TEMAT: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Gru 2012 09:45 #98485

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Reniu a ja lubię taką śnieżną zimę. Wczoraj był przepiękny, zimowy dzionek :woohoo:
Kiedy jechałam do pracy mrozik -8, ciepłe słoneczne promienie, niebieska poświata śnieżnych czap, a w radyjku ...

Oglądałam aranżacje świetlne przedstawione przez Plantę i .... wieczorem mój domek także zatęsknił za świętami, zapłonęły świetlne iluminacje :lol: Jako pierwsze w okolicy, aż M się zdziwił po powrocie do domu :happy4:
Zaczynam przemyślać świąteczne menu :think: Nasz forumowy wątek jest bardzo przydatny.
Sadzenie różyczek :unsure: chyba wsadziłabym do donic i do garażu. U mnie już ziemia zmarznięta, zasypana białym puchem.
Marzenka a u nas na brak śniegu nie możemy narzekać, teraz dalej pada :silly: Roślinki wszystkie /chyba :blink: / które tego potrzebują zostały okryte, nie było na co czekać, jak się okazało.
Martusia, mam nadzieję, że jednak śnieg się nie stopił ;) Poważne minusy ostatnio odnotowujemy :whistle:
Myślę, że trzeba sprawdzić wiosną dostępność różyczki, może będzie kolejna dostawa, choć dzisiaj w magazynie brak ;)
Gieniu mam nadzieje, ze do Ciebie także zawitała już biała, czarowna zima :)
Iwonka masz całkowitą rację, natura tworzy takie dzieła :woohoo: na naszych oczach.
Małgosiu nie lubisz zimy :( a ja uwielbiam taką mroźną, białą. M lubi palić w kominku, do odśnieżania mam dwóch Panów, choć jeden jeszcze nieduży /10 lat :silly: /
Sikorki już stukają po szybach, aby słoninkę wywiesić, bażanty podchodzą pod ogrodzenie, odgrzebując w śniegu jesienne trawy, sarny majaczą w oddali - cudnie jest :dance:
Dorcia i dopadało ??? U mnie znowu sypie :lol:
Marta jak z tym śnieżkiem ... najpierw prószył, następnie zasypał :silly: coś mi się wydaje :happy4:
Gosia z tym murkiem to zależy od której strony patrzymy :happy: jeśli od domu to przed są różyczki

a za iglasto-trawowe zakątki :wink2:

Jadziu właśnie, właśnie teraz jest najpiękniej :woohoo:
Marzenka ... nikt nie zagląda, to się okopałam w śnieżnej zaspie :funnyface: i śledzę inne wątki :search:

U mnie nadal zima ... śniegu tyle, że zagarnęłam na bardziej wrażliwe :think: hortensje, budleje, różyczki. Niech tam śpią pod pierzynką :lol:

Zimowe słońce, jak świąteczna gwiazda :lev:

Może pora już do kolorów i słonecznych zdjęć i opowiadań powrócić :think:
Ostatnio zmieniany: 07 Gru 2012 10:54 przez pamelka.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Gru 2012 09:50 #98490

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Jolu u mnie też troszkę śnieżku spadło , zaraz piękniej w koło , choć mogło by jeszcze troszkę dosypać , jutro muszę owinąć moje hortensje ogrodowe włóknina , czekałam aż przymrozi .

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Gru 2012 22:13 #98796

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Ojejej, Jola! Myślisz, że u mnie kulki podobnie wyglądają? Bo ja myślę, że tak! :unsure: Biedulki!~Mam tylko nadzieję, że trzymają się bambusików...
Czy Pani zasługa przy świątecznej iluminacji polegała na wetknięciu wtyczki do kontaktu? :rotfl1: I czemuż ten M. się dziwił... :happy4:
A ja apeluję o rozsądek! Do świąt są dwa tygodnie, tu jeszcze nie ma co przemyśliwywywać ;) :rotfl1:
Hm...co czytam...M.lubi palić w kominku... :eek3: :eek3: Bo Ty to nie....

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Gru 2012 22:20 #98802

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
No, sypnęło :)
Trawki ślicznie sterczą! Swoich nie związałam i leżą sponiewierane... Ech, łajza ze mnie...

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 07 Gru 2012 23:33 #98855

• Elżbieta
  • Elżbieta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 580
Jolu , ależ piękna jest ta brama z murem u Ciebie!!!!!!!!!!!!!! I rabaty przy niej.A pierzynka na iglaczkach dodaje im zimowego uroku

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Gru 2012 00:48 #98870

• TOMEX
  • TOMEX's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 512
Ale piękna jest ta bramka wszystkie zdjecia są super ale najbardziej podoba mi się ostatni ,róża jest cudna :woohoo:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Gru 2012 09:33 #98907

• Annes 77
  • Annes 77's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 69
Róże w śniegu są the best :) Swoją drogą nieźle Cię zasypało :woohoo:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Gru 2012 10:55 #98926

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
TOMEX wrote:
Ale piękna jest ta bramka wszystkie zdjecia są super ale najbardziej podoba mi się ostatni ,róża jest cudna :woohoo:

Podobnie myślę jak Tomek :bravo:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Gru 2012 16:43 #99044

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9874
Ależ cudnie wygląda Twój ogród zimą-taką zimę to i ja-maruda zdzierżę :drool: Mam pytanko-co to za budowla w twoim ogrodzie-murek z okienkami plus to super przejście w murze zza którego widać kawałek ogrodu?Ale mnie to intryguje,szkoda,ze nie mogę obadać wzrokiem z każdej strony :search: :search:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Gru 2012 17:40 #99075

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Jeśli chodzi o architekturę ogrodowa, to mnie szczególnie zachwycił karmnik :happy4:
Śliczny, choć może zanadto przewiewny ;-)

Lubię czytać rozsądne zachwyty nad śnieżną zimą :hearts:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Gru 2012 18:11 #99092

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
Pamelko to prawda ,że pierwsze śniegi maja swój urok, ale za nią za bardzo nie przepadam, tracę wtedy energię :(
Jeżeli chodzi o iglasto trawiasty zakątek jest przepiękny , bardzo pomysłowo wykonany, to wejście, ściana super, piękna aranżacja otoczenia , mała architektura bardzo wzbogaca nasze ogrody, dodaje im charakteru.
Też myślałam kiedyś o kominku, ale jakoś tak schodzi i ciągle są jakieś inne wydatki, na drugi rok muszę wymienić część centralnego na miedziane, górę domu już mam zrobioną po nowemu a dół nadał do remontów, po za tym chciałam na przyszły rok jeszcze wymienić meble w kuchni i Widzisz jak to jest z tym moim wymarzonym kominkiem :jeez: , ale na pewno kiedyś go sobie wybudujemy.
Z pewnością jest przy nim cudownie. :)

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Gru 2012 19:09 #99138

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Śniegu kupa, Last Christmas można posłuchać, Polsat nadał Kevina oraz 'Szklaną Pułapkę' - znaczy święta :dance:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Gru 2012 20:15 #99176

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
no jeszcze nie.....bo Świąt nie ma bez Grincha! :whistle:
u mnie też napadało tyle śniegu, że ojej! :dance:

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 08 Gru 2012 20:19 #99180

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
U mnie też popadało, ale za mało.
Dobre i to.
Ja też uwielbiam zimę ze śniegiem.
A szczególnie wieczory.
Śnieg rozjaśnia ciemności

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 09 Gru 2012 01:45 #99327

• planta
  • planta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Howdy!
  • Otrzymane dziękuję: 5371
A ja patrze na te zasniezone zdjecia i ciesze sie, ze u nas do tej pory wychodzimy w dzien w krotkim rekawku! :wink4: Ale ma sie ochlodzic.. :dry:
Domek na prerii - 2017
Domek na prerii - 2015-16
Domek na prerii cz. 1
Podroz do....New Carolina
[url=http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/13-podroze-male-i-duze/162

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 09 Gru 2012 10:40 #99406

• Malgocha1960
  • Malgocha1960's Avatar
  • Platinum Boarder
  • http://forumogrodniczeoaza.pl/​index.php/forum/33-m
  • Otrzymane dziękuję: 45
Fajny pomysł z tym murkiem,ale u mnie chyba za mała działka,a i domowego wykonawcy brak.

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 09 Gru 2012 13:21 #99469

• vita
  • vita's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 242
Jola, skoro ogródek śpi, a aeonium nie, to może pokażesz?
Zrobiłabyś mi wielką przyjemność. No, pokaż :)

Odp: Jesienno-zimowe zamyślenia pamelkowe :) ... z widokiem 09 Gru 2012 14:31 #99487

• Przemek
  • Przemek's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 49
Witaj Jolu.
Oj dawno mnie nie było :oops: ale mróz i zima przypędziły mnie do komputera, gdy za oknem nieciekawie i obowiązków mniej człowiek znów z wiekszym zapałem przegląda piękne ogrody w poszukiwaniu inspiracji, snując ogrodowe plany na wiosnę. Widzę że u Ciebie już zima w pełni i śniegu nie poskąpiła z muzyczką to nawet i świątecznie można powiedzieć :) Mam również małe pytanko czy masz może, albo wiesz coś na temat atrakcyjności Picea abies Pendula Major bo zaciekawiła mnie ta odmiana, a wiadomości na jego temat bardzo rozbieżne choćby w wielkości raz że do kilku metrów a gdzie indziej że do dwudziestu kilku ;) w i świerkowych wątkach tylko na maluszka trafiłem.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.542 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum