnąć jeszcze Aśkę i sobie tam podjechać? :wink4:

Ogródek Robaczka 02 Lip 2014 10:56 #279315

• Jonatanka
  • Jonatanka's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 257
Jestem pod wrażeniem Twoich ogródkowych zakamarków... i nietuzinkowych rozwiązań aranżacyjnych.

Ogródek Robaczka 02 Lip 2014 11:03 #279317

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Kasiu :bye:
Jak zawsze Twoje rabaty różane są bajeczne ,katalogowe :supr3: :)

Lawendowe kępy pełne podziwu,duże,piękne :supr:

Ogródek Robaczka 02 Lip 2014 18:44 #279382

• Madżenka
  • Madżenka's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33
Robaczku dziekuję za porady, z pewnością z nich skorzystam. Zatstanawiam się kiedy zamówić kolejną partię róż , przed czy po urlopie :) zwłaszcza bedę znów czytała o korowaniu róż, bo wbiłam sobei w głowę wersję kora +róze = grzyb...
Czy masz moze Young Lycidas! Bo nie widziałam jej na. Twojej liscie róż?

Jakie róże polecisz mi w kolorze Leonarda da vinci (wersja pink) o wysokosci 1,2-1,5 m? Bo muszę dokupić serię do porcelanowego różu i burgundu.

Idę dokończyć przedpłocie z lawendą i kostrzewą siną
"Madżenie ogrodnika" w innej przestrzeni wirtualnej

Ogródek Robaczka 02 Lip 2014 19:07 #279390

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Kasiek...coś chyba zarobiona jesteś ostatnio tak ? :hug:
U mnie fajna nawet pogoda dzisiaj była...mało słońca co prawda..ale bez deszczu ,wbrew zapowiedziom Kreta :wink4: Mam patagonkę wiesz , mam :dance:

Ogródek Robaczka 02 Lip 2014 20:37 #279428

• Aga1973
  • Aga1973's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie mów nigdy.. :)
  • Otrzymane dziękuję: 144
Super kompozycja, ta z lawendami :) Chociaż cały ogród masz bajkowy :)

Ogródek Robaczka 02 Lip 2014 20:48 #279433

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Mnie spleśniały i zgrzybiały Jacques Cartier, a i niezawodna do tego roku Brother Cadfael ma jakieś wredne plamy. Tymczasem chmury się niosą i na razie nie planuję oprysku nawet na mszyce :angry: Pogoda mnie gnębi :unsure: Za to widzę kwiaty Long John Silver i nabieram nadziei, że wreszcie urośnie :) Kwiaty śliczne :)

Ogródek Robaczka 02 Lip 2014 21:49 #279472

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Czemu nie pisałaś, że chcesz werbenę?
Ja mam tego pełno.
Czy wiesz już jakie róże wypadną?
Chociaż wcale sie nie dziwię, że zaczynasz kupowac byliny.
Róż masz pod dostatkiem, a byli tylko podkreślą ich urodę.
szkoda, że już nie ma tojeści. Bardzo chciałabym ją posiadać
Będe polowała

Ogródek Robaczka 04 Lip 2014 06:39 #279834

• Madżenka
  • Madżenka's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33
Robaczku zamówiłam kolejne róże..... :happy4: :drink1:
Louisa Odier, Alana Titchmars , Pomponellę, Leonarda da Vinci i Brother cadfael i Princess Alexandra of Kent :) Na tym kończę tegoroczne zakupy różane,.... Chyba....
Chyba... bowiem wirus różany jest niewyleczalny i obawiam się , że rozprzestrzenia się w stopniu uniemożliwającym jakiekolowiek środki zaradcze...... :hammer:
"Madżenie ogrodnika" w innej przestrzeni wirtualnej

Ogródek Robaczka 04 Lip 2014 07:26 #279839

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Hej! Mam chyba deprechę, bo na nic nie mam ochoty - stąd moja znikoma aktywność towarzyska, ale odblokuję się informacyjnie w kwestii werbeny; piękne, ponad metrowe, kwitnące już krzaczki mają w Primaflorze (jedyne 14.90 ;) ).
P.S. Cudnie u Ciebie jak zwykle

Ogródek Robaczka 04 Lip 2014 07:49 #279843

• DANA
  • DANA's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 802
Oglądałam wiele ogrodów ...ale Twój jest dla mnie Najładniejszy wręcz doskonały :bravo: :bravo: :bravo:
dodatkowo robisz fantastyczne fotki :bravo:

Ogródek Robaczka 06 Lip 2014 14:20 #280389

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Kasiu, te dwa ostatnie zdjęcia ....przepięknie

Ogródek Robaczka 06 Lip 2014 23:30 #280557

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Witajcie Kochani!
Weekend miałam wyjazdowy, gościłam się u rodzinki, na drugim końcu Polski i wróciłam padnięta. 2 dni w drodze, jeden na miejscu.. :jeez:
Ogród nieco sfatygowany po upałach, jutro czeka mnie masa pracy! Dzisiaj tylko zdążyłam podlać zasuszone donice i fajrant.
Zdjęcia sprzed wyjazdu, ale w miarę aktualne… ;-)

Kiftsgate kwitnie pierwszy raz - jest niesamowita! Kwiaty ma jak hortensje bukietowe i kwitnie bardzo wytrwale!
Niestety druga okazała się pomyłka..buuuuu

Skoro jesteśmy na froncie, to nie mogę pominąć..

Miskant od Juliet daje radę!

...I patriotycznie..

i takie tam…

Trzeci ślimaczek już jest, jutro wyląduje na rabatce z kolegami :lol:

I na koniec zapowiedź nowej rabatki, a raczej, zrewitalizowanej ;)

Dobranoc :bye:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 06 Lip 2014 23:53 przez Robaczek.
Za tę wiadomość podziękował(a): Basia, Bozi, Firletka, VERA

Ogródek Robaczka 06 Lip 2014 23:52 #280560

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Doris, dopiero narzekałyśmy na jesienną aurę, a mamy upały! :woohoo: Ja się cieszę, a Ty? :dance:
Małgosiu, sadzonka werbeny, którą dostałam od Margo w zeszłym roku też przezimowała - dobija od korzenia, a wokół niej widzę siewki. Niestey były w cieniu ostróżek dotychczas więc to maluszki. Wycięłam teraz ostróżki, więc może ruszą do góry. Tymczasem posadziłam siewki od Markitki i czekam, aż zawerbenują mi cały ogród :lol:
Julek, żeby sprostać Twoim wymaganiom to się muszą zdrowo namęczyć te różyce hahaha :happy3:
Marta, ja się piszę na Różany Weekend, a jakże! Namawiam jeszcze Juliet na wyjazd, Asia już pisała, że jest chętna, więc szykuje się wyprawa B)
Jonatanko, bardzo mi miło, że tak myślisz! Staram się by ogród nie był otwartą kartą, ale zaskakiwał przy bliższym poznaniu, na tyle, na ile to możliwe na małej przestrzeni..cudów nie zdziałam, ale staram się..czarować ;-)
Aniu, nie wszędzie lawenda rośnie mi tak bujnie, ale tam, gdzie jest sucho i na pateni daje radę ;-) Nawet sama się wysiewa między kamieniami ścieżki :woohoo:
Madżen, szalejesz z tymi różami ;-) Wyhamuj dziewczyno, bo nie będziesz co miała sadzić jesienią ;) W kolorze Leonarda..? Hmm..Może Baronesse? Bardzo fajna różyca, zdrowa i obficie kwitnąca, polecam!Young Lycidas nie mam. Widziałam, że kupiłaś kilka historycznych - zaplanuj dla nich sporo miejsca, rosną z nich różane potwory ;-)
Doris, gonię własny ogon od dłuższego czasu…masakra. Doby mi brakuje na wszystko, na ogród zwłaszcza :blink:
Aga, dzięki. W bajkach jednak chorób i szkodników nie ma, nie pasują do bajecznej estetyki..a u mnie od groma :crazy: Ale nie jest źle, póki jest na czym oko zawiesić i duszę ukoić ;-)
Ewa, mam nadzieję, że pogoda teraz dopisuje? U mnie lampion. Long John już obcięty, ale teraz zachwyca mnie Kiftsgate i White Flight - oba młodziaki, ale spisują się rewelacyjnie. Będzie z nich pociecha :)
Margo, lista róż do eksmisji ciągle w opracowaniu, ale wstępne typy są. Wywalam te, które mi podpadły albo kolorem nie grają z resztą. Byliny są znacznie mniej problematyczne, a poza tym tak jak piszesz - podkreślają urodę róż na rabatach, a każda dama musi mieć stosowną oprawę :lev:
Madżen, chyba jednak się nie skończyło na wymienionych? hahaha, wirus jest nieuleczalny :wink4:
Asiu, co to za spadki nastrojów? Wpadnij na wino, poradzimy coś :drink1:
Dana, dziękuję serdecznie za przemiły, choć niezasłużony komplement :oops: Zapraszam i pozdrawiam!
Moni, kochana jesteś, dzięki :kiss3:

Północ wybiła, więc spadam do lulania. Nara :cool3:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 06 Lip 2014 23:54 przez Robaczek.
Za tę wiadomość podziękował(a): Keetee, Adrian

Ogródek Robaczka 07 Lip 2014 07:46 #280575

• terlica
  • terlica's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 293
Właśnie czytam o Kiftsgate, też taki mały potworek urośnie albo raczej nie mały :) Choć piękna jej nie można odmówić.
A te łuki z New Dawn wyglądają bardzo romantycznie.
Miłego tygodnia :)
pozdrawiam - Ewa
Pępek świata

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.832 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum