TEMAT: Ogród (nie do) Poznania.

Ogród (nie do) Poznania. 13 Lis 2015 00:47 #413276

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Jaka szkoda i co za pech!! Może się jednak uda dane odzyskać?!
Jakkolwiek by nie było..w następnym sezonie fotek trzeba robić dużo..i na forum wstawiać :whistle:

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród (nie do) Poznania. 14 Lis 2015 20:39 #413619

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
No i teraz powinnaś dostać po głowie, bo nie dosyć, że w sezonie nie oglądaliśmy Twojego ogrodu, to teraz też nie.
Zapraszam, możesz przyjechać z Kasią :)

Ogród (nie do) Poznania. 23 Gru 2015 20:08 #419172

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Asieńko :)

Dla Ciebie i najbliższych ...

Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....
Za tę wiadomość podziękował(a): asia2

Ogród (nie do) Poznania. 24 Gru 2015 03:12 #419253

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Asiu, serdeczne życzenia świąteczne przesyłam, życząc dużo spokoju, radości i wytchnienia od codziennej gonitwy :hug:

Ogród (nie do) Poznania. 24 Gru 2015 09:26 #419275

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Asiu, Wesołych Świąt Bożego Narodzenia :***

Ogród (nie do) Poznania. 25 Gru 2015 08:56 #419342

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Aniu, Martuniu, Moniś dziękuję i wzajemnie!
Życzę Wszystkim radosnego świętowania!

Ogród (nie do) Poznania. 25 Gru 2015 10:36 #419359

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Asiu - cudownych Świąt :hug:

Ogród (nie do) Poznania. 26 Gru 2015 15:21 #419465

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Ja to już chyba tylko mogę życzyć miłego odpoczywania po świętach :dry:
Nie dałam rady wcześniej do wszystkich zajrzeć :kiss3:

Ogród (nie do) Poznania. 06 Sty 2016 10:46 #421975

• Flora
  • Flora's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 389
Wpadłam z życzeniami na nowy rok, a tu katastrofa komputerowa. Mimo wszystko przespacerowałam się po ogrodzie i przypomniałam sobie jak u Ciebie pięknie. Wszystkiego zielonego i kwitnącego w 2016 :bye:

Ogród (nie do) Poznania. 09 Sty 2016 08:56 #423053

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
Wróciłam, w końcu musi być jakieś życie na osiedlu. Skoro nawet Aguniada narzeka, że ruch u niej w wątku niczym w majowy weekend na ulicach miast, to chyba coś jest na rzeczy. Czas obudzić się z marazmu! Jeżeli wszyscy będziemy wpadać na forum tylko po to, żeby poczytać (tak jak ja na przykład :P ), to kicha. To powiedziałam ja, aktywny pisacz oazowy w negatywie :rotfl1: . Ja wiem, że mój wątek nie należy do interesujących i obleganych, ale od czegoś trzeba zacząć.
Chcesz zmieniać świat? Zacznij od siebie!
No to przejdźmy od słów do czynów. Chciałam powiedzieć kilka słów...
Święta, święta i po świętach, jak mawiają starożytni Rosjanie ;) . Po dwutygodniowej przerwie, pierwsze dwa dni pracy wymęczyły mnie okrutnie. Ale szczęśliwie już weekend, więc znów człowiek nieco wypocznie. Pogoda za oknem znów zeszła na psy (bez obrazy Fruziello), a już było tak pięknie. Mrozik i śnieg... Ja wiem, że niektóre z Was nawet nie chcą słyszeć słowa na z, ale skoro już mamy TĘ porę roku, to niech chociaż będzie nią nie tylko z nazwy. Dziś za oknem buro, brudno, topnieją resztki białego, a temperatura oscyluje w okolicach +1*. Niefajnie. Znowu wirusy zaczną krążyć...
Spieszę donieść, że mój utalentowany wszechstronnie (prawie jak koło gospodyń wiejskich ;), tylko z tańcem mu trochę nie wychodzi ) małż vel eM dysk jednak uratował. Tzn. dysk padł, ale zdjęcia zostały odzyskane. Więc kotlety jednak będą :) .
Czy wiecie, że przed mrozami zaczęły kwitnąć przebiśniegi? Wolę nie myśleć co się z nimi stało... Jeżeli dziś pogoda pozwoli pojadę na rekonesans.
Acha, donoszę też, że rzutem na taśmę (dosłownie dwa dni przed początkiem mrozów) zdążyłam posadzić resztę cebulowych. :rotfl1: Brawo ja!
Sylwia, witaj w Nowym Roku! Pięknie to dopiero u mnie będzie! Kiedyś.... w bliżej nieokreślonej przyszłości... chyba. Przynajmniej taką mam nadzieję ;) . Może już na wiosnę, kiedy zakwitną te sadzone w pocie czoła narcyzy, tulipany, hiacynty i inny sort cebulowy :wink4: . A zdjęcia, jak pisałam powyżej, udało się odratować! Tobie też niech w 2016 wszystko kwitnie, ciesząc oko i serce! :kiss3:
Gosiu, lepiej późno niż wcale ;) . Cieszę się, że w ogóle o mnie pamiętałaś. Tobie również ślę noworoczne życzenia wielu konstruktywnych pomysłów na ogrodowe przemiany, a przede wszystkim siły i zdrowia do ich realizacji!!! :kiss3:
Moni, Kobieto o tysiącu talentów! Upiększaj nam Nowy Rok dziełami swoich rąk! Spełnienia marzeń życzę! :kiss3:

Ponieważ wszyscy po świętach zapewne przeżarci tłustościami, kotlety zostawię, jak to mówią, na zaś. Teraz kilka lekkostrawnych widoczków - prawie aktualnych :P ...
Tak było na krótko przed mrozami...

I jeszcze mała wycieczka w czasie.... Ja wiem, że u niektórych dekoracje świąteczne już dawno w pudłach, ale u mnie wciąż na topie:
moja choinka

"moja"choinka nr 2 (u rodziców)

prywatny Gwiazdor ;)

pies w taką pogodę głównie śpi... Zmienia tylko miejsce i pozycje ....

no chyba, że pojawiają się jakieś atrakcje...

Jak co roku popierniczyłam

trochę mi przy tym padło na głowę... :crazy:

Na koniec ponieważ do ogrodu nie ma co zapraszać, zaproszę Was na poranną kawkę do domu...

A nie... Jeszcze jedna sprawa. Ostatnio obudziłam się rano z takim czymś na głowie. eM idzie w zaparte... Czy ktoś może wie, co to może oznaczać... :devil1: ?
Ostatnio zmieniany: 09 Sty 2016 09:01 przez asia2.
Za tę wiadomość podziękował(a): Margo2

Ogród (nie do) Poznania. 09 Sty 2016 09:05 #423055

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Wiwat TY :bravo: :hug: Ze wszystkim się zgadzam, podziwiam twórczość ... no prawie :wink4: Jeden pierniczek mi, że tak powiem przypierniczył :supr:
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :flower2: Oj, będzie się działo - skoro od rana taka rogata dusza z Ciebie :rotfl1: :rotfl1:
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]
Ostatnio zmieniany: 09 Sty 2016 09:06 przez olibabka.

Ogród (nie do) Poznania. 09 Sty 2016 09:12 #423057

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
Marysiu! Ten pierniczek to tak z przekory ;) . Ze specjalną dedykacją dla przyjaciela ojca, który jest zagorzałym zwolennikiem ugrupowania wręcz przeciwnego :P . A niech sobie pożre na zdrowie i może nawet z mlaskaniem :wink4: ! A natchnął mnie kształt....
I Tobie samych radości w Nowym Roku życzę. Oby za rok żal było się z nim żegnać! :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 09 Sty 2016 09:13 przez asia2.
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka

Ogród (nie do) Poznania. 09 Sty 2016 09:42 #423071

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
U Ciebie to przyjaciel ojca, a u mnie... mój własny ojciec :tongue2: . Nie było łatwo, całe Święta po cienkim lodzie :rotfl1: , ale takiego pierniczka mu nie upiekłam :devil1:
Choinka z aniołami cudna :hearts:
Najlepszego w Nowym Roku i bardzo się cieszę na spotkanie :dance:

Ogród (nie do) Poznania. 09 Sty 2016 09:46 #423074

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Matko z córką! Asia swoje poranne loki pokazuje - no nie może być!
Niechybnie z marazmu obudzona :)
Atmosfera świąteczna w domu fantastyczna... spróbuj jeszcze przez jakiś czas nie trzaskać drzwiami ;)
I ten Mikołaj... pozdrowienia dla niego szczególne :)
Udanego weekendu i pisz, pisz!

Ogród (nie do) Poznania. 09 Sty 2016 09:50 #423076

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Choinka cudna, nie dziwię się, że jeszcze nie rozebrana.
Pierniki cudne ale ten jeden ... dobrze, że wyjaśniłaś w czym rzecz :woohoo:
No ale to na Twojej głowie :woohoo: ... co może siedzieć w tej rogatej duszy nie sposób zgadnąć ;)

Ogród (nie do) Poznania. 09 Sty 2016 09:59 #423080

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
Markitko, źle mnie zrozumiałaś ;) . On jest słusznej opcji. Nawet bardzo ;) . To tak z przekory było. A, że Twój Tato... No cóż, może się zdarzyć w najlepszej rodzinie ;) ...
Tobie również najlepszego w Nowym Roku!

Aguś, zobaczymy na ile mi zapału wystarczy. Ze mną trochę jak z płonącą słomą....
Ale loki fajne, nie? Mówiłam, że mają jakieś 3 cm :silly: . Chyba muszę zmienić zdjęcie w avatarku, bo jużem do siebie niepodobna.... Chociaż nadal mentalnie jestem szczupłą, długowłosą blondynką :rotfl1: . Jak to szło w Matrixie: residual self image ;) ?
Mikołaja vel Gwiazdora pozdrowię, dziękuję :lol:.

Dorciu, rogata dusza, a to dobre ;) . Ja wcieleniem anielskości jestem :devil1: ... A piernik?No cóż.... :devil1:
Ostatnio zmieniany: 09 Sty 2016 10:03 przez asia2.

Ogród (nie do) Poznania. 09 Sty 2016 10:02 #423083

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Na swoje usprawiedliwienie (czy też swojej rodziny ;) ) mam tylko fakt, że Lubelszczyzna jest silną ostoją obecnie rządzących :jeez: . Ze swojej strony mam nadzieję, że rządzących po raz ostatni :lol:

Ogród (nie do) Poznania. 09 Sty 2016 10:03 #423084

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Krótkie bo krótkie, ale ciemne!
Muszę Cię zobaczyć :)
Oj tam, czytałam gdzieś i fitnesach wiec z pewnością jesteś lepsza ode mnie. ..
Ja jedynie chodzę po lesie.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.670 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum