TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 23 Maj 2012 12:07 #39288

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Autumn Moon podsechł straszliwie :placze: wyjechałam sobie na spotkanie i nikt nie podlał :jeez:
MAm obawy, czy wstanie :oops:
W tajemnicy mówisz ... przed Dżoncią :rotfl1: ciekawa jestem, czy choć trochę się domyśla :rotfl1:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 23 Maj 2012 20:24 #39387

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Gosia, a ja jednak złożę samokrytykę i przyznam się, że kwiaty na aktinidii niewyraźne a u armerii ostrość na listki się ustawiła... :P Coś jednak widzę! Kielichowca nie wąchałam, pewnie nic bym nie poczuła, szkoda się schylać! ;) No właśnie sprawy się komplikują...Chyba spotkamy się dopiero na Święcie Róży :unsure: , spotkamy się?
Romek, śmiało podobne pytanie mogę zadać Tobie! :P Ja odpowiem, że po to, by tymczasem chwasty nie rosły! ;)
A klon...Ty masz ładniejsze klony! A wiesz, że postanowiłam mieć równie piękne zbiorowisko palmowych jak u Ciebie? :idea2: Ciekawe, co z tego wyjdzie...Pierwszy etap już mam za sobą, posadziłam! ;)
Kształt rabatki bardzo fajny, taki ...kobiecy
:rotfl1: Ale jakby na to spojrzeć...tak z innej strony ;) , to taki ogólnoludzki! :rotfl1:
Kasiu, ja też lubię łuki i krągłości! :) Fakt, że Omoshiro może się podobać, tak się zastanawiam, czy mam jeszcze jakieś japońskie odmiany, by potwierdzić Twoje obserwacje... Choć u mnie powojniki za dobrze nie rosną zbyt dobrze, pretensji nie mam, bo nie dbam za dobrze! ;) Nóż do darni przy mojej darni wymięka! :silly:
Markitko, a to łobuz! Trzeba było mu pini przed wypuszczeniem do ogrodu dać! :rotfl1: To teraz sosna taka bardziej zwarta będzie! :unsure: A kielichowiec ładny krzak...Zaraz tam kusimy! ;)
Marta, oj ładny ci on! :P Chociaż Ty ostatnio wolisz brzozy... ;) Bujasz z tymi prognozami :lol: Na róże dalej jestem obrażona! No chyba bardziej niż wkrótce! ;)
Małgoś, było fajnie, jakie "wpasowałam" :hammer: Iza coś wspominała, ze się wybiera, więc okazja będzie! :hug: Nie lubię róż! Hostki, proszę bardzo jak się rozbujały, a róże, szkoda gadać...Ta zima była wyjątkowa, tyle roślin, które nie powinny wymarznąć, wymarzły, to cóż się dziwić różom...No one niby niewinne, ale i tak jestem obrażona! :lol:
Iwa, klon Drummondii to nie nowy nabytek, to chyba pierwsze drzewo, jakie u siebie posadziłam, no zobacz, jakie wielkie! :wink4: Zgadzam się, że on się będzie pięknie prezentował...wszędzie! ;)
Fakt, zebrała nas się tu fajna grupka! :)
Jolu, ratuj go! Ja dlatego swoje przed wyjazdem posadziłam... Dżoncia pewnie się domyśla, bo to bardzo mądry pies :wink4: , ale nic nie mówi... ;)

Dziś będzie iglakowo...

Odp: Martowy prawie ogród 23 Maj 2012 20:29 #39389

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Oj... chyba znów nam się nie uda... kiedy to by miało być? Bo jeśli wtedy, kiedy podejrzewam... to odpada :(
A może by tak w lipcu d... w troki i na południe... objazdowo? ;)
Iglaki... no... igiełkowate :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 23 Maj 2012 20:34 #39390

• olibabka
  • olibabka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Więc w takiej ciszy ukryty ja - ja liść
  • Otrzymane dziękuję: 2960
Ja, jakoś nadal rozkochana w rózach jestem :hearts:, ale u mnie nie było takiego pogromu. Za to zbieram z nich teraz małe, wstrętne, zielone robale :evil: A iglaki pięknie się prezentują kruszynki u Ciebie :)
pozdrawiam serdecznie, Marysia :)

[...]kielich światła nachylony wśród roślin
Odsłania w każdej z nich jakieś przedtem nie znane dno[...]

