TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI '2014

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 08 Maj 2014 21:53 #255505

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
To Ty wywalasz trawę??? :evil: A nie mieszasz jej ze swoimi piaskami? :idea1:

Skalnica zarąbista :supr3: :woohoo: :eek3: Cholernicy... :jeez: wciąż udoskonalają i tak piękne kwiaty, a człowiek głupieje przez to myślenie: kupić czy nie kupić :jeez:
Nie kupuję! Przez złośliwość! :devil1:
I nie sępię :happy-old: :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 08 Maj 2014 21:54 przez sd-a.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 08 Maj 2014 22:05 #255512

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Siberio nie sępisz?? To zajrzyj do mnie na wątek hihi może coś Cię skusi:D:D obiecuję jutro fotki z zakupów w zbliżeniach, dziś może wrzucę w całości w bagażniku:D:D

Czas Siberio posępić haha

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 08 Maj 2014 22:59 #255554

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Dziękuję za zdjęcie z dedykacją :kiss3: Śliczny ten bezik- jaki zgrabniutki!
Współczuję rodkowej straty, jednak azalie na pewno osuszą łzy ;) Skalnica bardzo fajna- nie widziałam takiej :woohoo:
Nieźle się napracowałaś- to co..powinnam życzyć deszczowego dnia- dla odpoczynku :P

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 08 Maj 2014 23:33 #255575

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
A mogę ja spróbować???? - czy przypadkiem nie jest to pierwiosnek japoński Miller Crimson???? mam taki sam :happy3: - to typowanie nie pewnik.
Marta, jak na plac budowy to masz i tak porządnie, bez bałaganu.
Moja azalia też już zaczyna "pękać"-zadołowana z donicą, jeszcze jej miejsca szukam ;) .
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 09 Maj 2014 08:16 #255630

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Marta rękę to ja mam ... i nie tylko do rodków. Jak coś nie rośnie to do śmieci i na bazar po nowe ... :rotfl1:
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 09 Maj 2014 09:17 #255657

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Dobre! taką rękę to ja też mam. :rotfl1: :rotfl1:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 09 Maj 2014 10:18 #255683

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Pierwiosnek na pewno japoński, ale odmiana może 'Apple Blossom' :think:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 09 Maj 2014 12:07 #255721

• dana1s
  • dana1s's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 25
Piękny domek Ci rośnie ...uwielbiam takie elementy w ogrodzie a czym go obsadzisz ? Wisterią :hearts:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 09 Maj 2014 17:18 #255839

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Marto, ta altana/garaż z cegły wygląda super i podobnie jak Pam i Marta widziałabym tam róże :lol:
Kompostowniki zawsze można przenieść a ich zawartość będzie idealna pod różankę… :whistle:
A jeśli jednak nie róże…to co? Taka cegła aż się prosi o kwietne towarzystwo :flower2:

Moje Rh też spisują się poniżej oczekiwań i zaczynam żałować świezo posadzonych…trzeba było sadzić azalie pontyjskie tylko jak na złość ich nie było :unsure:
Cóż..może się rozkręcą…a jak nie to się pożegnamy :flower:
Miłego!
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 09 Maj 2014 20:57 #255945

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Przepiękna ta twoja skalnica i bardzo udane zdjęcie. Ja mam białą i jasnoróżową. Teraz co prawda ładnie kwitnie, ale potem te moje robią się jakby łyse w środku czy takie jakby nadpalone wyglądają. Ciągle muszę odmładzać, żeby jako tako wyglądała.
No i len - cudny. Długo go masz?
Aha, liliowca zauważyłam, bo mam wyczulone na nie oko jako na jedne z moich ulubionych bylin. Nie mogę się ich doczekać, ale u mnie to nawet zaczątków pędów kwiatowych nie ma. Trudno mi uwierzyć, że wkleiłaś tegoroczne zdjęcie.
Ostatnio zmieniany: 09 Maj 2014 21:00 przez wanda7.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 09 Maj 2014 21:19 #255980

• Andzia1
  • Andzia1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 199
Przymiarki ogrodowe... ładne mi przymiarki fiu fiu fiu :silly: Piękne inspiracje widzę w Twoim ogrodzie. Na pewno będę tu zaglądać teraz kiedy znów wróciłam na forum :flower2:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 09 Maj 2014 21:28 #255989

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Bardzo elegancko się zapowiada ten budynek... i jako tło rzeczywiście będzie świetny!
Ale doskonale rozumiem, że masz jeszcze czas, żeby nad tym pomyśleć ;)
Pozdrawiam - Gosia

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 09 Maj 2014 21:38 #256001

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
ten garaż/altanka zapowiada się superowo! :woohoo:
no wiesz...tam aż się prosi o kwiaty....jakieś pnącze, powojniki, byliny i...róże :hearts:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 11 Maj 2014 20:04 #257127

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Siberko w sensie dosłownym faktycznie nie mieszam mojego piasku z trawą ;) , ale bardzo dużo trawy kompostuję, czyli jednak wykorzystuję do użyźniania :P . Problem w tym, że mam jej za dużo, a kompost nie może się składać z samej trawy :jeez: . Z jednego koszenia w sezonie mam około 10 koszy skoszonej trawy :pinch: , każdy kosz to prawie pełna taczka. Koszę co 7-10 dni, więc możesz sobie wyobrazić ile tego w sezonie produkuję :evil: . Próbowałam też ściółkować trawą rabaty, ale zauważyłam, że pod taką ściółką jest więcej nornicowych korytarzy, więc im nie chcę ułatwiać :hammer: . A trawa, którą ściółkowałam rabatę sucholubną w zeszłym sezonie wciąż się nie rozłożyła do końca :jeez:

Moniko długo po rodku nie płakałam ;) , bo faktycznie azalie szybko odwróciły moją uwagę :woohoo: , choć "bezik" też wciąż uwodzi ;)

DSC_9965.JPG

Pada ostatnio codziennie, mam nadzieję, że chociaż jutro dam radę trawę skosić :think:

Elu pooglądałam te "Miller Crimson" w googlach i tam są tak różne zdjęcia, że nadal nie jestem pewna :dry:
Moja Satomi już się ładnie rozwinęła :lol: , jak ja się cieszę, że mnie namówiłyście :hug: . Zobacz jakie cudo :hearts:

DSC_9974.JPG

DSC_9975.JPG

Moniko cóż za samokrytyka :rotfl1: , myślę jednak, że się nie doceniasz ;)

Danielo w pewnym sensie każdy z nas ma tak po trochu :happy3:

Wiesiu "Apple Blossom" jest biały z ciemniejszym oczkiem, a mój to wybitnie żarówiasty róż :happy3:

Dana jak patrzę na tę budowę, to wydaje mi się, że wszystko będzie lepsze od tego składowiska rzeczy niepotrzebnych, które ulokowało się w tym narożniku w ostatnich latach :happy3: . Ale wisteria raczej odpada w moim klimacie ;) , co roku pewnie startowałaby od ziemi, po co mi taka frustracja :wink4: . Pooglądam sobie piękne kwiaty w ogrodach naszych koleżanek z zachodniej Polski :lol:

Kasiu Do róż naprawdę nie trzeba mnie namawiać ;) , ale nie jestem przekonana, czy akurat ta lokalizacja to dobry pomysł. Mam nadzieję, że za tydzień budowa się skończy, pokażę produkt finalny i wtedy się wypowiecie :P
Jeszcze jednym minusem tej lokalizacji jest rozpanoszona turzyca piaskowa :mad2: . Walczę z nią już czwarty rok i na razie bezskutecznie, bo za płotem wciąż nieużytek i nowa się sieje, a także przełazi pod płotem rozłogami :hammer:

Wandziu miałam też inne kolory skalnic, ale tam gdzie rosną w zeszłym roku przeżyły dwukrotne zalanie :huh: i tylko ta jedna przeżyła...
Len dostałam dwa lata temu od Siberki. Już w zeszłym roku kwitł bardzo obficie, a teraz mam las siewek :happy4:
W tym roku zapowiada się powtórka z rozrywki :happy3: , zobacz ile pąków :silly:

DSC_9954.JPG

Liliowce za chwilę będą następne, bo już widzę pąki :lol:

Aniu cieszę się, że Ci się podoba i zapraszam częściej :hug:

Gorzatko no wreszcie jakiś głos rozsądku :kiss3: , a godzina W coraz bliżej :whistle:

DSC_9943.JPG

Martuś będzie wszystko, co się tylko uda wcinąć :happy3: , wierz mi, też nie mogę się doczekać :lol:

Nic ostatnio nie robię w ogrodzie, Marta wykrakała i nie zdążyłam skosić :evil: , deszcz pada codziennie, chwasty rosną :angry: , ale zaczęły azalie :woohoo:

NN

DSC_9945.JPG

DSC_9946.JPG

Doloroso

DSC_9949.JPG

Sarina

DSC_9950.JPG

Irene Koster

DSC_9963.JPG

Cannon's Double

DSC_9976.JPG
Ostatnio zmieniany: 11 Maj 2014 20:11 przez r-xxta.
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 11 Maj 2014 20:40 #257168

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Naprawdę postępy w turbo przyspieszeniu. Ciekawe kiedy w końcu znajdziesz chwilkę czasu:)

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 11 Maj 2014 20:56 #257189

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta, ja i bez tych azalii żałuję, że mnie nie był na wiosennym szkółkingu :P . U mnie w ogrodniczym, tym najulubieńszym jest naprawdę co roku dość duży wybór. Zarówno azalie wielkokwiatowe jak i rodki to zawsze pokaźna cześć ich oferty. Nie mogę narzekać. Krzewy i drzewa też mają dobrze zaopatrzone. Najgorzej jest z różami. Bo róża odmiany "różowa" :rotfl1: to jednak nie to czego szukam :rotfl1: .
Na Irene Koster nadal poluję - bo do tej pory się mi nie trafiła :dazed: .

Budowa widzę, że postępuje pioruńsko szybko, a ja już wiem dobrze, że "Pioruńsko" :woohoo: to naprawdę szybko :happy3: .Zanim się obejrzysz będziesz miała skończone.
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 11 Maj 2014 21:09 #257206

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martusiu taka niska skalnica??? cudna jest.... ja w ogóle bardzo je lubię. Swoje niestety musiałam wywalić, bo strasznie trawsko się w nich wysiało, splątały się korzenie i wyrywanie nie daławło żadnych efektów, po krótkim czasie znów trawa aż szumiała. Ale gdy tylko wybiorę się do ogrodniczego, to na pewno znów kupię i posadzę :P
Azalie pięknie będą Ci kwitły... ja chodzę po ogrodzie i szukam co by wywalić, żeby posadzić choć 3 krzaczki :blink: :happy:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 11 Maj 2014 21:38 #257239

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
A japoński po prostu nie wystarczy? ;) No to masz już typy do googlania :) Oj, nie wiem, czy jestem dobra w pierwiosnkach... Przeszło mi... :)
Martusia, Twoje azalie podrosły, nowych przybyło, szykuje się jakaś konkurencja dla róż? Jak to jest z tymi miejscami w sercu?

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.747 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum