TEMAT: Ogródek Robaczka

Ogródek Robaczka 04 Maj 2014 19:52 #252846

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Robaczku, nie dość że mam i tak masę tulipanów (niestety większość mi niestety przekwitła już) to przez Ciebie chcę mieć ich więcej:)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek Robaczka 04 Maj 2014 21:51 #252984

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Kasiu, cudowne widoki! Zachwycam się wszystkim bez wyjątku. Na twoich zdjęciach nie czuć tego przenikającego kości zimna. Jest słoneczko i bije od nich ciepło. Glicynia rządzi, w białym floksie się zakochałam, tulipany - napatrzeć sie nie mogę. Byłam wczoraj u Królika na majówce i kupiłam kilka pięknych sztuk. Oczywiście z każdej odmiany po trzy a nie jednej większą ilość ;) Taka sroka jestem, ale zdaję sobie z tego sprawę, zrobiłam to świadomie. Dzisiaj byłam w Kórniku, przeleciałam się po arboretum - zimno i tłum ludzi. W nocy ma być ponoć minus trzy... Mam nadzieję, że prognozy się nie sprawdzą.

Ogródek Robaczka 04 Maj 2014 23:52 #253089

• Elwi
  • Elwi's Avatar
  • Fresh Boarder
Kasiu :hug: jak mogłabym nie zaglądać do Ciebie? w ogóle nie ma takiej opcji. Uwielbiam Twój ogród, Twoje zdjęcia i wrażliwość z jaką piszesz o kwiatach :thanks:
Mam takie samo zdanie jak Ty o black parrot.
Najładniej wyglądają na zdjęciach B)
Według mnie jest to najsłabsza odmiana ze wszystkich papuzich, których mam sporo. Kwiaty faktycznie są jakby zdeformowane i nie robią na żywo takiego wrażenia, jak np. weber's parrot (mój bezwzględny nr 1 wśród papuzich :hearts: )
Wspaniale wygląda Twoja glicynia, z wielką przyjemnością ją podziwiam.
Pozdrawiam, Elwi
Pozdrawiam serdecznie, Elwi

Ogródek Robaczka 05 Maj 2014 10:19 #253233

• jlg
  • jlg's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23
Kasiu a mnie najbardziej ujęły zdjęcia tarasowe - szlachetna prostota, nic dodać nic ująć, pięknie prezentuje się terakota, gdzie wypatrzyłaś taką piękną donicę z motywem różanym?
Mam też pytanie odnośnie hortensji, moja ma się piąć po przęsłach drewnianych, ale na razie kiepsko jej idzie i raczej pokłada się po ziemi, czy swoją hortensję jakoś podwiązujesz?
PS. obejrzałam swoją glicynię, część znajdująca się powyżej 1 m przemarzła, poniżej dopiero pękają pąki liściowe...jak ja Ci zazdroszczę ogrzewania podłogowego ogrodu, nawet nie wiesz...
Pozdrawiam ciepło - Joasia

Miniaturka Joasi

Ogródek Robaczka 05 Maj 2014 10:49 #253248

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Co ja miałam napisać :whistle: zagapiłam się na fotki i zapomniałam :silly: :rotfl1:
Cudne te fotki cykasz Kasiu :hug: Cudny ogród to i zdjęcia jak z katalogu :lol:
Jakby tu zorganizować sobie takie łany tulipanów na kolejną wiosnę :think: i jak pogonić nornice, żeby nie zeżarły :club2:
A wiesz, kupiłam ostatnio judaszowca :woohoo: chińskiego zresztą :happy4: Tak się u Ciebie napatrzyłam :lev:

Ogródek Robaczka 05 Maj 2014 18:30 #253457

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Pięknie wyglądają tulipany posadzone w dużych grupach a do tego poduchy floksów szydlastych i kwitnące rododendrony. Fantastyczny ogród . :)

Ogródek Robaczka 05 Maj 2014 20:18 #253507

• majowa
  • majowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 948
Pomijając fakt, że mieszkasz chyba w rejonie o wyjątkowym mikroklimacie, to rośliny po prostu Cię lubią robaczku :)
Bujnie, zdrowo, zielono, jak Ty to robisz?
Kasiu, takie licytacje cebulowe to na All....?
Pozdrawiam serdecznie, Iwona
Mój ogród
FotoIvona

Ogródek Robaczka 05 Maj 2014 21:49 #253603

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Kasiu....jak tam po dzisiejszym dniu? nie było żadnego przymrozku, mam nadzieję :hug:

Ogródek Robaczka 05 Maj 2014 22:08 #253621

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
U mnie przymarzło sporo roślin :( Dziś już mogę mówić o tym prawie bez żalu, bo przyjęłam po raz kolejny do wiadomości-mieszkam w zimnym miejscu. Ponoć o 4 rano było -6, sama widziałam o 5 -2. Różom to nie zaszkodziło, ale pozostałym i owszem.
Marzę o deszczu, bo sucho :dry:

Ogródek Robaczka 05 Maj 2014 23:29 #253694

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Urzekły mnie malutkie bukszpaniątka przed kępą tulipanów..ale ..jest..JEST glicynia :woohoo: Emocjonuję się nią, jakby to u mnie kwitła ;) Jest piękna..

Ogródek Robaczka 06 Maj 2014 21:26 #254185

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Biedulko......czytałam, że się biedulko rozchorowałaś - na pocieszenie :hug:
bo pewnie dziś to wariowałaś w domku, widząc pogodę na zewnątrz.....ale zdrowie ważniejsze...ogród nie zając, nie ucieknie :hug: kuruj się szybciutko :hug:

Ogródek Robaczka 06 Maj 2014 21:40 #254206

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Kasiu, myślę, że dla takiej wisterii warto podjąć każdy trud i zatrudnić niejednego kowala ;) Ale przycinacie ją po kwitnieniu, żeby zachować tę formę drzewka?
Kolejne łany tulipanowe urzekają...
A podoba mi się, że w tak wysmakowanym ogrodzie jest też miejsce dla łaników ;) niezapominajki...
A którą to już zimę zniósł mężnie judaszowiec?
Widzę też pięknego buka, o tej porze roku liście buków są przepiękne!
A czemu ten cyprysik(cyprysik?) ma na pniu taką opaskę?

Ogródek Robaczka 06 Maj 2014 22:17 #254249

• nifredil
  • nifredil's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6
Wiecie co jestem w szoku. Nie dało mi spokoju, że wątek Kasiuli jest zamknięty i pamiętając, że kiedyś tam wspomniała o innym forum zaczęłam szperać, szukać przetrząsać i proszę - znalazłam. A u okazuje się, że więcej znajomych osób/avatarów. Nie wiem co się dzieje na FO, bo jednoznacznie nikt nie powiedział dlaczego Robaczek odeszła, a z tłumaczeń admina wynika jedynie, że złamała regulamin..Nie mniej jednak fajnie móc oglądać twój, Kasiu, ogród i nadal uczestniczyć w bajce, którą tworzysz :kiss3:
Sabina

Ogródek Robaczka 07 Maj 2014 07:26 #254346

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Wiesz co, nigdy nie miałam parciana wisterie, ale ta Twoja może człowiekowi zawrócić w głowie :) No cudna jest, to fakt.
JAk tam? Różaneczniki już kwitną? U mnie coraz więcej paków pęka, ale zawiedzona jestem. No cóż, trzeba czekać na róże, one mam nadzieję nie zawiodą.
Odbierz PW :hug:
Miłego dnia :kiss3:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Ogródek Robaczka 07 Maj 2014 08:29 #254379

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Kasiu, zdrówka :kiss3: !
Widziałam wczoraj w ogrodniczym przepiękną glicynię, obficie kwitnącą.... :hearts: ale cena już nie była taka piękna... Zawinszowali sobie za nią tysiaka :mad2: . Spasowałam.
I pomyśleć, że w ubiegłym roku, w Primaflorze, były za 1/5 tej ceny (tylko odrobinę mniejsze).... Nie tylko w piłce nożnej niewykorzystane okazje się mszczą...
Ostatnio zmieniany: 07 Maj 2014 08:29 przez asia2.

Ogródek Robaczka 07 Maj 2014 09:38 #254410

• Adrian
  • Adrian's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1031
Kasiu,
dużo zdrówka życzę!!!
Czy ja dobrze czytałem, że masz kilka azalii?
Czekam w takim razie na zdjęcia :hearts:

Ogródek Robaczka 07 Maj 2014 09:55 #254421

• jlg
  • jlg's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23
Zdrowiej, pogoda robi się coraz lepsza i szkoda chorować, zwłaszcza, że pewnie za chwilę zaczną u Ciebie kwitnąć róże...ponoć najlepsze na gorączkę są okłady z młodej męskiej piersi :rotfl1:
Pozdrawiam ciepło - Joasia

Miniaturka Joasi

Ogródek Robaczka 07 Maj 2014 10:08 #254428

• colli28
  • colli28's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Witaj!pochodziłam po twoim ogrodzie bardzo fajna rabatka przed wejściem do domku super wyszła serduszka na tle rabatki pod sosenkami tulipanów masz sporo pięknie kolorowe najbardziej podobają mi się Weisse Berliner jak pięknie kwitła ci glicyia i kwitnie nadal ile czasu masz ją w posiadaniu?

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.723 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum