TEMAT: Ogródek AGNESS

Ogródek AGNESS 14 Maj 2014 18:55 #258979

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Santomi cudna :hearts: Od lat na mojej liscie, ale tez problem z miejscem.
Sarinaw kolorach podobna do Juanity, która nie jest moja ulubienicą, ale urody odmówić jej nie można.
Cannon's... cóż, każdy widzi :hearts:
Cieszę się, ze udało Ci się wygospodarować miejsce na te piękności. Warto :)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Zielone okna z estimeble.pl

Ogródek AGNESS 14 Maj 2014 18:57 #258982

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Aguś, reklamację w sprawie - zadurzenia się w Azaliach!

Ogródek AGNESS 14 Maj 2014 19:18 #258990

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3010
Agnisiu cudne ci one są :eek3: moja Satomi jest ciut jaśniejsza, no ale nie ma aż tylu kwiatów w jednym bukieciku :flower2:
ps. prawidłowa nazwa Satomi - popraw słonko moje bo dziewczyny zdezorientowane :kiss3:

Ogródek AGNESS 14 Maj 2014 19:43 #259016

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Aniu a wyobraź sobie, że i ja znalazłam miejsce na jeszcze jedną ;) :happy:

Dorotko faktycznie Sarina podobna do Juanity.... Juanita ma bardziej ostrą żółtą plamkę.... jest taka .... żarówiasta i podoba mi się bardzo B) polowałam na nią i nie udało mi się dostać. A powiedz mi dlaczego nie przepadasz za nią??? Czy chodzi o wygląd, czy masz jakieś zastrzeżenia do zdrowotności??? Ja nadal jej poszukuję....
Kochana wyobraź sobie, ze mam miejsce na jeszcze jedną :whistle: oddam do sąsiedniego ogródka żółtolistną pęcherznicę B) ona rośnie do naprawdę dużych rozmiarów, a u mnie ciasno.... ustąpi miejsca azalii :P

Ula takie zażalenie biorę na klatę :rotfl1: i wciąż namawiam.... to cudne krzewy i warto je mieć :P

Majeczko dziękuję , że zwróciłaś uwagę, nawet nie zorientowałam się, że przekręciłam nazwę.... już poprawiona :kiss3:

Ogródek AGNESS 14 Maj 2014 20:07 #259036

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Aga azalie wybrałaś piękne. A ja Satomi miałam dziś w ręku i odstawiłam :hammer: . Ale jeszcze ją kupię, bo bardzo mi się podoba, ale nie chcę żeby razem z pozostałymi nabytkami stała w nieskończoność w poczekalni :oops: .

Azaliowy wirus się szerzy :happy: - i dobrze, bo piękne są :dance: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Ogródek AGNESS 14 Maj 2014 20:08 #259038

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Azalie... żurawki.. rośliny zupełnie mi obce.
Azalie cudne są, ale w żurawakach uroku znaleźć nie potrafię ;)
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogródek AGNESS 14 Maj 2014 20:11 #259039

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Piękne azlaki masz :)
Satomi cudna,już sobie nazwę zapisałam,poszukam gdzieś,może trafię :blink:

Ogródek AGNESS 14 Maj 2014 20:16 #259043

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Mojego nowego cukiereczka na razie nie mogę pokazać, bo zostałam bez kompa, korzystam gościnnie ;) , także kilka dni bez zdjęć muszę wytrzymać :pinch: . To znaczy fotki robię, ale publikacja będzie z opóźnieniem :wink4:

Ogródek AGNESS 14 Maj 2014 20:23 #259046

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Jednak azalie - moja miłość i najbardziej fotogeniczne są, nieprawdaż? :hearts: :hearts:

Ogródek AGNESS 14 Maj 2014 21:09 #259087

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jej azalie śliczne :hearts: ale ta Satomi........cuuudo :hearts:

Ogródek AGNESS 14 Maj 2014 21:26 #259102

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Piękne nowe nabytki :woohoo: Trochę szkoda, że coś musi wylecieć..ale dla takich kwiatów warto na poświęcenia. Fajne kolory- takie energetyczne!

Ściskam :kiss3:

Ogródek AGNESS 15 Maj 2014 08:30 #259283

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorotko ja kupowałam azalie bez jakiegoś planu odmianowego.... u mnie nie ma na to szans... nie ma zbyt dużego wyboru. Na szczęście w jednym z centrów ogrodniczych były naprawdę piękne odmiany , więc nie zastanawiałam się długo. U mnie w ogrodzie większość to różaneczniki, azalii mam tylko 4 krzaczki, ale bardzo miałam ochotę na więcej.... Już kilka lat chciałam kupić ale powstrzymywało mnie to, że nie miałam gdzie posadzić.... teraz dojrzałam do tego, żeby wyautować kilka iglaków i pęcherznicę, robiąc miejsce moim wymarzonym azaliom B)

Agusiu nie ma szans, żeby podobały nam się wszystkie rośliny ;) Mamy bardziej ulubione, mniej....i takie , których nie zaprosilibyśmy do swojego ogrodu wcale. Każdy z nas tak ma... u Ciebie padło na azalie i żurawki.... no i dobrze.... Piękne jest to, że nasze ogrody są takie różne....inne kompozycje, inne rośliny... wszędzie wchodzimy z ciekawością co zastaniemy :P

Aniu cieszę się, że podobają Ci się moje nabytki . Mam nadzieję, że trafisz gdzieś na Satomi, jest piękna :P

Martuiu grzecznie poczekam na widok Twojej nowinki :P Twoja azaliowa rabata jest zachwycająca, a za chwilę dojdzie do niej kolejna perełka :P

Beatko o tak urody i fotogenczności azaliom odmówić nie można.... one i różaneczniki to chyba najpiękniejsze krzewy :hearts:

Martusiu miło mi, że mój wybór podoba Ci się... ja się cieszę z nich baaaardzo :P

Monisiu niestety w ogródku ciasnota, teraz już jestem na takim etapie, że aby coś większego posadzić, to inna roślinka musi ustąpić miejsca. Na szczęście wykopane iglaki i pęcherznica pójdą do zaprzyjaźnionego ogrodu i będą miały tam dobrze :P
Buziaki :bye:

Ostatnio zmieniany: 15 Maj 2014 08:54 przez AGNESS.
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277

Ogródek AGNESS 15 Maj 2014 08:41 #259289

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
Hihi a ja jutro być może pęcherznicę kupię Misi bo jej się spodobała:D:D
Ostatnio zabrałam ją do fajnej szkółki ale niestety obecnie już prawie nie ma wyboru Azalii choć te co zostały też sa piękne.

Ogródek AGNESS 15 Maj 2014 09:12 #259314

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ula azalie już przebrane w szkółkach, na zakup ich to już troszkę późno... ja miałam szczęście, że jeszcze trafiłam fajne odmiany, ale w tym sezonie już nie będzie nowych dostaw...

Ogródek AGNESS 15 Maj 2014 09:15 #259317

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
Co ja zrobię jak wirus tej choroby rozprzestrzenił się u mnie tak późno. Wymagam leczenia natychmiastowego.
Ostatnio zmieniany: 15 Maj 2014 09:15 przez ulakonie.

Ogródek AGNESS 15 Maj 2014 10:48 #259370

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Kolorowo u Ciebie w ogrodzie a jeszcze nowe nabytki będą znów cieszyć oko :)
właśnie myślałam gdzie je usadowisz ale doczytałam że w miejsce innej rośliny.. :)
ta fioletowa żurawka mi się podoba u nas takiej nie widziałam a naprawdę odbija kolorem od innych.. :)

Ogródek AGNESS 15 Maj 2014 12:49 #259411

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
To co napisałaś o wywalaniu iglaków utwierdza mnie w przekonaniu, że e wszystkim trzeba zachować umiar. Staram się sadzić iglaki, bo one niezastąpione są zimą, ale robię wszystko, żeby jednak nie dominowały w ogrodzie. Następnych azalii wielkokwiatowych zdecydowanie sobie nie odmówię. Już pisałam to nie raz, ale napisze ponownie - azalie piękne są zwłaszcza jesienią. Przebarwiające się liście dodają ogrodowi uroku.
Ja na szczęście ogrodniczy mam dobrze w tym temacie zaopatrzony. Jeszcze tylko dobrze zaopatrzone konto by się przydało :happy: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Ogródek AGNESS 15 Maj 2014 13:53 #259444

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3010
Agnisiu jak czytam o wywalaniu iglaków i krzaków to znalazłam miejsce na moją wymarzoną pontyjkę :drool: po prostu wywalę ognika który pewnie zostanie lada godzina wyrwany z gruntu przez ten straszny wicher od którego łepetyna mi pęka :sick: tylko muszę znaleźć tę wymarzoną o którą jest bardzo trudno :(

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.777 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum