TEMAT: Ogród (nie do) Poznania.

Ogród (nie do) Poznania. 04 Kwi 2015 15:51 #355287

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Serdeczne życzenia pogodnych, radosnych i zdrowych Świąt.. Niech uśmiech i radość Cię nie opuszcza..pech niech odpuści ;) a dni świąteczne oby upływały sielsko i wesoło :hug:

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród (nie do) Poznania. 04 Kwi 2015 22:58 #355437

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Biegasz po innych ogródkach a swój zaniedbujesz
Nawet marnej relacji z postępującej wiosny (przynajmniej teoretycznie)

Wesołych Świąt :bye:

Ogród (nie do) Poznania. 06 Kwi 2015 08:38 #355607

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry, jeszcze świąteczne!
Śmigus-dyngus był? ;-)
Ja nie oblałam i jeszcze nie byłam oblana ;-)

Pogodowo zapewne będzie jak wczoraj... rano lekko prószył śnieg, liczę jednak na chwile ze słońcem.
Od jutra ma się ocieplać i bardzo dobrze, bo zaplanowałam urlop na ogród :)

Jak tam wiosna u Pani?

Miłego!

Ogród (nie do) Poznania. 13 Kwi 2015 20:47 #357813

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Aśku :)

Podpisuję się pod słowami Agnieszszki ... jak tam wiosna u Ciebie ??? Wypadałoby skrobnąć kilka słów, albo chociaż jakieś zdjęcie dla gawiedzi zamieścić, a tymczasem ... pusto i cicho ....
Puk, puk ...
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

Ogród (nie do) Poznania. 14 Kwi 2015 10:20 #358001

• broja
  • broja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Ogród od nowa
  • Otrzymane dziękuję: 981
Asiu czy masz jakiś namiar na niedrogie róże- chyba zachorowałam. Mąż się pyta czym się różnisz od narkomana? a ja mu - chyba wyglądem? :rotfl1: takie róże jak u Ciebie toż to szok! :thanks: chylę czoła dla Twojej pracowitości i pomysłowości :thanks:

Ogród (nie do) Poznania. 14 Kwi 2015 10:25 #358002

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Asiu, gdzie jesteś? :kiss3:
wiosenka na całego a tu pustki........bo zaraz użyję.....wiesz czego :devil1: :evil:

Ogród (nie do) Poznania. 14 Kwi 2015 10:31 #358003

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Aśka, jasny gwint ;-), napiszesz coś, czy mam tam do Ciebie pojechać?? :wink4:

Ogród (nie do) Poznania. 14 Kwi 2015 15:46 #358050

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Haloooooo?
Jest tam kto? :search:
Gospodyni wątek porzuciła, bo taka zajęta w ogrodzie czy jak? :garden:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Ogród (nie do) Poznania. 15 Kwi 2015 11:02 #358288

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Asiu, no dawaj! Nawet mnie tym razem przegoniłaś w "niepisaniu" :happy: A potem wchodzi i piszę, że nikt tu nie zagląda!

Ogród (nie do) Poznania. 15 Kwi 2015 14:54 #358323

• Ewelina
  • Ewelina's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 979
Co nowego na Twoich rabatkach ? Ja mam dziś operację "Trawnik" , cieszę się więc,że pogoda w miarę dopisała.

Ogród (nie do) Poznania. 15 Kwi 2015 21:18 #358443

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Asiu..dołączam się do próśb o ogrodowe wieści.. Odezwij się :hug:

Ogród (nie do) Poznania. 16 Kwi 2015 10:06 #358622

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Jak to zniknęłam? Wcale nie zniknęłam, przecież staram się do Was regularnie zaglądać! Doszłam do wniosku, że odwiedzając Wasze ogrody utrzymuję więcej kontaktów towarzyskich niż we własnym wątku (do którego zaglądają nieliczni), więc się szwendam... :funnyface: A że czasu niewiele, to trza wybrać jakieś piorytety ;)
Wiosna do mnie przyszła, a i owszem, ale nie nachalnie... Tu i tam coś zakwitło, co nieco już nawet zdążyło przekwitnąć :P . Słowem: jest dobrze, ale nie beznadziejnie :happy3: . Z pracami ogrodowymi posuwam niczym ślimak na zawodach sprinterskich, tzn. podstawowe prace rabatowe z przycięciem róż włącznie odhaczone, ale trawnik filcem straszy, nawóz grzecznie w tytkach leży, a miedzian i Promanal dostały roczne odroczenie (bo już na nie za późno, prawda?). Pozostaje jeszcze kłębiące się i mnożące stado doniczek, które czeka na swoje miejscówki....
Pamiętacie jeszcze moją serię niefortunnych zdarzeń? To nie był koniec.... W kolejny poniedziałek omal nie straciłam głowy w ogrodniczym. Wydawałoby się, że to nic nadzwyczajnego, bo większość z nas w takich okolicznościach przyrody głowę traci, ale ja podeszłam do sprawy dosłownie.... Konkretnie - zapatrzona w czubek własnego buta, władowałam się centralnie głową na otwartą klapę bagażową jakiegoś vana. Niesmak w stosunku do zakurzonego obuwia mnie uratował - gdybym szła prosto - dostałabym między oczy.... Myślałam, że tego bezmyślnego babsztyla, który porzucił samopas rozdziawione auto uduszę gołymi rękami.... :club2:
Następnego dnia stłukłam telefon... Więcej przygód nie pamiętam... Chwilowo się uspokoiło, ale ciiii, żeby nie zapeszyć... Jeszcze licho usłyszy i znów będę miała wesoło :funnyface:
Moniko, Ewelino, Kasiu, Aniu - Adasiowa, Margo - update ogrodowy jak wyżej :) .
Bozuniu, bo taka jest prawda - czy piszę, czy nie i tak gości niewielu, a ja zacięcia blogerskiego nie mam :P , wolę dialog.
Aguniu, nic nie napisałam, czekam.... :wink4:
Marta, odłóż patelnię, bo Ci rączka spuchnie i jak będziesz róże ciąć :funnyface: ?
Witaj Edytko :bye: ! Większość róż kupowałam u Ćwika albo w Rosarium, część też u naszej Ewci (Rozarium) - ceny mają przyzwoite ;) . Czasami uda się coś upolować na wyprzedażach w szkółkach albo w markecie.
Margo, tak jak pisze Ewelinka, w rezerwacie nic się nie podwędza, po to jest rezerwatem. :silly:
Iwonko, nie mam zielonego pojęcia komu tak podpadłam... Może zacznę czerwone wstążki dla odczynienia uroku nosić... ;)
Aniu,
sfajczyłam moje auto w garażu, bo wcześniej wydało mi się,m że to piec i wzorem mojego sąsiada postanowiłam zutylizować nieco śmieci
może podświadomość daje Ci sygnał, że czas zmienić auto :P ...
Twoja praworządność i trzy kłaczki też mnie zainteresowały. Miałabym ochotę pierwsze sprawdzić, by nie powiedzieć zweryfikować, a drugie - zlustrować
I tu mnie masz... Skłamałam :oops: ... Mam trochę więcej niż trzy kłaczki... z pięć może... Ale praworządności będę się trzymać jak diabeł sołtysa. Jeżdżę zgodnie z przepisami, co niektórych kierowców strasznie irytuje (zwłaszcza na ograniczeniach do 30 :rotfl1: ). Nikomu nie muszę udowadniać, że mam szybki samochód (a mam ;) ). Wyjątkiem jest autostrada - tu przyznaję - czasami przepalę filtr cząstek stałych :silly: ...
Dorotko, Bozuniu - ładnie to tak śmiać się z cudzego nieszczęścia? :happy3: :funnyface: A serio, ja też kwiczę jak sobie przypomnę te historie...

Miłego już czwartku :bye: !

Pożegnanie z krokusami:

Przylaszczki:

Ciemierniki:

Zaczynają tulipany....

cdn...
Ostatnio zmieniany: 16 Kwi 2015 10:07 przez asia2.
Za tę wiadomość podziękował(a): sd-a, iwa27, grula

Ogród (nie do) Poznania. 16 Kwi 2015 10:36 #358635

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Oj Asia, jak już coś napiszesz :rotfl1:
Całkiem sporo masz tych kwitnień. Jak widzę masz wreszcie kwitnące ciemierniki. To te nabytki z targów? O siewkach pamiętam, ale kiedy tam dotrę nie mam pojęcia. Ostatnio ogród oglądam z okien i podczas szybkiej inspekcji z aparatem.
Przylaszczka biała piękna - pamiętasz gdzie kupowałaś? i czy miała jakąś niebotyczną cenę czy raczej przystępną? Postanowiłam wzbogacić się drogą kupna w jakieś nowe odmiany ale na te japońskie cudeńka za ciężkie euro to mnie raczej nie stać.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Ogród (nie do) Poznania. 16 Kwi 2015 10:57 #358644

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Jak nie mam zdjęć, to przez miesiąc nie ma, ale jak są, to z wnętrznościami :devil1:
Aleś powłaziła tym krokusom do środka! Szafran zbierałaś, czy jak??
Ładnie jest, kolorowo, słonecznie - to lubię :kiss3:
Ty normalnie jesteś wesoły pechowiec! Albo może i nie, tylko ja zawsze dostaję głupkowatych ataków śmiechu - wyobraźnia mi mocno pracuje przy tego rodzaju situejszynach ;-)
Będziesz wertykulować?

Ogród (nie do) Poznania. 16 Kwi 2015 11:00 #358645

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
Asiu..uderzenia w głowę bardzo współczuję..ale..wybacz- nie mogę wytrzymać :rotfl1: :rotfl1: Świetnie to opisujesz :happy3:

Ogród (nie do) Poznania. 16 Kwi 2015 18:38 #358781

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Piękna wiosn u ciebie Asiu. Ja mam w tym roku dużo mniej tulipanów dzieki jakiemuś tajemniczemu zwierzęciu który zamieszkał w ogrodzie

Ogród (nie do) Poznania. 16 Kwi 2015 19:04 #358791

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Oj, Asiu, Asiu :D Przyznam, że uwielbiam Cię i za poczucie humoru i za zdjęcia :D Jak Cię czytam i oglądam to, co uwieczniasz czuję, że jesteś moją bratnią duszą.
PS/ To odczucie może także pogłębia fakt, że dokładnie 10 IV przecedziłam głową w klapę własnego samochodu i guza mam do dziś :happy3: Odrobinę niżej i miałabym szkła kontaktowe :happy3:
PS2/ Moja najlepsza przyjaciółka to też Asia.
PS3/ A może przyjmiesz zaproszenie. Weekend, a może i dłużej :happy4: w górach? Brzmi mam nadzieję wystarczająco kusząco :P
Czy i Ciebie tak praca kocha? Ja ledwo widzę na oczka. No i mam taaaakie tyły, że :jeez:

EDIT: O stylu jazdy ... zmilczę, bo wykonując taki zawód, tak będzie dla mnie lepiej. Starczy, ze wspomnę, że jak się zamyślam nie patrzę na znaki :oops: Ale obecnie jeżdżę, słuchając audiobooków. To świetna metoda: a) korki mi przestały przeszkadzać b) nie mogę się doczekać aż siądę za kierownicą c) uśmiecham się (głupio?), bo i wybieram książki typowo babskie, żeby nie powiedzieć lajtowe :D
Ostatnio zmieniany: 16 Kwi 2015 19:10 przez Sweety.

Ogród (nie do) Poznania. 16 Kwi 2015 23:28 #358962

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Asiu, cudną wiosną na fotach i opowieściami rodem z Chmielewskiej się chwilowo ratujesz, ale marna to rekompensata, jeśli znowu znikniesz :club2:
Kiedy kawusia? :drink1:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.630 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum