TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI '2014

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 24 Mar 2014 21:00 #236814

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
No ja bardzo liczę na to, że się moje cebulowe cudownie rozmnożą :silly: , chociaż w połowie tak cudownie jak Tobie :kiss3: .

Ostatnio to ja byłam u Ciebie małym autem - ale jakbym tak wzięła od M ten duży :woohoo: - to spokojnie weszły by zakupy wszystkich :rotfl1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 24 Mar 2014 22:10 #236863

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Martuś moja sasanka też w takim samym stadium i to wyczekiwanie kiedy pokaże się kwiat :hearts: esienia kupiłam jakieś odmianowe szafirki ,ale jak na razie tylko liście widzę .Białe to chyba dopiero za jakiś czas zakwitną ,bo na razie dopiero jedna kępka standardowych zakwitła .Kurcze może niepotrzebnie swojego Princa Clausa posadziłam w wielkiej kępie jak on taki produktywny ;) :rotfl1: .
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 24 Mar 2014 22:14 #236865

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Ślicznie rozrosły się krokusy ładnie popatrzeć na dużą kępę krokusów ....zakupy widzę udane.ładne duże krzaczki tak azali jak i róż..u mnie krokusy już okwitają a iryski już przekwitły...

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 24 Mar 2014 22:18 #236871

• Steasi
  • Steasi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 50
To mnie troszkę uspokoiłaś z tymi tulipanami.
Jaśminowce kupiłaś? Szkoda, że się nie zgadało- mam wielkiego krzaczora, na pewno coś bym Ci ukopała. Przesadzałam z miesiąc temu młody odrost i pięknych pączków liściowych dostaje

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 26 Mar 2014 18:41 #237557

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Gorzatko i pomyśleć, że to zdjęcie z sasanką poszło jako zapchajdziura, bo zostało ostatnie miejsce :huh:
Zazdroszczę Ci tego kompostu, szkoda, że nie mam bliżej, to bym Cię uwolniła od nadmiaru dobra ;) , a tymczasem codziennie tacham nowe wory z ziemią :angry: . Myślę, że spokojnie możesz pakować w worki i przechować aż się przydadzą, zdaje się Dagmara tak robiła :think:

Dorotko ja mam białe szafirki w dwóch miejscach, te które pokazywałam rosną w bardzo nasłonecznionym miejscu, drugie w półcieniu nawet pączków nie mają ;)

Ula ja się tak kiedyś napaliłam na różowe szafirki :pinch: , oczywiście wyrosły niebieskie ;) , ale jakieś jaśniejsze niż te zwykłe.

Kasiu mam sentyment do Świdnika, 8 lat tam pracowałam :lol:
Nadmanganian stosuję zapobiegawczo przeciwko uwiądowi, a jak coś się zasili dodatkowo, to tez dobrze ;)

Marysiu zupełnie nie mam wyczucia, które zdjęcia się mogą podobać :happy3: , sasanka znalazła się "z braku laku" :happy4: . Teraz już w ogóle zatrzymała się w rozwoju, zimno i brak słońca :dry:

Marto krokusiki się rozrosły raczej ;) , a one się też wysiewają??? Satysfakcję odczuwam :silly:
Mnie nie przeszkadzają przekwitnięte sasanki ;) , mam wtedy tyle innych obiektów do podziwiania :happy3: ...

Danielo ja myślę, że sasanki po prostu są fotogeniczne ;) , no, powiedzmy, że do pewnego momentu :happy3:
Łan szafirków brzmi dumnie :wink4: , to ja może nie będę demaskować, jak to wygląda na tle całej rabaty :rotfl1:

Elu i jak, posadziłaś w końcu róże? Mnie zostały trzy W. Baffiny, deszcz mnie zgonił :jeez:
Przynajmniej jakieś jednoroczne posiałaś, ja z siewami głęboko w lesie :oops: :jeez:
Deszcz i u mnie o dziwo popadał :wink4: , wydawało mi się, że byle jak i słabo, ale dziś w czasie sadzenia jednak stwierdziłam, że jest porządnie mokro. I ciężko :evil:

Dorcia u mnie jedynie narcyzy się nie mnożą :evil: , a nawet wręcz przeciwnie - zanikają :hammer: . Wszystkie inne cebulowe mnożą się aż miło :dance: . I to bez corocznego wykopywania ;) , no chyba, że coś przesadzam :silly:
Z tym autem to wiesz ;) , jak będziesz nam woziła zakupy, to musisz potem na noc zostać, żebyśmy dały radę się rozpakować :rotfl1: . Co zresztą jest bardzo dobrym rozwiązaniem, ja nieustająco zapraszam :hug:

Jadziu z tego, co widziałam, to Twoja wiosna dużo bardziej zaawansowana ;) , u mnie zwykłe szafirki jeszcze nie kwitną i tez czekam na kilka odmianowych :P . Prins wyjątkowo produktywny :rotfl1:

Alinko niby nie mieszkamy tak daleko od siebie, a takie różnice :huh: . Część krokusów nadal u mnie kwitnie, choć deszcz je sponiewierał :dry: , tak samo iryski.
Czy zakupy udane, okaże się w sezonie :whistle:

Paula najwcześniej u mnie zawsze kwitły takie tulipany

DSC_9191.JPG

Nie wiem, co to za jedne, nie otwierają się, bo słońca brak i jakieś takie obgryzione :think:
A jakiego masz jaśminowca? Uwielbiam te pachnące krzewy, może jeszcze się skuszę :tongue2: ?

Od dwóch dni sadzę i końca nie widać :jeez: . Choć z drugiej strony trudno się dziwić jak ciągle coś przybywa :rotfl1: . Dziś kolejne zakupy: 3 brzozy pożyteczne Dorenboos - posadziłam w kupie, jak u Elsi :P , sosenka Aurea i świerk kłujący, jakaś kolumnowa odmiana.
Wczoraj posadziłam 6 róż, w tym nawet Jalitah, na którą kompletnie nie miałam pomysłu, bo nigdzie mi nie pasuje :happy3: . Żeby ją posadzić tak aby z niczym się nie gryzła, dokonałam dziś pierwszego w moim ogrodzie karczowania :rotfl1: . Ofiarą została irga ;) , wiem, wiem, zaraz Marta mi powie, że mam wykopać pozostałe 5 i posadzić coś sensownego :rotfl1:
Zdjęć nowych nasadzeń nie będzie, bo i tak na razie nic nie widać :happy3:
Nowe kwiatki :lol:

DSC_9180.JPG

DSC_9182.JPG

narcyzki Tete a' Tete są wybitnie miniaturowe :dazed: , żaden nie przekracza 4 cm :happy3:

DSC_9188.JPG

DSC_9189.JPG

widzicie ten lasek szczypiorków :woohoo: , rośnie moja broń na nornice :happy4: , swoją drogą ciekawe, który to czosnek tak się rozsiał :silly:

DSC_9183.JPG

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 26 Mar 2014 18:50 #237560

• Grzesik
  • Grzesik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 563
Wiosna pełną gębą, cudne foty sasanek i ciemierników :)

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 26 Mar 2014 20:41 #237611

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Tulipany Ci już zakwitły? :supr3: Moje powyłaziły sporo, ale do kwiatów to im jeszcze lata świetlne brakuje :tongue2: . Za to mam "mgiełki" na berberysach :dance: . W końcu się wszystko ruszyło :woohoo: .

Martuś, jak tylko nadarzy się okazja, to chętnie z zaproszenia skorzystam :hug: . Mam nadzieję, że i Ty u mnie zawitasz :kiss3: .

Idę wertować net, żeby zobaczyć coś Ty za brzozy posadziła :dazed: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 26 Mar 2014 22:20 #237674

• lawenda
  • lawenda's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20
Marta, brzozę kupiłaś dzisiaj? właśnie myślę o brzozach, moje są do usunięcia więc muszę wsadzić kilka nowych. Myślałam o kępie na końcu działki. Czosnki "się wysiały" :funnyface: ja sieję i nie chcą wysadzić lepków a u Ciebie cały łan sam się wysiał, czary uprawiasz? :happy4:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 26 Mar 2014 22:26 #237678

• Roma
  • Roma's Avatar
Taką wiosnę to ja na razie jedynie na Waszych fotkach mogę oglądać.Martuś,czy róże masz już poobcinane? Z utęsknieniem czekam aby wreszcie zakwitły forsycje co i ja będę mogła wziąć w ręce sekator.Może wreszcie Dorcia pozwoli mi obciąć wrzosy :P

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 26 Mar 2014 22:46 #237693

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
To ja chyba też mam te narcyze, kwitną ledwo nad korą :happy4:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 27 Mar 2014 07:37 #237727

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
:bye:
Pięknie już Ci narcyze kwitną,moje jeszcze w pakach :)
Ciemierniki masz śliczne,chyba taki ciemny muszę sobie o zakupu zapisać :)

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 27 Mar 2014 09:40 #237784

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Chciałabym móc zobaczyć nowe nabytki w realu:)

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 27 Mar 2014 09:56 #237797

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Brzoza pozyteczna, moje marzenie... ale posadzic nie mam gdzie, chyba, ze się na Teścia działke zapędzę :think:
Moje narcyze w tym roku duzo słabiej :angry: Częśc wystartowała jesienia i zakwitła w domu w grudniu, reszta jakaś niemrawa, paków niewiele, sam szczypior. Nie ma pojęcia czym to idzie.
Od kilku dni zachodze w głowę gdzie posadze trzy róże, które zamówiełam. I nic nie wymysliłam :crazy:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***
Ostatnio zmieniany: 27 Mar 2014 09:56 przez dodad.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 27 Mar 2014 10:17 #237805

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
dodad wrote:
Od kilku dni zachodze w głowę gdzie posadze trzy róże, które zamówiełam. I nic nie wymysliłam :crazy:
:rotfl1: swoich 5 włożyłam do donic, tymczasowo :happy3: ale 2 miejscówki udało się już znaleźć :wink4:
Wykopie Westerlanda i oddam jak ma tak marudzić :funnyface: to będzie i trzecia :happy4:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 27 Mar 2014 10:35 #237811

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Jolu, nie byłoby problemu, ale ja zamówiłam potwory dorastajace do 2-3m. :rotfl1: Di teścia z nimi ;)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 27 Mar 2014 10:49 #237817

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
markita wrote:
najwcześniej u mnie zawsze kwitły takie tulipany

DSC_9191.JPG

Nie wiem, co to za jedne, nie otwierają się, bo słońca brak i jakieś takie obgryzione :think:

Wyglądają jak Tulipa hybr. 'Fashion'
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 27 Mar 2014 10:50 #237819

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Oooo a dlaczego teść ma się cieszyć z nowych nabytków :think: :silly:
U mnie będą wykopki, oj będą :wink4:
Nawet chętnego mam po odbiór wykopanych, nie wiesz dlaczego :bad-idea: :rotfl1:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 27 Mar 2014 11:56 #237839

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Ja róż jeszcze nie posadziłam, dwie donica, dwie czekają na przestawienie kompostownika (dziś znowu pada),
a dla trzech innych trzeba chyba zrobić miejsce sposobem Joli - przez wykopki :huh: .
Jakbym zapomniała na przyszłość, może mnie Marta powstrzyma - nie mam miejsca na róże (w ogrodzie, nie w busie). :happy:
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.430 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum