Halinko, witaj!Cieszę się, że fotki przypadły Ci do gustu - te trzmiele są tak urocze i fotogeniczne, że zdjęcia to sama przyjemność!
W sprawie kompostownika napisałam powyżej, do Janusza - to dla mnie istota ogrodnictwa w najczystszej formie.
Gratuluję świetnego zakupu cisów! Żałuję, ze nie trafiłam wcześniej na tą szkółkę, ale kto wie, może się tam wybiorę? Poproszę namiar na PW, jeśli to nie kłopot.
2-metrowy cis to wymarzony materiał do formowania! Ja próbuję na mniejszym, więc kulka też skromniutka, ale na dobry początek może być
Będziemy trenować umiejętności i za kilka lat podziwiać efekty
Kochana, z tego co czytam to gust różany mamy podobny! Ja też ewoluuję w kierunku piżmówek i "pustaczków", choć jeszcze rok temu widziałam tylko angielki
Widać, do wszystkiego trzeba dojrzeć
Na rabatach jest jeszcze mokro, przynajmniej głębiej. Ale faktycznie trochę opadów by się przydało, najlepiej nocami
Miłego wieczoru!
Gosiu, czytasz mi w myślach z tymi kalinami
Chodzą za mną od jakiegoś czasu i dzisiaj udąło mi się trafić na piękne dwa okazy. Kupiłam Viburnum Bodnantene 'Deben', z pięknymi, pachnącymi kwiatostanami
i Viburnum carlesii 'Judii'. Chciałabym jeszcze kupić koralową Roseum. Burkwooda też piękna - jak trafię na ładny okaz, to może się skuszę
Pisałam już kilka razy, że rozglądam się za wiosennymi krzewami i chyba nastał ten moment, kiedy trzeba zacząć sadzić
Wisienkę wybrałam Kanzan, choć Amanogawa też bardzo mi się podoba.
Monia, wycieczka spontaniczna, z inspiracji Asi i bardzo się cieszę, że się zdecydowałam!
Elu, tak, wiem, że to śnieżyca
Ale dobrze, że podkreślasz różnicę, dla porządku
Takie naturalne obszary występowania chronionych roślin zawsze robią wrażenie, ze względu na ilość. Przyroda w całej swojej okazałości budzi szacunek i zachwyt! Oby takich miejsc jak najwięcej
Bozuniu, oczywiście zgadłaś
PrimafLora, potem Yucca zatem mały szkółking zaliczony
Kupiłam 2 kaliny, świdośliwę i enkianta
Kaliny chcę posadzić przy tarasie (ach ten zapach!
) i muszę przenieść z tego miejsca lilie, co oznacza niemałą rewolucję
Ale warto!