Odp: Martowy prawie ogród 23 Maj 2012 22:08 #39456

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Oooo, popieram Gosię, na południe, objazdowo, kamieni napakuję ;)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Martowy prawie ogród 23 Maj 2012 22:09 #39458

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Jak napakujesz im kamieni, to do mnie już nie dojadą :hammer: :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 23 Maj 2012 22:31 #39471

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Jakie piękne szyszeczki się szykują :woohoo: Aż proszą się, żeby je dodać do iglakowej galerii :lol:
A te długaśne przyrosty to Białogon? :eek3:

Odp: Martowy prawie ogród 23 Maj 2012 22:44 #39479

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
Martuś, ale ten klon urósł! Ech, ani się nie obejrzysz i będzie cienia, a cienia :)
Na działkę w tajemnicy przed Dżoncią, czyli nie ma szans na ładowanie baterii do aparatu, żeby się nie domyślił... Biduś, sam w domu... Może... Puszka zapuszkuj :rotfl1:

Odp: Martowy prawie ogród 24 Maj 2012 20:10 #39746

• zocha
  • zocha's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Śliczne iglaczki :hearts:
Zielono pozdrawiam - Ewa
Ogród Ewy - zochy
Róże Ewy - zochy

Odp: Martowy prawie ogród 24 Maj 2012 20:52 #39762

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Moja Tsuga 'Gentsch White' taka sama bielutka :dance: piękna jest, choć jesienią wygladała :silly: tak sobie :rotfl1:
Uprzedzę pytania innych forumków ..... jakby tak opiy do fotek dodać ;)
Spakowana ??? :happy4:

Odp: Martowy prawie ogród 25 Maj 2012 13:52 #40052

• AGP-ON
  • AGP-ON's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Grześ
  • Otrzymane dziękuję: 249
Piękne iglaczki.

Odp: Martowy prawie ogród 25 Maj 2012 13:56 #40055

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Witaj Marto fajnie było Cię poznać w Sulejowie , szkoda tylko że nie pogadałyśmy dłużej.

Piękna kolekcja iglaczków :thanks:

Odp: Martowy prawie ogród 25 Maj 2012 13:57 #40056

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Marto,"na południe, objazdowo" - też popieram! Z małą sugestią, żeby tak jeszcze z tego południa troszeczkę, tycieńko na zachód B) W tych stronach kamieni też dostatek :silly:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Martowy prawie ogród 25 Maj 2012 16:46 #40086

• Xellos
  • Xellos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Demon
  • Otrzymane dziękuję: 21

Co to jest ? :woohoo: chyba zmutowane ufo :)

Tak sobie przypomniałem...że u Ciebie pierwszy raz widziałem tulipany Tarda :thanks: Co powiesz na małą odsprzedaż ?
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)

Odp: Martowy prawie ogród 27 Maj 2012 21:13 #40604

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Gosia, z tego, co pamiętam, Wy nie możecie po 20-tym lipca, a to święto raczej przed...o ile będzie...Tak sobie pomyślałam, że w tym roku jakby nie ma co świętować...Róże pomarzły...Z czego te bukiety? :unsure: Tak odległych planów to jeszcze nie snujemy...Chociaż...kto wie? :)
Marysiu, no Ty nie masz powodu, a mnie zawód miłosny srogi spotkał! ;) Mnie róże zbałamuciły i porzuciły! :rotfl1: Razem z zielonymi robalami! ;) Jakie zielone robale, swoją drogą? Tego nigdy nie miałam...
Dorotka, Gosia, kamienie ostatnio na miejscu dopisują...
Paweł, ja do nie dawna w ogóle nie wiedziałam, jak rodzi się szyszka! Ot taki gotowy produkt ;) owszem, zauważałam, ale te narodziny szyszki są cudne! Długaśne to Białogon, zgadza się!
Iza, perspektywa "cienia a cienia" bardzo kusząca! Póki co, oglądam się, rozglądam, słońca a słońca! :rotfl1:
Aparat w tajemnicy ładuję w pracy, pełna konspiracja, nawet roślin z balkonu do sadzenia nie zabieram! Puszka zapuszkować! Tak! Tylko jak? :think:
Zosiu i Grzesiu, dziękuję, duma iglaczki rozpiera! :)
Jolu, jakoś nikt poza Tobą się podpisów nie domaga! ;) :P Odpowiadam na Twoje pytanie z czwartku, tak,nadal jestem spakowana! :rotfl1:
Geniu, takie spotkania zawsze się wydają za krótkie! Może następnym razem? :)
Dalu, właśnie wróciłyśmy z południa! Co prawda, nie z kamieniami, ale roślinami :lol: , niemniej wyjazd baaardzo udany! :dance: Zachód południa ;) też kusi, ach Wojsławice!
Paweł, a nie mogłeś mówić, jak kwitły? Zaznaczyłabym miejsce...Zobaczymy, co się da zrobić... :) To nie UFO, to Białogon! :P

Jak ja kocham takie weekendy! Zdarzają się one dwa razy w roku, zupełnie jak święta ;) :silly: , bo to jak święto, święto dla ogrodnika! Wyjazd do Krzywaczki i spotkanie z "grupą krakowską", Iza aleb-azi z M.(kulkomaniak
się w nim obudził! :) ), Ania Zielona i Romek rm27. Spacery po kolekcji, zachwyty, inspiracje i zapisywanie w kajecikach :), zakupy, ogrodników dzienne rozmowy, jak zwykle za krótko...Jednak bardzo miło, że udało się Wam wygospodarować trochę czasu, by się spotkać! :hug: A wieczorem jeszcze wizyta w cudnym ogrodzie Romka! Przemiła atmosfera, przepyszne jedzenie! :bravo: Nie dla Romka te brawa za jedzenie, jeśli mogę zdradzić... ;) I hosty zdrowe i krzepkie w cieniu! A w dodatku kilka okazało się podzielnych! :hug: :thanks:
Cóż, trzeba było wracać...Nawiozłyśmy z Jolą cudów wszelakich...
To od tego, co nawiozłyśmy zacznę...Ja jestem zauroczona tym klonem! Szponiasty już się nazywa, a tak naprawdę...

Acer platanoides 'Cucullatum'

A ten pierzasty taki! :woohoo: Fagus sylvatica 'Greenwood'

A ten ciapaty...Acer campreste 'Pulverulentum'

Kulki też były... :woohoo: Całe mnóstwo, wybór jak zwykle trudny!

Kolejna tsuga can.do kolekcji -'Stranger'

I żurawki! :)

Od Izy dostałam pomarańczową różę na zachętę :) Izuś, dziękuję bardzo, ale nie wiem, czy różomaniak jeszcze ze mnie będzie...

I kilka widoczków z działki...

Polemonium 'Snow and Saphire'

Muszę pokazać, jak się zmienił Tsuma-gaki po kilku dniach na słońcu...Skojarzenie mam takie rodem z horroru! ;)

Autumn Moon zresztą też!

Odp: Martowy prawie ogród 27 Maj 2012 21:17 #40606

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Martuś zakupy super, te wszystkie kuleczki są prześliczne....widzę, ze Twój ogródek coraz bardziej kulkowy :P ....czy to właśnie one zastąpią wypadnięte róże???
Żurawki też super, moim zdaniem one są nie do zastąpienia w ogródku B) :happy:

Odp: Martowy prawie ogród 27 Maj 2012 21:21 #40609

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
No tak, ostatnio do mnie "przemawiają" liściaste :whistle: ... to się może źle skończyć :jeez: . A klony "przemawiają" w sposób szczególny :dazed: . Śliczny ten wampirek Tsuma-gaki :woohoo:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Martowy prawie ogród 27 Maj 2012 21:24 #40611

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
artam wrote:

Tsuma-gaki

CUDNISTY :bravo: :silly: :bravo: Muszę nabyć, ale gdzie :blink:
Rozpakuj się nareszcie i przepierz ciuszki, może znowu gdzieś wyruszymy :rotfl1:
Acer platanoides 'Cucullatum' - fotki nie oddają oczywiście jego piękna, trzeba się pochylić i poglaskać te palczaste, wypukle listki :happy4:
A wyjazd .... :whistle: jakby tu oddać słowami :oops: skoro ich tak mało :dance:
Nie pisałaś nic o gradzie, zamiast podlewania?

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.336 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum