Witajcie niestety z pracy

Szykuje mi się dzis siedzenie do wieczora i niestety jutro tez musze przyjść. jakieś chore sprawozdanie, ktoś zapomniał przekazać do naszego działu a teraz termin na karku. Różne niecenzuralne słowa cisna mi się na usta.
Łukaszu, witaj u mnie

Bardzo się cieszę, że zajrzałeś.
Podziwiam i ja twój ogród, choć na razie cichaczem

Multi Blue rośnie chyba czwarty rok. Na jednej podporze ze Snow Queen, ale oba radzą sobie bardzo dobrze. Co najważniejsze nigdy nie zauważyłam na nich objawów uwiądu, czego niestety nie moge powiedzieć o innych odmianach

Pierwsze dwa lata MB rósł tak sobie, ale jak się już zakorzeni, idzie jak burza.
Aktualnie "srodkowa" część wygląda tak. Jest jeszcze troche kwiatów powyżej i poniżej zdjęcia. Może wieczorem uda mi się zrobic zdjęcie całości.
Gosia, zarazo

Żebys wiedziała.
Marta, tawuła po zimie rzeczywiście nie wyglądała ciekawie, myślałam, że będe musiała wszystko wyciąć, ale okazało się, że stare gałązki przetrwały, nowe rosną intensywnie. Zobaczymy jak będzie dalej

Trzeba pamietac o przykryciu na zimę. Coraz więcej mam tych do przykrycia.
A widzisz, a mnie sie to otoczenie we fioletach podoba. Nie martw się, już niedługo. Za to niebawem zakwitnie jaśminowiec. Może być?
Z cięciem lipy mam niestety coraz większe problemy. Drabiny, skakanie po konarach. Na szczęście lipa ma miękkie drewno i w zasadzie radzę sobie sekatorem. Ciężko jednak jest, coraz bardziej.
Dorciu, mnie też. Lubię takie kolory
Moniko, fajne sa to prawda.
Jolu, widziałam. Byłam początkowo przekonana, ze to Coral Charm, ale teraz nie jestem już taka pewna. Poczekamy, zobaczymy. Ma jeszcze dwa pąki.
Powojnik zimowany w donicy w domku gospodarczym. Ale coś mi słabo kwitnie. Wsadziłabym go do gruntu, ale przy tarasie nie ma jak a wybitnie mi tam pasuje.
Z przytarasowego jestem bardzo dumna
Romku, to prawda. Ja kocham wszystkie kwasoluby. Azalie znacznie lepiej u mnie rosna niż różaneczniki, ale mam ochote jeszcze na kilka odmian. Tylko z miejscem problem
Izka, domyslam się, że rodki ci sie podobają. Wszak to twoje kolory

Powiem ci w sekrecie, że mam juz zbitą następną skrzynkę. Brakuje jej jeszcze dna. Planuje w niej kilka pomidorków koktajlowych, może jakąś sałatę.
Izo, dziekuje ci kochana
Zostawię wam kilka widoczków na dobry dzien i zmykam do sprawozdamia.
Zimowana w donicy, w domku gospodarczym hortensja zakwitnie