Mireczko, a to jak w tak szczytnym celu głową ruszałam
, to nie szkoda wysiłku... Może jak lilie przekwitną, to Ci ochota na kupowanie minie...
Gosiulu, a bo to tak specjalnie się postarałam... Coś Ty się coraz bardziej floksowa
robisz...
Iwa, dlatego też plan jest taki, żeby kupić aż trzy takie koniczyny! Ciekawa tylko jestem, jak długo ona kwitnie, czy może nieustannie jak te zwykłe koniczyny... Tak by było najlepiej!
Piotrek, u mnie lilii niewiele, takie rodzynki faktycznie... Nie mam ich gdzie sadzić, wśród liliowców giną, do hostek mi nie pasują, o kulkach już nie wspominając... Biedne termometry...
Sylwek, bardzo Ci dziękuję!
Przed Euro byłam o kilka obwodnic do tyłu...
Biała rabata teraz zadaniem priorytetowym, dbać o nią będę, to i może jest szansa na pięknienie!
Danusiu, ależ skąd! To raczej kulki odchodzą ode mnie!
Jakoś banksiany się w tym roku zbiesiły...
Aniu, jeśli kręcą Cię ciemne liliowce, to masz spore możliwości, jest tyle pięknych odmian...
A to mój faworyt wśród ciemnych liliowców...
'Lavender Blue Baby'
Małgoś, nie, nigdy nawet zalążka takiego planu nie było!
Dalu, poruszasz bolesną kwestię... Nie da się rozwiązać problemu tych liliowcowych liści po kwitnieniu... Nie da się zasłonić niczym, a wycinanie podsychających przy takiej ilości mnie przerasta... Pozostaje odwracanie wzroku...
No to pogrzmiało i popadało u was solidnie, jak słyszę...
Martusia, a zabieraj sobie to słońce z powrotem!
Mogę wziąć w zamian burze, ja lubię... Oby nie przesadne...
Vituś, Magda i Marta, podlane, podlane! Przeze mnie!
W Lublinie dziś porządnie podlało, z półtorej godziny porządny deszcz... Po deszczu zebrałam się i pojechałam na działkę... A tam nic! Sucho, ledwie pokropiło!
Zafundowałam roślinom solidny prysznic, pokażę na koniec sezonu rachunek i zażądam wdzięczności!
Igor, masz, masz talent, rozmaite masz talenty, skąd wiadomo!
A rynek w Brukseli potrafi być odlotowy, bo tam taki dywan z kwiatów rozkładają, ale chyba nie teraz... Miłych wakacji!
Cztery dni nie byłam, ani razu w tym czasie nie padało, ale roślinki dzielnie się trzymały! Pierwsze kroki skierowałam oczywiście tu...
Jeszcze poprzyglądałam się innym trytomom, coś jeszcze się wykluwa!
Dla miłośników lilii!
I dla frakcji liliowcowej
'Fooled Me'
'Clothed in Glory'
'Ruffled Peach Parasol'
'Siloam Ethel Smith'
I jeszcze widoczki, w tym przydomkowe...