TEMAT: Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Lis 2015 00:32 #415693

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Haniu.... ta historia z Gapą niezła :blink:

W sprawie domu.. Gdyby od razu wszystko mieć, trochę odpocząc a po kilku latach mieszkania przystąpić do remontu..to jeszcze jakoś rozumiem. Ale płynne przejście do wykańczania do remontu, to jednak przegięcie :rotfl1:

Cyguś łapie wszystko.. tzn próbuje- motyle, muchy, latające listki i wszelkie puszki.. Wczoraj wieczorem sądziłam, że poluje na cień kwiatka na ścianie, a on wypatrzył łatkę z farby i bardzo chciał do niej sięgnąć :crazy:

Zuzia nie marznie.. wydaje się taką kruchą drobinką :hug:

Gosiu, ja też wolałabym nie, ale obecny brodzik doprowadza mnie do rozpaczy! P najpierw nie chciał słyszeć o jakimkolwiek kuciu..teraz nie chce mnie już słuchać, więc umówiliśmy ekipę :rotfl1: A tak na serio.. ekipa kłądąca glazurę skopała ten etap koncertowo i dla mojego zdrowia psychicznego musi być poprawione, bo mi się płakać ze złości i bezsilności chce przy każdym sprzątaniu :hammer:

Pogoda nieciekawa..zimno, trochę ponuro, fotek ogródka brak. Nic to! Święta tuż tuż..czas zabrać się za porządki :silly:
002.jpg

003-2.jpg

004.jpg

Jutro piąąąąątek :dance:
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Zielone okna z estimeble.pl

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Lis 2015 01:25 #415697

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Monika-Sz wrote:
Jutro piąąąąątek :dance:

prze Pani .... :teach: ....dzisiaj jest piątek..... :think: :dazed: ...... :rotfl1:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Lis 2015 01:44 #415698

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Już kiedyś tłumaczyłam, że wszystko mieszasz.. Dziś jest dziś..a jutro będzie, jak sie obudzę :silly: Przecież to logiczne :blink: :rotfl1:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Lis 2015 01:45 #415700

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
a ja jak się obudzę to co będzie......kawa..... :think:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Lis 2015 01:48 #415701

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Dobra a teraz na poważnie.....osłonki porobiłaś :think: .....u mnie w środę było o świcie prawie -10 stopni... :dazed:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Lis 2015 01:58 #415703

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
U mnie o świcie wszyscy śpią, więc nie wiem :P

Co będzie jak się obudzisz..hmm-nie wiem. Sobota może :blink: skoro już jest u Ciebie piątek :rotfl1:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Lis 2015 07:51 #415706

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Obudziłam się dziś i jest... piątek! :funnyface: Szybkiego piątku zatem... i dłuuuugiej soboty!
Pozdrawiam - Gosia

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Lis 2015 10:13 #415715

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Ja jeszcze wróce do Jabola
Ja mam telefon Ipfon, ale zwykłego PC-ta
Mam zsynchronizowaną pocztę, kalendarz.
Mogę spokojnie na telefonie odbierać maile i pisać.
Czyli powinno Tobie też się udać
Zdjęcia też spokojnie można zgrać
Niestety ja mam najstarszą wersję, więc aparat nie powala

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Lis 2015 10:46 #415718

• hanya
  • hanya's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3479
Właśnie nie wiem, czy jej nie kupić jakiegoś kubraczka :think: Futerko ma ładne, ale takie trochę cienkie :oops: Szczęściara z Ciebie: profesjonalna pomoc w domowych porządkach :happy:
Moniśka, nie wiem, czy jest możliwe osiągnięcie stanu budowlanego szczęścia, jakim jest wykończony porządnie, zgodnie z zamierzeniami inwestora dom. Nie spotkałam takiego przypadku, ale też nigdy nie miałam do czynienia z domami kupowanymi od porządnych deweloperów. Może w tych przypadkach jest idealnie. Ja kilka lat babrałam się z wykończeniówką, zwłaszcza, że wtedy niczego nie można było kupić. Potem przeszłam w niewielki remoncik, potem w duży remont i rozbudowę, a teraz, mimo, że powinnam zmienić łazienki i parę innych rzeczy, /nawet nie wspominam o fatalnej izolacji dachu :whistle: /, nie chcę o tym myśleć. Jak sobie wyobrażam, co się będzie działo, od razu wszystko w domu mi się baaaardzo podoba. Nie jestem perfekcjonistką, gwiżdżę na drobiazgi, nie zwracam uwagi na mankamenty. Szkoda mi na to czasu, kasy i zdrowia. Ale czemu się dziwić w moim wieku :devil1:
Dzisiaj znowu szaro i zimno, jak humorek? Ja po porannych medycznych wyprawach, pławię się w domowym ciepełku i mi dobrze. Szybkiego i miłego piątku :hug:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do Ogrodu wśród starych sosen

Hanka

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Lis 2015 11:14 #415723

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Monika, Paweł uwielbiam wasze rozmowy. :) :hearts:
Kochany ten Twój Cyguś. Nawet sprzątać potrafi. Po prostu ideał :kiss3:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 27 Lis 2015 22:05 #415856

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Boszzz ewidentnie mam słabość do Cygusia :hearts:
No i tęskniłam za rozmowami u Ciebie - czad !
O i nawet kolejny fan "jabola " się znalazł :woohoo: Robaczek to mógłby reklamować markę ...(i pewnie apple events też ogląda :happy4: ) ...nie no a na poważnie to rację ma.. znaczy się my też jedziemy na "jabolach" :rotfl1: i sobie chwalimy :)
miłego :bye:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Lis 2015 00:45 #415884

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Co jest.... :happy-old: ...zaglądam tu o normalnej godzinie a tu cisza.....Monia poszła do teatru.....i....wraca ,,z buta''... :devil1: :wink4:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Lis 2015 01:04 #415886

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Gorzaciu..no popatrz..u mnie też piątek, jak się obudziłam :silly: Paweł niech sie nie cieszy, bo jak piątek miał jako pierwszy, to i poniedziałek wcześniej zaliczy :funnyface:

Gosiu- już to opanowałam zeszłej nocy. Zdjęcie próbne ściągnęłam, maila z telefonu sobie wysłałam :silly: Będą ze mnie ludzie :funnyface:

Haniu, humorek w miarę dobry, bo piątkowy ;)
Pomocnik jak się patrzy.. Codziennie tak froteruje podłogę- moja gosposia staranna :P Jeszcze go nauczę odkurzać i mogę spocząć na laurach :rotfl1:

Chyba nie istnieje takie cos, jak porządny deweloper. Nie buduje się włąsnych majątków uczciwością w budowance :silly: Część naszego osiedla stawiał deweloper.. Jeszcze robiła sie więźba, a on już zaczynał od ziemi styro kleić na zewnątrz..a gdzie czas na sezonowanie budynku, osiadanie przez sezon.. :think:
Trzeba mieć albo kogoś na prawdę zaufanego, ale dobrze się znać i pilnować samemu.. Jednak żeby przypilnować, to trzebaby było ekipom patrzeć na ręceJa na etapie kłądzenia wełny na poddaszu byłam na budowie 2x dziennie i kontrolowałam na bierząco, czy szczelnie kładą i wytykałam błedy.
Jak widać przebiegłości zabrakło na etapie łazienek. Nie była jeszcze wtedy uruchomiona woda- a wystarczyło wiadrem wlać wodę i wyszłoby szydło z worka:hammer:
Człowiek mądry po szkodzie.. Co się da poprawimy, z resztą trzeba sie polubić bo na kolejną budowę się nie zanosi- jakos kolektura totolotka nie goni za mną ani w środę ani w sobotę :rotfl1:

Inuś- taaakk.. ideał, polecam :silly: Machanie ściereczką perfekcyjne, musimy jeszcze dopracowac odnoszenie na miejsce ;)

Moniśka.. Fanem byłam od pewnego czasu, teraz wreszcie jestem posiadaczem :silly:
Robaczek fajnie tłumaczy :) Teorię marketingu tej firmy znam od dawna.. swojego czasu się nawet tym interesowałam, ale jakoś to zamknięte środowisko mnie odrzucało, sekciarstwem jechało na kilometr i się broniłam przed tym szpanem na pokaz pt. "mam jabłko nadgryzione, jestem taka fajna":silly: .
Jakiś czas temu zaczęłam czytać trochę o systemach, wydajności, o zacinaniu sie telefonów itp.. i wyszło na to, że trzeba wstapić do sekty, żeby mieć płynną pracę bez zawieszek. Pobawiłam się telefonami znajomych i stwierdziłam, że to może być ciekawe rozwiązanie. Zobaczymy, czy to będzie dobra zamiana.. z win8 na ios :think:
Śmiać mi się chce, jak się człowiek szybko przyzwyczaja do dotykowych ekranów. Przez chwile używałam mojego tel awaryjnego..nokii stylizowanej na blackberry i dziwiłam sie chwilami, że ekran "nie odpowiada" :rotfl1:

Cygusiątko rozbraja i nieustannie śmieszy, chociaż czasem mam ochotę go udusić gołymi rękoma :jeez:

Paweł, spokojna głowa :funnyface: Monia kleci post, pali w kominku, zabawia Cygusia.. Muszę niedługo iśc spać, żeby jutro być śliczną- planuję sen dla urody :silly: Jutro impreza w moim nowym miejscu pracy :whistle: więć sen musi rozprasować mi zmarszczki :P
Ostatnio zmieniany: 28 Lis 2015 01:06 przez Monika-Sz.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Lis 2015 01:16 #415887

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Monika-Sz wrote:
Paweł niech sie nie cieszy, bo jak piątek miał jako pierwszy, to i poniedziałek wcześniej zaliczy :funnyface:

a figa, dziś sobota położę się spać w sobotę i obudzę się w sobotę :funnyface: tylko mało tej soboty zostanie ....ale za parę miesięcy te męki się skończą (chyba :oops: ) :garden:

Monika-Sz wrote:
Cygusiątko rozbraja i nieustannie śmieszy, chociaż czasem mam ochotę go udusić gołymi rękoma :jeez:

Moniś no co ty :devil1: ....tak nie wypisuj bo są to groźby karalne pod adresem mojego pupila..... :teach: , jeden taki powiedział o bombie w samolocie i jeszcze nie wrócił z wakacji....ba ..nawet do nich nie doleciał... :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: na marginesie - ale baran :devil1: :devil1: :devil1:
Monika-Sz wrote:
Paweł, spokojna głowa :funnyface: Monia kleci post, pali w kominku, zabawia Cygusia.. Muszę niedługo iśc spać, żeby jutro być śliczną- planuję sen dla urody :silly: Jutro impreza w moim nowym miejscu pracy :whistle:

już to przerabialiśmy , dziś będzie dziś :rotfl1: , będą tańce w RTG :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 28 Lis 2015 01:31 przez chester633.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Lis 2015 01:28 #415889

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
chester633 wrote:
...ale za parę miesięcy te męki się skończą (chyba :oops: )
A co będzie za kilka miesięcy..odwołuja soboty :blink: :cry3: Niech odwołają poniedziałek :funnyface:

Czytałam o tym gościu.. Drogi żarcik :jeez:

Pod adresem Cygusia to nie groźby a obietnice :evil:

Tańców chyba nie będzie (nie na tym obcasie, w który się jutro wystroję :blink: ) za to planujemy wiercić w zębach w takt muzyki :funnyface:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Lis 2015 01:30 #415890

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Moniś dawaj zdjęcie buta może być bez nogi.... :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Lis 2015 01:43 #415891

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Mówisz..masz.. :funnyface: Z pełnym poświęceniem powlokłam się do garderoby i voila. No sam popatrz..dałbys radę tańczyć na takim cienkim obcasie :silly: :rotfl1:

>>>>>>>>>> termin przydatności fotki minął :P
Ostatnio zmieniany: 28 Lis 2015 02:03 przez Monika-Sz.

Wymarzony ogród Moniki- w budowie cz. 3 28 Lis 2015 02:55 #415894

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
no co... :oops: ...gdzie fota.....przecież ja nie mam czasu siedzieć całą noc przed komputrem.... :rotfl1: ......wpadam-wypadam..... :teach: :whistle: :pinch:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.749 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum