Markitko, ja nawet nieszczególnie odgruzowałam chatę przed świętami, nie zdążyłam

Jednak bardziej mnie rączki swędzą, żeby porządkować ogród
Ula, kolejna porcja krasnoludkowych fotek już w drodze

Tak to już bywa wiosną, że uwagę przyciągają drobne kwiaty i subtelne detale, a człowiek spragniony kontaktu z ziemią z przyjemnością zalicza glebę

Inna rzecz, że lubię zapach ziemii, zwłaszcza gdy rozsypię kompost na rabatach...ach, jak ona pachnie życiem! Lubię obserwować budzące się robaczki, niemrawe jeszcze pszczółki, śpiące biedronki..ten cały ogrodowy mikrokosmos jest taki fascynujący! A ...że z pesrpektywy metra siedemdziesiąt parę umykają różne cenne niuanse, to z przyjemnością schodzę do parteru i szukam krasnoludków

Bo gdybym była krasnoludkiem, zamieszkałabym np. tutaj:
...albo tu...
Iza, u nas wiosna mocno nabrała rozpędu w ostatni weekend. Przebiśniegi błyskawicznie zaczęły przekwitać, ranniki też. Nie mogę jednak narzekać, cieszą kwiatami już ponad miesiąc, dzięki chłodniejszej aurze. Staram się zatrzymać w kadrze te ulotne chwile, bo jak się zacznie...to już nie będzie czasu na celebrację każdego cudu wiosennego kwitnienia..
Z cięciem róż jestem na końcówce, ale nie zliczę worów z wyciętymi pędami, które wystawiam od miesiąca służbom porządkowym

Dziesiątki 160 litrowych worów pełnych kolczastych pędów...a to dopiero półmetek porządków, bo czeka mnie jeszcze wiązanie pędów i cięcie całej reszty
Sweety, witaj! Jak fajnie, że wpadłaś

Powolna wiosna ma swoje atuty..ze wszystkim zdążysz, a potem w sezonie i tak się wyrówna tempo wegetacji

Ja mam jak co roku wyścig z czasem, bo róże już wypuszczają liście, więc cięcie nie może czekać. Poza tym rosną te łajzy jak dzikie więc co roku więcej zieleniny do ciachania

Ranniki posadziłam w styczniu 2015, dasz wiarę? Przyjęły się i rosną, ale czy im tu dobrze, to pewnie się okaże za kilka lat...

Pozdrawiam serdecznie!
No to mały przerywnik zdjęciowy coby nie było nudno
pierwsze tulipanki startują, to wczesne odmiany
sasanki, które wysiały się w obwódce wokoł domu też poczuły wiosnę
serduszki