TEMAT: Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 13 Mar 2016 10:52 #444441

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Monika-Sz wrote:
W domu od zawsze powtarzałam, że jakby coś mi się stało, to organy mają oddawać..ale kto by chciał po palącej czekoladonarkomance :rotfl1: Jeśli jednak ktoś by się skusił, to Mama i Mąż mają przykaz, żeby dawać :happy-old:
Ja nawet w portfelu noszę kartę z deklaracją :) choć nie wiem, czy teraz choróbsko mnie nie dyskwalifikuje? :think:

Słoneczna niedziela? Bura szmata za oknem :sick: i tak ma być przez większość marca... ja się tak nie bawię!
Wczoraj wcześnie odpadłaś, to i rano wstałaś...
Ja zmagałam się prawie do trzeciej z bezsennością i nie miałam towarzystwa... chyba się fochnę! :funnyface:
Ale i tak wstałam przed dziewiątą...

A ten kucyk to... zamiast liftingu? :silly:
Pozdrawiam - Gosia
Ostatnio zmieniany: 13 Mar 2016 10:53 przez gorzata.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 13 Mar 2016 11:06 #444445

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Mojej krwi ostatnio nie chcieli (zabieg mnie zdyskwalifikował) ale z niecierpliwością oczekuje na czerwiec kiedy minie 'karencja'.
Lubię oddawać krew i nie dla bonusowej czekolady ;) Jakoś tak dobrze mi się wewnętrznie robi.
U mnie o opryskach nawet mowy na razie nie ma. Zimno i leje na zmianę, ech wiosna....
Miłego dnia Moniś :)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 13 Mar 2016 11:15 #444448

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Dorciu, plany na niedzielę średnio wesołe.. Zdrówka dla SYnków! :hug:

Już byłam na ogródku, faktycznie wiaterek chwilami daje czadu..słońce jednak rekompensuje.. Boszzzz, jak od razu człowiek czuje się inaczej na widok słońca :dance:

Gorzaciu, :rotfl1: aż tak mocno kucyka nie ścigam, żeby efekt liftingu był :funnyface: Nie powiem jednak, chętnie ostrzyknęłabym się botoxem dookoła oczu.. Zmarszczki mimiczne mnie wnerwiają :angry:
Podobno to efekt pogodnej natury..taaaa, przecież to nie ja :jeez: Ja jestem ponura maruda :happy-old:

Goś, może pogoda się nie sprawdzi i słońce będzie.. no bo jak- cały marzec bez.. :supr:

Odnośnie deklaracji.. aktywna choroba chyba dyskwalifikuje do czasu wyleczenia..i okresu karencji po wyleczeniu.
Tak więc musisz jeszcze pożyć trochę i sie leczyć :tongue2:

Wczoraj wstałam o 7 rano, cały dzień uwijania+ donacja..to wszystko razem ścięło mnie o północy.. Masz rację, nie popisałam się..ale niech focha nie będzie ;)

Dorotko, z oddawaniem mam tak samo, jak Ty. Tak mi jakoś fajniej na duszy :whistle: Z tą czekoladą to wiesz, takie trochę żarty ;)

Ostatnio też mam jakieś szczęście do osób proszących o pomoc. A to mnie na sklepowym parkingu jakaś pani zaczepia z prośbą o kupienie czegoś do jedzenia..a to na ulicy. Nawet wczoraj widzę starszą panią idącą chodnikiem..i mnie wytypowała nie wiedzieć dlaczego, bo podeszła z prośbą o pomoc w kupnie leków. Ile w tym prawdy..nie wiem, nie moje sumienie..ale daję te pare groszy.
Może faktycznie ktoś ma ciężką sytuację, skoro aż do proszenia na ulicy się posuwa :think:
Chodząc w czasie studiów po centrum Wawy nigdy nie wspierałam Rumunek z dziećmi- tego absolutnie nie popieram :angry: Przeczytałam kiedyś, że to cała mafia jest. Forsę mają, a młode kobiety wysyłają na ulicę z dziećmi, często pojonymi alkoholem, żeby spokojnie spały :hammer: Nie zamierzam ręki do tego przykładać.

Wzajemnie, miłego dnia. Niech i u Ciebie zagości :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 13 Mar 2016 11:23 przez Monika-Sz.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 13 Mar 2016 12:02 #444460

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Monika-Sz wrote:
[...]
Gorzaciu, :rotfl1: aż tak mocno kucyka nie ścigam, żeby efekt liftingu był :funnyface: Nie powiem jednak, chętnie ostrzyknęłabym się botoxem dookoła oczu.. Zmarszczki mimiczne mnie wnerwiają :angry:
[...]
:teach: :jeez: Wypluj te słowa :thanks: Ja niestety z powodu poważnej choroby jestem ostrzykiwana :cry3: Twarz maska :tongue2: Nie życzę Tobie :hug: :hearts:
U nas zaświeciło słoneczko, wybiegłam radośnie z aparatem... a tu surpryza - ziąb straszny :wink4:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]
Ostatnio zmieniany: 13 Mar 2016 12:03 przez olibabka.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 13 Mar 2016 14:15 #444513

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Marysiu.. współczuję :hug:
Mi by się marzyła odrobinka na kurze łapki :whistle:

U nas słonecznie, podziałałam trochę rabatowo, ale niestety czas się skończył i powoli muszę się zbierać na rodzinne spotkanie :angry:
Nic to.. i tak sporo udało się zrobić.

Słoneczny dzień uroczy, co prawda wiatr chwilami zimny wiał i kaptur na głowę wciągałam..ale nie miałąbym nic przeciwko dalszej pracy..serce się wyrywa do ogrodu!

Krokuski grzeją się w słońcu..
IMG_1343.jpg

IMG_1344.jpg

niestety większość jeszcze w szczypiorach
IMG_1346.jpg

nie pamiętałam, że posadziłam tutaj krokusy z tulipanami..jak widać krokusy mocno się ociągają
IMG_1364.jpg

iryski kwitną, też tylko jedna kępa, reszta się czai..
IMG_1345.jpg

coraz więcej tulipanów się pokazuje..tu najwieksze, pierwsze obudzone..ale i reszta zaczyna się wychylać
IMG_1348.jpg

niektóre żurawki całkiem..całkiem, inne na razie bez znaku życia :cry3:
IMG_1379.jpg

monarda kiełkuje..ktoś zrobił sobie w niej chyba schowek..a co gorsza- zapasy zaczęły kiełkować :supr:
IMG_1382.jpg

klon z budzącymi się pąkami
IMG_1355.jpg

iryski od Pawła..kiedyś mam nadzieję mieć okazję do przesadzenia ich w okolice oczka wodnego/kałuży :whistle:
IMG_1352.jpg

pewne uczucia nigdy nie mijają ;)
IMG_1375.jpg

ciachnęłam bukietówki..bez cackania się- wszystko nad 3cim oczkiem, a słabe pędy całkowicie
IMG_1353.jpg

IMG_1377.jpg

gospodarska poprawka..coś musiałam na pewno zrobić nie tak, skoro kontroler natychmiast postanowił poprawić :jeez:
IMG_1365.jpg

ja też mam rozdrabniarkę :lol:
IMG_1358.jpg

IMG_1356.jpg

z automatycznym podajnikiem :funnyface:
IMG_1363.jpg

serniczek gotowy..obdzieliłam nas, Sąsiadkę i dla Mamy spory kawałek wiozę.
IMG_1386.jpg

A propos Sąsiadki..krzewuszka już rośnie u Niej, a ja się grabów doczekać nie mogę :dance:

Serce się kraje, a ja muszę się powoli szykować.. Miłego popołudnia w ogrodach Wszystkim życzę..
IMG_1347.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Margo2, chester633, hanya, inag1, Krzysia, Zuza

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 13 Mar 2016 23:03 #444777

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Nie dziwię się, że nie chciało Ci się ruszyć
Nareszcie cudny dzień
Ja już jestem po sprzątaniu, cięciu i sadzeniu
Pozostał trawnik

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 13 Mar 2016 23:38 #444782

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Jak ja ci zazdroszczę tego słonka :) U mnie dziś zimno i buro było. W słonku kwiaty od razu piękniej wyglądają :)
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 14 Mar 2016 08:05 #444800

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Monisiu :) i jak tam garaż uprzątnięty ? Ja wczoraj jedynie skupiłam się na wysiewach.Pogoda nie służyła pracom w ogrodzie.Dzisiaj mroźnie i mam małą nadzieje na słonko.
A co do tego końskiego ogona-ja jak zepnę tak włosy tez wyglądam młodziej , twarz mi się naciąga i nie mam tych bruzd :devil1: Mogłoby tak zostać tylko oczy mam wtedy zbyt skośne :rotfl1:
Życzę miłego dzionka :bye:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 14 Mar 2016 10:12 #444839

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosiu- nie chciało mi się koszmarnie i baaardzo żałowałam, że akurat nie pada, byłoby lżej na duszy.
Oczywiście im bardziej sie nie chce, tym spotkanie jest milsze :lol: więc było wyjątkowo sympatycznie.

Piotrek..u mnie słońce świeci też dziś ;) ale chłodno jest nocami..w ciągu dnia też upałów nie ma. Kwiatki w słońcu faktycznie radosne się wydają, ale do Twojej wiosny jeszcze mi daleko :whistle:

Kasieńko- garaż uprzątnięty, pomalowany i od razu ładniej.
Porządku jeszcze nie ma ;) bo potrzebny jest jeszcze jeden regał, żeby mieć gdzie ustawić wszystkie nasze szpargały..widać jednak światełko w tunelu.
Upatrzyłam fajne uchwyty na opony, podwieszane na ścianie- kupimy i opony przestaną blokować podłogę, a będą wisieć sobie gdzieś w kącie pod sufitem
Na oku mam takie..
stojaknarowery.pl/wieszaki-i-stojaki-na-...szak-na-opony-max-3/

Zaopatrzona już jestem w uchwyty na sprzęty ogrodowe..
www.obi.pl/decom/product/Uchwyty_na_narz...ageNum=1&pageSize=72
Chce najpierw ustawić regał, a później zdecydujemy, co gdzie powiesić, żeby garaż był uporządkowany.
Ja może pedantyczną porządnisią nie jestem i taki mały bałaganik dookoła umiem robić..tu szkalaneczka, tam talerzyk.. :whistle: jednak sprzęty lubię mieć w ustalonym miejscu tak, żeby iść na pewniaka i brać, a nie szukać ciągle :jeez:
Jeszcze chwila i ten stan osiągnę :lev:

Z tym kucykiem to trochę żartuję ;) Ja siebie najbardziej lubię w rozpuszczonych włosach, ale do pracy muszę mieć spięte..to też fryzura wygodna i szybka.

Miłego poniedziałku wszystkim życzę :flower2:
Za oknem u mnie słonecznie, choć nieco chłodno. Nie szkodzi- prac w ogrodzie i tak nie planowałam.
Patrzę w kalendarz zaskoczona, jak czas szybko leci.. Jeszcze tydzień i WIOSNA :woohoo: oby i ta w pogodzie...

Pozdrawiam!
Za tę wiadomość podziękował(a): Zuza, Kasionek

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 14 Mar 2016 22:22 #445133

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Ależ dziś dłuuuugo w pracy zabawiłam.. ;)
Wyjeżdżałam z domu wiosną, a wróciłam uciążliwą zimą.. :jeez: ..
Śnieg pada i to dośc nachalnie :angry: Długo raczej nie poleży..ale wnerwił- i po co on mi tu pada :hammer:
Co prawda śnieg w marcu i tak wiadomo, że wkrótce zniknie. Wiem, że w Waszych ogrodach sympatia do zimy różna, ale tu nikt za nią nie tęskni :happy-old:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 14 Mar 2016 22:27 #445136

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Współczuję takiego nawrotu zimy!! Właśnie syn mi donosił, że w górach masa śniegu, jakiej już dawno nie widział i wybierają się na narty, aż mnie zmroziło!!! Dobrze, że choć słonko dziś mieliście, bo u nas strasznie ponuro, a wieczorem deszcz.

Cyguś w bojowym nastroju :) No i wreszcie dorwał się do swego ukochanego węża :devil1:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 15 Mar 2016 07:41 #445198

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Cześć Monia!
Zazdroszczę energii do porządków w garażu, ja mojego M jakoś nie mogę zmobilizować do takich czynów społecznych choc uchwyt na narzędzia tez mam....wciąż w opakowaniu, od 2 lat :wink4:
Śniegu natomiast nie zazdroszczę,oby zaraz stopniało to białe :sick:
Szybkiego tygodnia!
Ps. Bobry dają czadu :woohoo:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 15 Mar 2016 07:42 przez Robaczek.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 15 Mar 2016 12:03 #445284

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguś, śniegu spadło sporo i było to dużym rozczarowaniem.. Tak wiosennie było w południe, a śnieg jeszcze dziś zaśmieca mi zakątki ogródka :angry:

Cyguś nie wypada z formy :happy3:

Moniśka, drzewka ślicznie przycięte..jak dawno nie widziałam już śladu działalności bobrów :woohoo:

Ja w sobotę prysnęłam Promanalem..i drugi raz nie zamierzam :angry: Odnośnie opadów, wg producenta nie powinno padać dwa dni. Uparcie trzymam się myśli, że jest ok..pryskałam w sobotę w ciągu dnia, więc 2 doby minęły w poniedziałek..a śnieg sypnął co prawda w poniedziałek, ale wieczorkiem..więc niby prawie się mieszczę :wink4:

Robaczku, oby się szybko rozpuścił, bo mocno mnie wczorajsza aura zbiła z tropu.. Śniegu dużo..chyba najwięcej od początku zimy. Na szczęście słońce leniwie świeci i jest na plusie..więc coraz mniej białego.. :sick:

U Ciebie uchwyty już 2 lata leżą.. :think: Wiesz, że jeśli ja się na coś uprę i zdecyduję, to nie ma zmiłuj.. :whistle: Uchwyty leżą zaledwie 2 tyg, a juz przebieram nogami, żeby wreszcie zdecydować, gdzie co wieszać.
P w sumie już się od jakiegoś czasu dopytuje "idziemy wieszać"..ale stopuję jego zapał ;) że najpierw chcę ustawić regał, zaplanować co gdzie będzie stało i dopiero wtedy będziemy decydować, gdzie najlepiej wszystko powiesić.
Myślałam, że opanujemy wszystko do Świąt, ale możemy się nie wyrobić. W ten weekend mocno w rozjazdach jesteśmy.. Sądziłam, że Wielki Piątek będę mieć wolny, ale pacjenci zdecydowali inaczej ;) a jeszcze muszę gdzieś w grafiku umieścić robienie tortu, bo w Święta wypadają P urodziny..
Malo casu kruca bomba

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 15 Mar 2016 14:00 #445316

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Malo casu kruca bomba

Aj bo ten czas to ucieka tak szybko, jak zniknął ten wczorajszy śnieg :happy3: .
Pacjentów masz w Wielki Piątek? :dazed: Już wiedzą, że będą ich zęby bolały? :think: ... no co za zapobiegliwy naród :rotfl1: . Ja mogę się założyć, że mój mąż od czwartku będzie taśmowo wymieniał klocki hamulcowe, bo też się wszystkim nagle skończą :devil1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 15 Mar 2016 14:07 #445318

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorciu, pacjenci umówieni na planowe wizyty..też się zdziwiłam :dry:
Tacy z bólem przychodzą z marszu, za czym zbytnio nie przepadam, bo burzy mi się cały grafik :hammer:

Klocki nagle się wszystkim skończą.. :rotfl1: Wpadną na to, że przecież na święta wyjeżdżają, a wiesz, że nic tak nie zaskakuje drogowców i kierowców, jak śnieg..i planowane wyjazdy :silly:

Chyba muszę doczytać w wolnej chwili, informacje o spanielach..
Niby czytałam, że Kingi to kanapowce rozpieszczone, a jako spaniele- to z żyłką myśliwską.. Chyba jednak gdzieś w tle są dodatkowo psy pracujące i psy do zaprzęgów :silly:
IMG_1411.jpg

Po śniegu śladu nie ma, za to ogródek podlany ;) Doskonale, bo na jutro wieszczą 9* i słońce- może leniwe krokusy trochę podgonią :think:

Chyba w weekend wybiorę się do ogrodniczego i zaopatrzę w bratki.. Rok temu już kwitły bratki-samosiejki malutkie..
DSC07582-2.jpg

a niespełna tydzień później na ogródku kwitły takie słodziaki dokupione..
DSC07623-2.jpg

Chyba już czas jechać i pobuszować w asortymencie. Poza tym Wielkanoc za pasem, więc też milej będzie na ogródku w to wiosenne Święto.
Tak, plan na weekend to bratki :hearts:
Potrzebne są aktualne zdjęcia wiosny..tak na zachętę ;)

Muszę coś wymyślić na wiosenną ozdobę do donicy na schodach i myślę nad czymś wiszącym delikatnym- może mały bluszczyk.. :think: i do tego bratki..a jak zrobią się już wybujałe i brzydkie, to wymyśli się coś nowego ;)
Wiem na pewno, że potrzebuję coś wiszącego i ciekawa jestem, co też ogrodnicze zaoferują :whistle:
Ostatnio zmieniany: 15 Mar 2016 14:11 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, Bozi, inag1

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 15 Mar 2016 14:38 #445330

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Bratki przecudne Monisiu :flower2: .Pies zaprzęgowy na medal.A u mnie zimno,wietrznie i bezśnieżnie.Wszyscy czekamy na wiosenne ocieplenie , bo w zimnicy to się nie chce wychodzić do ogrodu.A kupiłaś ten sprzęt do mycia okien ? Pozdrawiam :kiss3:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 15 Mar 2016 14:47 #445334

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Monika-Sz wrote:
...pacjenci umówieni na planowe wizyty..też się zdziwiłam :dry:
Może to w ramach umartwiania się? :happy3:
Pozdrawiam - Gosia