Ewelinko, mam dwie kamelie - jedną w gruncie, a jedną w doniczce
Ta w gruncie, niestety, jeszcze nie kwitnie, ale ja cieszę się, że przetrwała już drugą zimę!
Ta kwitnąca, to nowy nabytek i jeszcze się zastanowię, czy zostawię ją w doniczce i przechowam przez zimę w chłodnym pomieszczeniu, czy też pójdzie do ziemi...
Krzysiu, mam nadzieję, że już dałaś sobie radę z sokiem brzozowym
U mnie w tym roku coś słabo wypływa. Może dlatego, że jest taka susza?
Martusiu, faktycznie podobny do Orange Dream. Niedługo rozwinie listki, to zrobię mu fotki.
A mój targ, to ulubione miejsce mojego szkółkingu
Rośliny na miejscu, niezbyt drogie, wybór całkiem całkiem...
Już jestem umówiona na jutro rano z koleżanką
A tymczasem wczoraj kupiłam w mojej Biedronie śliczny okaz Rh - w końcu 'rzucili' mnóstwo odmian, ale większość bez pąków
Z wyjątkiem mojego Alfreda
Gosiu, moje pierisy też rosną na rabacie z Rh, azaliami i innymi 'kwasolubami' Dzisiaj całe zimozielone towarzystwo zostało potraktowane dolistnie Magiczną Siłą
Vero, coś mi się Twoje zdjęcie nie chce otworzyć
Aniu, dziękuję pięknie za przemiłe życzenia świąteczne
Święta miałam wspaniałe, mimo nieciekawej pogody. Spędziłam je z całą rodzinką, w sumie było nas 10 osób; mieliśmy mnóstwo czasu na pogawędki, spacery i inne przyjemności, które oferował nam ...hotel. Ja sporo czasu spędziłam w basenie solankowym i jaccuzzi
Kwiatuszku, mój klonik za chwilę rozwinie listki, a właśnie teraz, wczesną wiosną ich kolor jest najpiękniejszy, najbardziej intensywny
A że był taki samotny, dokupiłam mu kolegę
Tym razem z bordowymi listkami
Jadziu, pogoda się poprawiła i coraz więcej kwiatów widać w ogrodzie
najbardziej cieszy mnie magnolia gwiaździsta i wczesna azalia PJM Elite. Mimo że obie maja kwiaty wymęczone przez niedawne wiatry i przymrozki
W skrócie można by rzec tak - wczoraj była zima, a dzisiaj ...lato
Różnica temperatur jest ogromna. Dość powiedzieć, że jeszcze wczoraj rano były 3 stopnie, a dzisiaj w ciągu dnia - 20 stopni
W cieniu! Od razu pojawiły się motylki, pszczoły i inne trzmiele i może moja morelka będzie miała jakieś owoce
A wczesne tulipanki tak jak szybko otworzyły kwiaty, tak momentalnie omdlały...Zwłaszcza te czerwone:
Inne tulipanki botaniczne:
Rozszalały się też hiacynty: