Dzień dobry wszystkim
W Warszawie dziś mokro i smętnie, zatem jak się można domyśleć, w ogrodzie palcem nietknięte. Trudno, jest jeszcze czas na wszystkie zabiegi - noc na siłę. Zresztą, i tak bym raczej nic nie zdziałała - trzeci dzień z...
Gosiu, na pewno masz rację, nie chcę się spierać.
Myślę, że bywa bardzo różnie i wszystko zależy od podejścia danego człowieka.
Czasami na początku nie mamy ani pomysłu ani pojęcia o ogrodzie - tak jest najczęściej.
To co dzieje się z biegiem czasu, to już wykładnia wielu czynników: chęci, obserwacji, finansów, etc.
Nic dziś, Gosiu, nie zrobiłam w ogrodzie, bo cały dzień pada. Lekko, ale jednak przy niskiej temperaturze, taka pogoda skutecznie odstrasza od wyjścia. Nie wystawiłam więc nosa na zewnątrz.
Gotuję dziś cały dzień. Najpierw lepiłam klopsiki, do nich buraczki i puree, potem robiliśmy sok w sokowirówce. Co za super urządzenie! Mam gotową, startą i odciśniętą z soku marchew na ciasto marchewkowe. To właśnie siedzi w piecu. Może jeszcze zrobię sałatkę z paluszków krabowych, jeśli głowa pozwoli...
A Ty co robiłaś?
Cześć
Moniko!
Ano, jak pisałam wyżej, z kuchni dziś nie wychodzę. Nic się nie dało dziś zrobić w ogrodzie, ale taką aurę zapowiadali, więc mnie ona nie zaskoczyła. Szkoda! Ty u mamy chciałaś ciąć, a tu klops. Do kiedy koczujesz w U.?
Jutro ma być ładniej i cieplej. Może uda się wyjść do ogrodu.
Pozdrawiam również!
Krzysiu, masz z pewnością świetne miejsce i na konwalie i na barwinki.
Ja się zastanawiam nad miejscem kolejnych sadzonek - jakoś je muszę wziąć w ryzy.
Miłego popołudnia!
Magda, jeśli pogodę masz jak u nas, nie dziwię się, że nie wstałaś na giełdę.
Ja dziś pokimałam (wstałam bardzo wcześnie) w drugim rzucie chyba do 10ej. Nie było do czego się spieszyć, kiedyś trzeba dłużej pospać.
Za tydzień pojedziesz najwyżej (ja chyba też
).
Paweł, ponoć na giełdzie handel trwa od 3ej nad ranem - chyba nawet na szyldzie jest to napisane.
Godzina zabójcza, ale przecież jeśli z tego się żyje, to jest to argument bardzo logiczny!
Pozdrawiam Was, zostawiając moje fuksjowe tulipanki