TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sie 2012 19:22 #59444

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Marta Ty mnie wykończysz :hammer: :hammer: ........... pamiętam jak dwa lata temu wiosną kupowałaś sasanki , aż się skończyło zakupem na odległość :rotfl1: :rotfl1: ......... teraz to samo robisz z floksami :flower: .......... a ja ślinię się na klawiaturę :drool: ......... i proszę się pochwalic co to za nowe hostki , powtarzam nie wstawia się zdjęcia bez podpisu :flower: :flower: ........... hojki spoko możesz sobie darować :happy4: :happy4:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sie 2012 20:05 #59455

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Gosia, no jak na kobietę bez serca przystało :P , nie mam litości! ;) Nie wiem, jakim tam taborem PKP dysponuje, ale jak ja wysyłałam roślinki, to życzyłam sobie, by podróżowały nocą i przebywały w klimatyzowanych magazynach... I wyszłam z poczty spokojna! :rotfl1: To może inni też tak... :lol:
Aga, już wszystko jasne! Ktoś ;) się już przyznał!
Paweł, listonosz-Janosik? Jestem za! ;)
Romek, Joli towarzystwo rzecz bezcenna :P ,ale odbyłyśmy szkółking z vitą i to nie w tym rzecz... Po prostu jakoś martwy sezon w środku sezonu się zrobił, czekamy, aż szkółki z czymś ruszą, bo szkoda się męczyć w taką pogodę... Na razie planujemy! :) W taki upał lepsze zakupy w internecie! :)
Aguś, a ja tam lubię wszystkie floksy! :rotfl1: I te żarówiaste i te stonowane...
Ula, dzięki...
Mirka, prędzej siebie wykończę! :lol: A zakupy na odległość mogę zrobić, tylko po moich wizytach zostają już takie bardziej popularne, bo niewiele tych floksów było... Zupełnie nie rozumiem czemu... :rotfl1: A hosty to takie in vitrowe maluchy, jak podrosną, będzie, co pokazać i podpisać ;)

Nie pada, nie pada...Sucho przerażająco... Miałam jechać podlewać w piątek wieczorem, ale jakoś się tak zaciągnęło, była nadzieja, że popada, tymczasem nic... To w sobotę rano pognałam, bo na 12.30 musiałam wrócić!
No i nie zdążyłam porządnie podlać, bo w moim wodociągu ciśnienie tak słabe, że ze żmii woda ledwie ciurkała... :evil: :evil: Źle, źle bardzo...

Coś tam jeszcze się dzieje...

Trytoma 'Percy's Pride' :

Guzikowiec...

Z mojego siewu! :woohoo:

Antike:

Belvedere:

Sieweczka...

I trochę większe...

'Hot Lava':

I na koniec coś, co mnie trochę zaskoczyło...Liliowce rosną u mnie nawet w trawniku... :rotfl1: O ile to trawnikiem można nazwać ;) Oj tam, oj tam... :lol:

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sie 2012 20:13 #59456

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
artam wrote:
Aguś, a ja tam lubię wszystkie floksy! :rotfl1: I te żarówiaste i te stonowane...

Martuś...ale ja lubię wszystko żarówiaste......nie tylko floksy :rotfl1: zresztą i żarówiaste i nie żarówiaste ....ja to w ogóle lubię prawie wszystko :supr: :rotfl1: Dlatego mam taki galimatias w ogrodzie :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sie 2012 20:14 #59457

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Powiadasz nie pada , to źle .......... u nas co prawda pada od czasu do czasu np przedwczoraj i teraz .................. ale te temperatury mnie wykańczją :hammer: :hammer: , a ostatnio wykończyły internet :happy4: :happy4: , jakis tam kondensat spuchł z gorąca ............ aż takiego parcia na floksy nie mam , żeby az zakup kontrolowany ............. no chyba żebys gdzieś dorwała odmianę Prospero to prosze kupić nie pytając się czy trzeba ( wysyłkę sie ustali )
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sie 2012 21:17 #59489

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Dla mnie możesz i hojki pokazać, kiedyś to się miało kolekcję niewielką...teraz domowe już zupełnie poszły z zapomnienie. Zawsze zimą mam kryzys z domowymi, bo znów chce coś kupować, bo jest czas na ich pielęgnacje. Taki ogród z niespodziankami to jest coś, liliowce w trawniku czy inne cuda.. u mnie jest tak wszystko oczywiste i bez żadnych zaskoczeń, że jeżdżę na działkę co 2-3 dni bo inaczej nie mam co robić i czego focić :blink:

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sie 2012 21:20 #59494

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Ta Hot Lava piękna jest :bravo: Dlatego drugą kupiłam :rotfl1:
I różyczki :whistle: widzisz, jak się wdzięczą ;)
Ale u mnie błyska :eek3: może popada, kolejny już dzisiaj raz :dance:

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sie 2012 21:31 #59500

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
...a u mnie za to pada ...ale dlaczego aż tyle ...Marto proszę zabrać mój deszcz niech u Ciebie podlewa ..temperatura to jeszcze w normie , ale jak tak dalej pójdzie to nie będę miła czemu- komu robić zdjęć bo wszystko zgnije ..jedynie kamienie dobrze się prezentują ... ale przecież kamieniom nie będę cykać zdjęć :happy4:

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sie 2012 21:43 #59506

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
a mnie burza ominęła, miała być wieczorem i poszła bokiem, zahaczyła o Gniezno - tam to dopiero szkody narobiła i poszła :funnyface:

Odp: Martowy prawie ogród 05 Sie 2012 22:16 #59520

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Martuś, niestety nie przyjadę :(
Bardzo żałuję, bo chciałam znowu szkółking z wami przezyć.
Może w przyszłym roku?

Odp: Martowy prawie ogród 07 Sie 2012 20:40 #59933

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aguś, to prawdziwa sztuka wybrać z tego ogromu, co się lubi, to, co się lubi najbardziej! :P Najwyraźniej Ci się udaje i Twój galimatias ;) bardzo elegancko się prezentuje!
Mirka i dalej nie pada! Już się cieszyłam, że popadało, bo nad Lublinem porządnie polało w niedzielę, a tymczasem tam u mnie spadło jedynie parę kropli! :evil: :evil: Upały próbowały wykończyć i mnie, chwilowo odpuściły, a internet u mnie wykończyła jakiś czas temu burza i piorun :lol: Floksa wygooglałam, póki co takiego nie widziałam, chociaż ja z tym widzeniem floksów mam pewien problem...Podchodzę do floksów w sklepie i nigdy nie wiem, czy mam takie czy nie...
Igor, hostki w te upały podróżowały, przyszły przypalone :placze: :placze: Marnie z nimi... :placze:
U mnie to hojowe szaleństwo właśnie w zimie się zaczęło...Ogród z niespodziankami... Najlepszą niespodzianką byłby deszcz! ;) Ale wiem, o czym mówisz... Najchętniej jeździ się, gdy coś zakwita, zwłaszcza po raz pierwszy... U mnie już po okresie niespodzianek, niewiele już się będzie działo... :(
Jolu, ta Hot Lava kupiona z żalu po zeszłorocznej, która zmarzła... Jest coś w tej odmianie, co każe ją kupować i kupować! ;)
Ewa, w czasie, kiedy pisałaś tego posta, u mnie już grzmiało, pioruny waliły, porządnie padało... U mnie w Lublinie, a nad działeczką prawie nic! Dziś, jak pojechałam, byłam bardzo zdziwiona, ze taka wielka burza nie objęła działeczki... :( Dalej sucho, mówiłam Ci...U Ciebie zgnije, u mnie wyschnie... Gdzie jest ta równowaga w przyrodzie?!!! :rotfl1:
Martusia, moją działeczkę wszystkie chmury, deszcze, burze omijają! :angry: :evil:
Małgoś, no to szkoda... :( Pojeździłoby się, pogadało... Oby w przyszłym roku się udało! :)

Co można robić, gdy żar leje się z nieba i nie da się żyć? Wczoraj w Lublinie było 37 stopni! :evil:
No i Vita wymyśliła szkółking! Pojechałyśmy, by po raz kolejny przekonać się, że nic nie ma... No prawie nic...
Udało mi się nabyć w wyprzedażowej cenie takie wypasione jeżówki na białą rabatę! :woohoo:

A potem jeszcze wizyta w jednej ze szkółek zaowocowała takimi zdobyczami...
Acer campreste 'Carnival' i pinus paeviflora 'Shikoku':

Klon taki mały, bo od małego będę go przyzwyczajać do słońca! :rotfl1:

Dziś od rana na działce... Sucho, twardo, łopaty wbić się nie da... Od razu zabrałam się za podlewanie... Masakra! Przez te upały woda w wodociągu wyschła! ;) :rotfl1:
Strumień na półtora metra góra....

No i co tam jeszcze..
Vanille Fraise zaczyna różowieć..

Chyba Phantom:

Czas dzielżanów...

No to dokupiłam! Nie można nie zauważyć ich cieniodajnych walorów! :silly:

Czas liliowców się kończy...
Cosmopolitan, liliowiec o chyba najmniejszych kwiatach, mają ze cztery centymetry średnicy... I są urocze!

I nie wiem, czy mi się wydaje, ale Green Jewel jakoś mniej zielona...

Odp: Martowy prawie ogród 07 Sie 2012 20:49 #59937

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
:woohoo: Ależ piękna ta Vanille Fraise!! U mne też sucho, mimo że ciut deszczu spadło, ale to kropla w morzu potrzeb moich roślin :sad2:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Odp: Martowy prawie ogród 07 Sie 2012 20:50 #59939

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
Myślę że Green Jewel mniej zielona przez to słońce ...moja zielona bardziej ale już zaczyna ją mączniak atakować.
Tak tak taka nie sprawiedliwość ...Martusi wysycha woda wężu a u mnie znowu pada ...ale i tak zrobiłam małą rewolucję wśród kilku wielkich żurawek ...rozpanoszyły się jak nie wiem .
A teraz idę włączę wiatrak może przedmuch ten deszcz do Ciebie ;)

Odp: Martowy prawie ogród 07 Sie 2012 21:05 #59944

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Martuś, u Ciebie upały i sucho - pustynia, u mnie upały w dzień, deszcze w nocy - tropiki ;)
Szkółkingi mimo wszystko bardzo owocne! Malutki klonik śliczny, tylko biedaka czeka ciepły wychów :happy4: Czy on to przeżyje?
Ja też ostatnio wpadłam do jednej z wrocławskich szkółek i wypadłam z ... dereniem kanadyjskim. Ciekawe, czy będzie tak ślicznie kwitł jak na etykietce :)
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Martowy prawie ogród 07 Sie 2012 21:08 #59945

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Łączę się z Tobą w bólu z powodu suszy :hug:
I po raz kolejny nie mogę się nadziwić, jak udaje Ci się kupować takie piękne okazy po wyprzedażowych cenach :eek3: . Ja dziś przypadkiem zawitałam do OBI, a tam w przecenie kompletnie zjedzone przez przędziorka klony palmowe Beni Maiko po 10 zeta :evil:

Odp: Martowy prawie ogród 07 Sie 2012 21:28 #59952

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Byłam na kontroli :-) Tak trzymać ;-)

Odp: Martowy prawie ogród 07 Sie 2012 23:44 #59980

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
U mnie dzisiaj nareszcie popadało. Całą noc i kilka razy w dzień. No i temperatura zrobiła się dla ludzi.
Dobrze, bo na moich piaskach wulkanicznych schło wszystko na potęgę.
No i mogło byc tak pieknie i za tydzień byśmy razem na te szkółkingi śmigały

Odp: Martowy prawie ogród 08 Sie 2012 14:30 #60083

• Roma
  • Roma's Avatar
Marto- czy Ty Twoją Vanillkę prowadzisz na pniu? jeśli tak to jak to robisz? poproszę o instrukcję :kiss3:

Odp: Martowy prawie ogród 08 Sie 2012 14:40 #60085

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
A ja zachwycam się dzielżanami :flower2: , bardzo lubię te kwiaty, a mam tylko pospolite ceglaste :huh: Gzie można nabyć takie cudeńka? Wypasiona jeżówka równie wspaniała :)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.413 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum