OMG..zdycham.. A w sumie to ledwie musnęłam robotę
Chiałam uściślić moje plany siania trawy na majówkę.. Potwierdzam- będę siała na majówkę..ale 2016
Ledwie odrobinkę posadziłam i już marnie chodzę
Ja się cieszyłam z wolnego dnia..ja potrzebuję wolny miesiąc na zapanowanie nad przerażającym bałaganem..a z każdym moim ruchem rozmiar chaosu narasta
Dośc marudzenia- w końcu kiedyś będzie ładnie
Haniu- serdecznie dziękuję za zaproszenie i za kolejny szaber na Twoich rabatach
Parasolka zrobiłą furorę- jest absolutnie śliczna! Druga azalka też urocza..a kształt ma idealny!- zamknęła mi azalkowo rodkowy kącik pod wisienką..i jak dla mnie jest super
Kubusia uściskaj..całuśny z niego chłopak, a ja taka nieokrzesana
Ale dobre z niego psisko..a że z zamiłowaniem do ogrodu..co robić
Trzeba kochać mimo to!
Jak zawsze czas mija za szybko i nagadać się nie można wystarczająco. Mam nadzieję na szybki rewanż
Bardzo dziękuję za wstawienie zdjęć
Zrobiłam kilka zdjęć- ku pokrzepieniu serc..
Parasolka w szpalerze szmaragdów. Tam, gdzie jest sterta kory, będzie posadzony wreduś.
biała..kształt jak dla mnie stworzony- wpasowała się idealnie. Zdjęcia rabaty nie mam..tzn mam, ale nic nie widać
Poprzesadzałam troszkę na rabacie urodzinowej.. Jeden blue chip zmienił miejsce, ustępując kiścieniowi.
Jest teraz tak.. Na razie efekt marny, bo berberys przy furtce i klon crimson sentry łyse, za klonem 3 miskanty niewidoczne.. ale mi się już podoba
Szlauchem wytyczyłam rabatę..
Ustawka na kolejnej rabacie..miałam zrobić to jutro, ale jeszcze na szybko wkopałam już prawie po ciemku.
Plan na jutro.. porządkowanie trawy zacznę od tego miejsca, dokończę sadzenie i może wstępnie ułożę luźno kostki, żeby "zobaczyć" rabaty
Martuśka- też uważam, że trzeba ją ciachnąć. Nawet zastanawiałam się jaki jest termin jej cięcia. Tak więc w pełni popieram
Agnieszko- wiesz, że ja nie mam cierpliwości ani czasu na czekanie, aż drzewo urośnie.. Chcę je choć troszkę od razu widzieć. Zawsze to mniejsze ryzyko, że wpadnie P pod kosiarkę
Dorotko- rodkowe królestwo to było pierwsze miejsce, w które poleciałam. Można oczopląsu dostać
A widziałaś, jakie Hania ma piękne jałowce
Zdjęcie pod parasolem z jałowców na zamówienie było robione
Bogusiu- to prawda, bardzo lubię berberysy. Mam ich sporo i to chyba najliczniejsza grupa krzewów u mnie. Zaraz po nich są kwasoluby- z ogromnym udziałem Hani
Widłowania nie było- niektóre rośliny wymagały pilnego posadzenia, a jak już posadziłąm, to chociaż okolicę krzewów chciałam odchwaścić, wyrównać i wykorować. Jutro widły pójdą w ruch.
Żyję..ale co to za życie.. niezbyt sie mogę wyprostować