TEMAT: Ogród Aguniady cz. 3

Ogród Aguniady cz. 3 09 Mar 2015 21:01 #347240

• Roma
  • Roma's Avatar
Aguniada wrote:
Romeczko,
Jak się czujesz?
Ściskam serdecznie,

Dziękuję,już jest nieco lepiej,najważniejsze,że spokojnie przesypiam noce.
Moje hortensje dokładnie tak samo mam przycięte jak u Ciebie,myślę,że będzie im dobrze.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Aguniady cz. 3 09 Mar 2015 21:07 #347249

• magdala
  • magdala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1071
Aga, widać,że zdjęcia sprawiają Ci wiele radości :)
Podobają mi się konie ,zwłaszcza ten piękniś w różu i spokojne tło za nim.
Ja jestem tak leniwa w temacie zgłębiania techniki ,że w życiu nie potrafiłabym zrobić zdjęcia choć w jednej setnej tak dobrego...A aparat w domu jest.

Miłego wieczoru i szybkiego tygodnia! :bye:

Ależ Wy poganiacie czas :happy3:
Ja kiedyś też tak podchodziłam do tygodnia pracy, aż spostrzegłam ,że czas tak szybko zasuwa,bo ciągle czekam
na wolne ...
Jeśli miesiące zaczną się składać tylko z weekendów ,to będzie to zaledwie 8-10 dni :supr:
Lepiej chyba zwolnić i odsunąć daleko perspektywę TEJ pory roku ;)

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 01:10 #347371

• bozunia
  • bozunia's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 145
Niesamowite niebo i kolorki pięknie oddane ! U mnie niebo zawsze jakieś takie zwyczajne :(
Ale mi namotałyście w głowie tym obiektywem. Dzisiaj przejrzałam stare graty i znalazłam dwa fajne pentacony, niestety lekko uszkodzone. Naprawa chyba się nie opłaca, a szkoda... Oj, jakie ja zabytki znalazłam! Nawet mieszek makro ;)
Koniki super! W ruchu bardzo fajne zdjęcie.
Ja zamówiłam prenumeratę Gardeners'World, ale jeszcze nie przyszedł nowy numer. Fajnie, że wydają do po polsku, tylko nie wszystko na nasze strefy klimatyczne ;) Mimo tego i tak chyba najlepsze czasopismo ogrodowe na naszym rynku.

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 08:11 #347398

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Dzień dobry!

Wtorkowa stolica rozświetlona błękitnym niebem. Rano był lekki przymrozek.
Jest pięknie i chce się żyć!
Szkoda, że do ogrodu daleko ;-)

Życzę Wam dobrego dnia :)

Bozuniu, u mnie też jest zwykle zwyczajne niebo, ale wczoraj zrekompensowało swoją zachowawczość ponad normę!
Napatrzeć się nie mogłam na to niespotykane u nas zjawisko.
Co do manuali, ja już od jakiegoś czasu zgłębiam temat i zabawa z pewnością nie skończy się na Heliosie.
Na razie się nim bawię i próbuję przyznając, że po początkowym onieśmieleniu, rozumiem się z nim coraz lepiej.
Potrzeba dobrego światła i można się wprawiać! Z całą pewnością obszar wart uwagi; oczywiście dla kogoś, kogo to bawi i interesuje.
Ciekawa jestem, czy mieszek jeszcze kiedyś wypróbujesz :)
Dziel się efektami, jakby co!
GW i mnie bardzo przypadł do gustu - jest tam wiele ciekawych informacji, filozofia ogrodnictwa, którą popieram, interesujące teksty i zdjęcia. Słowem, i w mojej opinii to chyba najlepszy magazyn ogrodowy na polskim rynku.
Pracujesz dziś? (zawodowo czy w ogrodzie? :))
Januszu, serdeczne dzięki!
Magda, rzeczywiście fotografia mnie pochłonęła i żyję nią dość intensywnie - nawet o niej śnię ;-)
Cieszę się, że zdjęcia przypadły Ci do gustu. Staram się wciąż pracować nad swoim warsztatem, ale mam świadomość niedociągnięć. Jednak nie zamierzam się poddawać ani spoczywać na laurach.
Z tym poganianiem czasu to masz rację - życie od weekendu do weekendu jest dość ograniczające, ale myślę, że to stan zarezerwowany na okres zimy, kiedy po powrocie z pracy na zewnątrz jest ciemno i nie wiadomo, co ze sobą zrobić. Teraz z dnia na dzień będziemy mieć dla siebie i ogrodów więcej czasu popołudniami - czekam na ten czas z utęsknieniem i niecierpliwością!
Romeczko, cieszę się, że jesteś w lepszej formie!
Wiosną wszyscy dostajemy zastrzyk energii i życie wydaje się piękniejsze.
Zdrowia!
Hortusie na pewno cudnie zakwitną :)
Kasiu, dzień dobry!
Za dobre słowo pod adresem moich fotograficznych poczynań bardzo dziękuję.
Wcale nie uważam, że stoisz w miejscu. Robisz bardzo dobre zdjęcia, niektóre wręcz zachwycające.
Głowa do góry i próbuj dalej! Ja wciąż związana jestem z kursem, więc może intensywniej pracuję, ale przecież w sezonie będzie prawdziwe okno możliwości. Powodzenia!
Palenisko było rzeczywiście bardzo dobrą inwestycją - zarówno praktyczną ogrodowo, jak i użytkową w sensie spożywania wspaniałych posiłków. U mnie odpady organiczne odbierane są z początkiem kwietnia - jak dla mnie, w sam raz, bo wtedy zaczyna się najwięcej pracy przy murawie. Masz u siebie miejsce na jakies niewielkie palenisko?
Gosiu, w takim razie mnie uspokoiłaś :) Działaj na spokojnie :)
Dorotko, cieszę się, że Ci się podoba! :kiss3:
Iwonko, miło mi - dziękuję!
Ja wczoraj zasnęłam przy GW, ale dziś będę kontynuować lekturę :)

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 08:20 #347401

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
GW wczoraj odebrałam ze skrzynki, ale nawet nie miałam czasu otworzyć :( Młody dalej wysoko gorączkuje, do tego doszedł paskudny kaszel, na 10 idziemy znów do lekarza. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze.
Co do paleniska. Nie macie problemów z paleniem otwartego ognia w ogrodzie? u nas nie wolno, sąsiedzi czuwają i szybko dzwonią na policje albo do straży :(
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 08:25 #347403

• Flora
  • Flora's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 389
Aguniada wrote:
fotografowanie to moja wielka pasja, ale nie chcę tu zaburzać ogrodowej atmosfery :)

Ogrodowej atmosfery Twoim zdjęciom nie brakuje :) Przepiękne :hearts: , chcemy więcej :)

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 09:16 #347421

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Floro, dziękuję za zachętę - zdjęcia ogrodowe z pewnością będą. Wszak cały długi sezon przed nami :)
Dorotko, o kurczę - zmartwiłam się, że młody nie zdrowieje!
Życzę, by ta karta szybko się odwróciła. Czy jest na antybiotyku? Daj znać, co powiedział lekarz.
Z paleniem ognisk staram się nie przesadzać (to trudne, bo istny ze mnie piroman!) ze względu na sąsiadów właśnie.
Zakazów gminnych nie ma, można palić na swój użytek (oczywiście nie śmieci, tylko odpady ogrodowe).
Może u Was jest większe zagęszczenie domów, stąd te ograniczenia?

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 09:20 #347423

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Aguś konwalie tzn.kłącza dalej bierzesz... :think: chcę kopać je po załamaniu pogody w przyszłym tygodniu - chcesz mi pomóc... :bravo: :rotfl1: :whistle:

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 09:22 #347424

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Paweł, bierę :P
Tylko wiesz co? Bo ja orać ogród pod nową rabatę będę najwcześniej w ten lub przyszły weekend...
Czy w razie czego przetrzymasz?

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 09:26 #347427

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguś jak wykopię to dam znać ,najwyżej jak będę jechał do pracy to się umówimy na PW. Bardzo się zezłościsz jak będzie z pędami barwinka czy mam oddzielać ,,ziarna od plew''... :think:

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 09:29 #347429

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Paweł, to bardzo fajnie - dzięki :)
Nie oddzielaj - barwinek mi tam pasuje i nie przeszkadza mi, że nieco zadarni powierzchnię...

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 09:38 #347432

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Taki miałem plan i tak rósł u mnie....zanim wystartowały konwalie barwinek robił za zielony kobierzec...a na jesieni jak zamierały znów barwinek grał pierwsze ,,skrzypce''... ;)

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 10:05 #347439

• Wiola
  • Wiola's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 393
Witaj Aguniu, przybyłam z pierwszą rewizytą i mam nadzieję nie ostatnią.
Twój ogród troszeczkę znam, bo cichutko go podglądałam. Wspaniale urządzony i z wieloma roślinami, które bardzo lubię.
Zachwyciłam się wspaniałym zachodem słońca. Uwielbiam takie widoki :)
Pozdrawiam Wiola :)
Ogród Wioli

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 12:32 #347470

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Agnieszszko ...
jak zawsze - odwiedziny Twojego wątku dostarczają mi codziennej porcji dobrych i bezcennych wrażeń; zdjęcia koni dają tyle ciepła i niezbędnej ostatnio radości ... patrząc na nie z ogromną przyjemnością czuję niemal, jak energia zaczyna do mnie powracać, a słońce mocniej przygrzewa ... takie portrety bardzo skutecznie zastępują tradycyjną rekonwalescencję.
Dziękuję :kiss3:
Oczywiście pozostałe fotografie także zasługują na najwyższe uznanie - a każde z nich jest świadectwem Twojej pasji i wspaniałego postrzegania świata.
pozdrawiam serdecznie :)
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 19:37 #347578

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Uff !!! Nadrobiłam zaległości. :) Ale Twój wątek pędzi. Zdjęcia nieba i tulipanów niesamowite. To co piszesz o fotografowaniu,to dla mnie jakby było po chińsku :happy: ale efekty potrafię docenić. W końcu jestem podobno wzrokowcem. ;)

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 20:46 #347626

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Dopiero dziś zaczęłam prace w ogrodzie. Nic nie zrobiłam (trochę traw wycięłam, jeden powojnik-ale za to olbrzymi Bill ;)) jakieś suchoty sprzątnęłam, podpaliłam i czuję, że to już koniec dnia na dzisiaj. Koniec człowieka raczej :jeez: Obym miała zdrowie wstać rano z łóżka :rotfl1:

Ogród Aguniady cz. 3 10 Mar 2015 21:57 #347668

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Popracowałam, ale zapomniałam już jaka to ciężka praca.
Trzeba w gąszczu gałęzi szukać tych grubych
Wszystkie mięśnie bolą
Jak pogoda pozwoli jutro ciąg dalszy

Ogród Aguniady cz. 3 11 Mar 2015 06:56 #347746

• asia2
  • asia2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Aguś, wyobraź sobie, że mam Heliosa! Nie ma to jak przepastne pokłady magazynowanych przez lata skarbów... Okazało się, że w jednej z szaf spokojnie leży sobie stary Zenit, jeszcze po dziadkach, z tymże obiektywem właśnie! Wprawdzie jest to nieco starszy model, 44-2 58/2, ale chyba też będzie dobry? Teraz muszę tylko rozkminić sprawę przejściówek i do dzieła ;) . Ostatnie dni wzmogły moją nerwowość - słońce za oknem, temp. kilkanaście stopni, a ja ciągle w biegu (czytaj w pracy) i czasu na ogród nie ma... Już dawno nie byłam tak opóźniona w pracach wiosennych... Na dodatek prognozują załamanie pogody na najbliższe dni (akurat te wolniejsze w moim planie tygodnia :mad2: ). Trudno, nic nie poradzę...
Pozdrawiam wtorkowo (coraz bliżej weekend... :whistle: ) !

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.655 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum