Tyle się dzieje w ogrodzie i pogodzie... W górach spadł śnieg i... czy dacie wiarę, czy nie, to czuć w powietrzu. Spadek temperatury do 12 stopni z ponad 30 brrrr...
Wiesiu, oj tam kusisz od razu... Tak sobie... gdybam
Goś, u mnie Jaqueline dość szybko nabrała ciałka, więc może faktycznie odchorowuje przesadzanie. Wiesz... Ja też dalej nieustannie przesadzam
Ale i tak niektóre roślinki zdążyły urosnąć i dzięki temu są ogólne widoczki
Albo i przez to...
Ewo, jak już zainwestujemy w podpory, to przyjdzie mroźna zima i będą krzaczki do kolan
Od wczoraj przeszło parę krótkich a obfitych deszczy i znowu się poobrywało to i owo... Krzewy piękne z daleka - z bliska
Już nawet nie sprzątam na bieżąco - w przyszłym tygodniu będzie wielkie cięcie i porządki. Niektóre krzewy na prawdę solidnie oberwały - będę ratowała biostymulatorem.
Siberio, Twoje zdziwienie, uwaga i dociekliwość mnie hipnotyzują ( pierwsza seria buziek). Poczucie humoru ( z serii drugiej) jest zaraźliwe.
Ale ta patelnia? Zupełnie nie pasuje - przemoc to niemoc... A w Tobie tyle mocy!!!
Już wiesz wszystko o moim małym Waterloo
Moniko, zapraszam do ogródka. Zaglądam do Ciebie,, ale chyba się nie odzywam... Tyle wkoło ogrodów... ech, świat cały - a doba krótka
A co do bylin... hm... Róże pochłaniają wszystko... Nawet lilie stłamsiły
Co my tu mamy...
Astrid Grafin von Hardenberg i w tle Graham Thomas
Astriid bardzo cierpi na słońcu - jeśli ktoś ma ją w planach, to koniecznie trzeba znaleźć stanowisko chroniące tą różę przed bezpośrednim silnym nasłonecznieniem. A róża warta zachodu... W sam raz na zachodnią wystawę
Bo taka Burgundy Ice, Mili moi, radzi sobie świetnie - płatki spłowiały, ale nie ma śladów przypaleń. Lodowata piękność w kolorze burgunda...
A taki Hippolyte rośnie w ocienionym miejscu - nie przypalił się, ale... krzew rośnie hm... umiarkowanie o kwiatów jest niewiele.
Duet Jasmina i Angela - panie z zupełnie różnych bajek
New Dawn, którego urodę trudno oddać.Lubię, gdy łapie taki brudny, szaro-bury odcień
Cafe ma u mnie pecha - co kwitnienie, to albo skwar albo ulewy... W tamtym sezonie chyba jeden kwiat był "pokazowy", reszta .... szkoda gadać...
Nostalgia to bardzo fotogeniczna róża