Dzień dobry,
niedzielny poranek rozpoczęłam od kawy i obejrzenia odcinka Mai w ogrodzie, z absolutnie fantastycznego miejsca, jakim jest Arboretum Trojanów.
Jeśli nie mieliście okazji zobaczyć, gorąco polecam. To niesamowita kolekcja traw ozdobnych, bylin oraz drzew i krzewów.
Marzena-właścicielka sadzi rośliny dużymi grupami, ale też teren jest ogromny, więc właściwie tylko taka forma nasadzeń będzie się sprawdzała, robiąc przy okazji niezwykły efekt i dając wspaniałe wrażenia estetyczne.
Obejrzyjcie - Marzena z wielką czułością opowiada o swojej pasji, warto się poinspirować.
A ja przy okazji jestem szczęśliwa, że kilkanaście traw pochodzących z tego miejsca, rośnie dzięki Marzenie w moim ogrodzie.
Jak się dziś czujecie?
U nas na wsi mgliście, ale nie pada... Liści na trawniku leży tyle, że chyba słyszę w głowie głośne wołanie grabi
Jeszcze jedna kawa i chyba odpowiem na to nawoływanie
Gorzato, Paweł (ależ długo Cię nie było!) - pozdrawiam
Magda, fajnie, że pogoda dopisała! U nas cały dzień padało, i dziś też ma padać... póki mogę, pójdę trochę pograbić.
Pizzę mąż bardzo fajną wymyślił - ja chyba najczęściej robię z szynką dojrzewającą, suszonymi pomidorami, mozarellą, a na wierzch sypię rukolę. Obowiązkowo na cienkim cieście.
Na Bogów dopiero się wybieramy - mają świetne recenzje!
Moni, jesteś niesamowita z tym kursem
A tak na serio, to bardzo się cieszę, że Cię namówiłam - jestem przekonana, że wyniesiesz z niego bardzo dużo dla siebie, a Twoje zdjęcia będą jeszcze ciekawsze! Zasady zasadami, ale moim zdaniem pomysł na zdjęcie jest kluczowe w końcowym efekcie. Kursy też są po to, by pobudzać naszą wyobraźnię i kreatywność. No cieszę się bardzo, że uczęszczasz!
Dobrego dnia i opowiedz potem, co dziś robiłaś
Joluś, opady dotarły? Koleżanka szczęśliwie doleciała? Rozdział przeczytany?
U nas dziś chłodniej, ale wciąż można pracować w ogrodzie... szkoda, że kłosy traw mokre, bo są już tak obfite, że można by je fotografować bez końca.
Miłej niedzieli wszystkim!