TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 16 Sie 2012 22:15 #61925

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
gosia07 wrote:
...czemu żadna mordka nie bije brawa?
Bije, bije! :bravo: :bravo: :bravo:
Pozdrawiam - Gosia
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 16 Sie 2012 23:03 #61953

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martuś zdjęcia przed i po super....tu najlepiej widać że jedziesz na turbodopalaczach ;) :happy: Zmiana niesamowita, ogród powstaje w tempie błyskawicznym :P
Szałwianka super się prezentuje, ja dostałam jakiś czas temu szczepeczkę, mam nadzieję, że też ładnie się rozrośnie i otuli Williama Morrisa :P

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 17 Sie 2012 21:03 #62094

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jejku Martuś, zdjęcia przed i po......no bomba! :woohoo: wielkie brawa :bravo: :bravo:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 17 Sie 2012 21:23 #62108

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Marto, ten przetacznik z grzebykiem na głowie to najpewniej Christa. Ja uwielbiam przetaczniki, a ten to już szczególnie.
Obejrzałam też beczkę. Powiedz mi, czy masz jakieś szczególne rośliny, które traktujesz deszczówką, czy też wszystko podlewasz? A może doniczkowe?
Fantastyczny też jest ten twój niecierpek. Pierwszy raz takiego widzę.
A może wiesz, czy można by przechować takiego zwykłego niecierpka przez zimę na parapecie?

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 21 Sie 2012 11:06 #62858

• Debra
  • Debra's Avatar
Najfajniej jest ogladać zdjęcia przed i po. Wtedy widać ile pracy - i roślin :) - i czasu trzeba na takie przemiany. Przetacznik ładny, ciesz się, że Christa, bo o nią wcale nie łatwo. Wiem coś o tym, prawda Wandziu :P

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 21 Sie 2012 12:38 #62884

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Marta,kawał pracy wykonałaś i to w tak krótkim czasie :bravo: :bravo:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 21 Sie 2012 16:16 #62930

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Marta ,brawo :bravo: :bravo: , rzeczywiście 'tu zaszła zmiana' :happy: .......... a przetaczniki jednak zdecydowały się z Tobą współpracować , moje nadal odmawiają :flower: :flower: , może ja mam jakieś nie kwitnace :whistle:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 21 Sie 2012 18:14 #62949

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Piękny ten niecierpek ,a myślałam ,że to różyczka tylko cosik mi listki nie pasiły .Różanka wygląda imponująco i po co było siać trawę jak teraz systematycznie zaczyna jej ubywać :happy3: Louiska spoglądająca z góry na swoje towarzystwo raczej nie kolczaste.Nostalgia to tez bardzo żywotna różyczka tak samo jak Princ
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 21 Sie 2012 19:15 #62954

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Marto, chyba się ejdnak spotkamy we wrześniu, bo Bieszczady zostały przesunięte na poźniej :drink1:

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 21 Sie 2012 20:48 #62981

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
O matko, ile gości miałam :eek3:
Dzięki za tak liczne odwiedziny :hug:
A ja od czwartku gonię własny ogon i wyrobić się nie mogę :jeez: , ale po kolei ;)

Gosiu a wiesz co w związku z kotem jest najdziwniejsze? Że w ogóle się załapał na tą fotkę :happy3: . To jest taki dzikus, że jak tylko wychodzi na dwór, to od razu przeskakuje przez płot i grasuje gdzieś na nieużytkach, w chaszczach i ogólnie nie wiadomo gdzie :pinch:
Więc poniekąd masz rację, bo kota nie widać :rotfl1:

Igor witaj u mnie :bye:
Posuwam się wolno, ale nieubłaganie :happy4: . Moje zmiany to mały pikuś w porównaniu z tym, co pokazałeś u siebie :eek3:

Gosiu 07 a co z Twoimi szałwiami nie tak? Moim zdaniem one są wyjątkowo łatwe w uprawie :think:
A to niebieskie, o które pytasz, to właśnie szałwia omączona, jednoroczna, a jakże, ale ładna i w przyszłym roku znów posieję :funnyface:

Jolu wszystko wskazuje na to, że to jednak Christa, ale nie mam świeżej fotki, może jutro :whistle:
Kota nie dostrzegasz i nie dostrzeżesz , choćbyś nie wiem jak się starała :happy3: , niektórzy moi znajomi wręcz nie wierzą mi, że go mam ;) . Od czasów wczesnego dzieciństwa nikt obcy go nie widział, taki dzikus :jeez: . Kompletne zaprzeczenie cech swojej rasy :crazy:
A taras już się nadaje dla fuksji :dance: . Zobacz niżej ;)

Dorcia nie brytyjczyk, ale rosyjski niebieski :P
Zobacz, tu trochę bliżej, widać charakterystyczne zielone oczy, no i nie jest taki gruby :evil:

DSCI0423.JPG

A dlaczego lubisz tylko brytyjczyki? Ja dla odmiany lubię je najmniej :rotfl1: , a oprócz rusków podoba mi się na przykład ragdoll :whistle:

Marto "przed" było jesienią zeszłego roku ;)
A szałwie i żeniszki własne, a jakże :P . Do siewów wciąż się nie zniechęciłam, ale ja jestem jeszcze nieopierzony ogrodnik :funnyface:

Aguś jakie turbodopalacze, ja ledwo żywa jestem :rotfl1:
A te szałwie rozrastają się błyskawicznie, u mnie nawet zanadto :rotfl1: . Przysłoniły róże, które miały grać główną rolę :happy3: . Ale ponieważ są jednoroczne, w przyszłym roku ograniczymy się z ilością ;)

Marto Shirall dzięki :kiss3: . Wzoruję się na takich pracusiach, jak Ty :P

Wandziu cieszę się, że potwierdzasz moje przypuszczenia :woohoo: , kupowałam go jako "przetacznik" i nie spodziewałam się takiego bonusa :P
A deszczówkę mam po raz pierwszy, więc na razie podlewam wszystko jak leci, głównie doniczkowe tarasowe i domowe. Ale jak będę ją mieć regularnie, to pewnie ustalę jakieś priorytety ;)
Niecierpka można przechować na parapecie, bo od lat tego właśnie przechowuje moja mama :P
Tylko najpierw robi z niego sadzonki, które ukorzeniają się łatwo i w dodatku błyskawicznie i stoją do wiosny w domu.
Bardzo się cieszę, że przyjedziesz na spotkanie :woohoo: :kiss3: . Od spotkania u Joli nigdzie nie byłam i nie mogę się już doczekać :dance:

Debro no cieszę się tą Christą jak głupia :silly: . Grzebyczki ma coraz ładniejsze :P
A zmiany nie mogą się równać z Twoimi :thanks:

Dorotko dzięki :hug: . Chciałabym więcej, ale sił brakuje :oops: . Będę się posuwać małym kroczkami, ale cały czas do przodu ;)

Mirko tak dla ścisłości, to współpracuje tylko jeden z trzech :evil: . Pozostałe dwa ani drgnęły od maja :evil: . Ale ten jeden postarał się za trzech :woohoo: , nieprawdaż?

Jadziu ja uwielbiam wszelkie kwiatki w typie różyczkowym :P
A Księciem kusisz u siebie, oj kusisz ;) :drool: Ciekawe, czy zachwycałby mnie tak samo jak Nostalgia :whistle:

No więc, jak już wspominałam, od czwartku mam sajgon :jeez: : robotnicy, goście, rozładowywanie drewna do kominka, robotnicy, znów goście, koszenie trawy i znów robotnicy :ouch:
Ale mam dach na tarasie :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Moja patelnia od południowego zachody wreszcie się nadaje do czegoś :dance: . Na przykład do posadzenia fuksji w przyszłym roku :funnyface:
Oczywiście i różnych grillkach nie wspomnę ;) :drink1:

A to etapy powstawania. Zdjęcia przed nie zdążyłam zrobić, bo panowie za rano przyjechali :rotfl1:
Pierwszy dzień

DSCI1118.JPG

Drugi dzień

DSCI1122.JPG

I trzeci dzień, finał :P

DSCI1139.JPG

Więcej nowości na dziś nie mam, bo nie miałam kiedy fotek robić, ale znalazłam jeszcze jeden kawałek przed i po ;)

Przed
DSCI0171.JPG

Po
DSCI1121.JPG
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 21 Sie 2012 20:53 przez r-xxta.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 21 Sie 2012 21:03 #62987

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś tarasik zajefajny :woohoo: - oj można grillować, browarować i co tam kto lubi :whistle: :woohoo: . A co do kotów no cóż ... nie lubię :whistle: - ale z wyglądu brytyjczyki mi się podobają - właśnie przez tą srebrną sierściuchę. A że to brytyjczyki to wiem tylko dlatego, że mój brat posiada - innych ras nie znam :silly: . Twój też ładny - bo srebrny :woohoo: . Czyli nie podobają mi się brytyjczyki, ani rosyjskie - tylko po prostu srebrne :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 21 Sie 2012 21:33 #63001

• gosia07
  • gosia07's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Ale fajne zmiany tarasu zazdroszczę to naprawdę fajna rzecz .A co puścisz na tą krateczkę powojnika?

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 21 Sie 2012 21:37 #63002

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Rewelka tarasik :woohoo: mówisz dla fuksji się nadaje ... a która strona świata?
Jeśli nadal południowa, to goraco wielce będzie :whistle: ale cień przynajmniej :lol:

Edit :hammer: zapomniałam o rabatece :jeez: również postępy wielkie, zobaczymy za rok ;)
Ostatnio zmieniany: 21 Sie 2012 21:38 przez pamelka.

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 21 Sie 2012 22:17 #63026

• Roma
  • Roma's Avatar
Marto! :bravo: :bravo: pędzisz jak szalona, zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany :thanks:
Piękny taras a i balkon na górze niczego sobie.
Dzięki takim porównawczym fotkom, dopiero widać w jakim czasie ile się zrobiło :bravo:
Czyżbym coś przegapiła w temacie spotkania forumowego?
Ostatnio zmieniany: 21 Sie 2012 22:17 przez Roma. Powód: literówka

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 21 Sie 2012 23:46 #63057

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Domek jak z bajki :-) Do takiego to i kwiecie niekonieczne jest :-)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 22 Sie 2012 08:18 #63074

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Witaj Martuś. Przeziębiłam się po weekendzie i nie wiem, kiedy Cię odwiedzę. Niewiele już brakowało a przyprowadziłabym poloneza, ale przez hamulce nie przeszedł przeglądu, więc poczekam jeszcze trochę, nim tato go naprawi. Przyznam, że ciągnie mnie do Ciebie po obejrzeniu tej relacji,

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 22 Sie 2012 08:39 #63080

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Tarasik pierwsza klasa :bravo: Idealny na wieczorne przesiadywanie i kontemplowanie pięknych okoliczności przyrody :)

Odp: OGRODOWE PRZYMIARKI 22 Sie 2012 09:13 #63091

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Pięknie! :bravo:
Aż się chce posiedzieć...
Pozdrawiam - Gosia

Zielone okna z estimeble.pl