Gosiulu, żaden oksymoron! Ty nawet nie wiesz, jak ja potrafię milczeć, jak mi ktoś podpadnie...Milczę na całego! A leśne cuda tam, gdzie ich miejsce...Na Martowym...
Jolu, wiem, kilka mam, ale to nie jest priorytet, chociaż oglądałam ostatnio największego Kamenza u twórcy tej odmiany...na Gardenweb oczywiście
, wielki on, aż wierzyć się nie chce... To miskanty powinny się bać!
Picea abies nie...Jeśli już to takie kulkowe, nie choinkowe...
Gosia, na Martowym nic nie jest łatwe... Grillowanie to pikuś, koszenie to wyczyn, zawsze ta trawa taka wysoka!
Siberko, na mnie też ta rabata zrobiła piorunujące wrażenie!
Ale ładnie, pomyślałam!
Dlatego choć kulkę posadziłam!
Słońce ma być właśnie filtrowane przez miskanty, to good idea, pod warunkiem, że nie wymarzną, jak w tym roku! No część odbiła..
Dorotka, prawda, jak pięknie uchwyciłam resztkę jesieni?
I jaki refleks! Bo u nas wieje też nie na żarty... Ale żeby łeb razem z płucami to nie..
Widać wszystkie hostowiska o tej porze roku wyglądają podobnie!
U mnie też tam cebulowe są... Bo koncepcja piętrowa zakłada jeszcze, że pod liśćmi host mają kryć się cebulowe na parterze.... Tylko to trzecie piętro - drzewa wciąż nie rozumieją, czego się od nich wymaga...
Małgoś, równo trzy lata mijają, jak mnie dopadło... Powinnam świętować! W Sulejowie... Kiedy to będzie...
Aniu, ja też jestem ciekawa mojej białej rabaty, a zwłaszcza tego, kiedy ona w końcu powstanie!
Iwa, żadne głupie pytanie! Mój sposób jest prosty, samochód i wiaderko! Samochód się zostawia i lata po polach z wiaderkiem, mocna reklamówka z Leclerc'a też się nadaje
, a urobek wsypuje się do bagażnika... A rozładowuje się na taczkę już na miejscu... I tu dopiero taczka się przydaje...
Grześ, skąd takie skojarzenia?
Nie odpowiadaj!
Shiralciu, a już mu daruję, kulki polubił... Grilla byś zjadła? A co, niedobór żelaza masz?
Gosiulu, pozabijam Was przy najbliższej okazji!
A następnym razem kupię węgiel z drzewa, a nie z biedronki!
A dni narzeczonego ponoć już policzone, znów jakichś testów nie zdał!
Igor, jak ja nie lubię pinus mugo generalnie, ale Jakobsen to coś więcej... Najbardziej chyba rozpoznawalna sosna górska i przepiękna! No widzisz, że fotki ogólne to się odnalazły dopiero! Marudzisz!
Magiczna, bo ja te buły, nie buły
robiłam latem... Ale latem to Cię nie było, żeby człowiekowi poradzić!
A teraz już za późno... Cement związał!
Vituś, mam się nie poddawać przy "byle" czy przy "bule"?
Ja się nie poddaję, ja walczę! Walczę, żeby się nie poddać!
A nawet nie wiesz, jak ja tęsknię za wiosną! Wiosna oznacza wyjazd do Krzywaczki!
Kasiu, jako że mi w duszy teraz kulki grają, z ogromną przyjemnością spełnię Twoje życzenie....
To może jodły koreańskie... Już poza ścisłą czołówką... Ale jak zaczynałam, to w niej były....
Abies koreana 'Tundra'
Abies koreana 'Aurea'
Abies koreana 'Blue Emperor'
Abies koreana 'Silberlocke'
Abies koreana 'Silberpearl'
Wszystkie w wiosennej szacie... To już niedługo znowu tak będzie!