TEMAT: OGRODOWE PRZYMIARKI '2014

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 19 Maj 2014 20:43 #261642

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Na Azalie od P.Malinowskich niestety trzeba odczekać, bo z pierwszego źródła wiem, że nic obecnie już nie mają a po przebrane niewarto lecieć. Ale Chanel................................mamyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 19 Maj 2014 21:35 #261694

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Marta, widzę, że Ty tak jak ja, nie lubisz gadać ;) bez oprawy zdjęciowej :lol: To kiedy ten aparat odzyskasz? :)
No i czy tę kalinę koreańską kupiłaś, bo wiem, gdzie jest :)

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 20 Maj 2014 22:50 #262204

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Moniko specjalnie dla Ciebie Jolie Madame :P

DSC_0025.JPG

DSC_0056.JPG

Elu u mnie też dużo się działo przez ostatnie dni ;) , od zimnicy i niekończących się deszczów po upalne lato :cool3:
Po budowie też mnie czeka sianie trawki :devil1: , ciekawe co pogoda wtedy wymyśli :whistle:
Jak pisałam ostatnio o pierwiosnku, to oczywiście pomyliłam 'Crimson' z 'Carminą' :jeez: , ale i tak mnie zrozumiałaś :happy3:
Jak ta żywopłot, kwitnie? Jak kwitnie, to dawaj :woohoo:

Dana budowa pomalutku na ukończeniu, moja cierpliwość i nerwy takoż :happy3:
Różaneczniki to raczej marnie u mnie stoją, ale azalie :woohoo:

Doloroso

DSC_0089.JPG

Cannon's Double

DSC_0099.JPG

Aniu ja raczej "kwiatowa" niż iglakowa jestem ;) , ale masz rację, że ciężko się oprzeć urodzie tych cudnych przyrostów :P
Niemnij teraz - kwiatki :woohoo: :happy3:

Sarina

DSC_0107.JPG

Homebush

DSC_0118.JPG

Ewo witaj :hug: , bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś i Ci się podoba :oops:
Dla Ciebie cudna Irene Koster

DSC_0116.JPG

Marto iglaczki chwilowo muszą ustąpić miejsca azaliom, które mają swoje pięć minut ;) . Zwłaszcza, że przybyły nowe :woohoo: , Cecile i Chanel :dance: :dance:

DSC_0198.JPG

Jak wyedytuję tego posta, bo już mi się limit zdjęć wyczerpał :happy3: , to pokażę, jak tam budowa i sama zobaczysz, że na razie nic się nie da sadzić :happy4:

Jadziu u mnie też deszcze trochę zmarnowały kwiatki zwłaszcza pięknej Satomi :huh: , a teraz upały dokańczają dzieła :evil: . Ale zdążyłam zrobić jakieś kilkaset zdjęć :happy3: . Japonkę mam jedną i kwitła rekordowo w tym roku, ale i tak wolę wielkokwiatowe :P . Na szczęście miejsca jeszcze trochę mi zostało :rotfl1:

Adrian uwielbiam gości, którzy nie tylko oglądają fotki, ale też czytają, a potem wnikliwie komentują :hug:
Mam już jedenaście azalii :woohoo: :dance: , wyżej fotka Cecile i Chanel - to ten "wyżeł" :happy3: . Zastanawiam się czy jej trochę nie przyciąć, choć jednocześnie się obawiam :think: , dotąd nie cięłam żadnej swojej azalii :dry:
Dla Ciebie nie pokazywana jeszcze Oxydol, bardzo mądrze przeczekała porę deszczową :happy4:

DSC_0170.JPG

Ula chyba Ci chodziło o p. Majewskich ;) , zresztą nieważne skąd, ważne, że jest :lol: :kiss3:

Ufff, czuję się jakby nie było mnie co najmniej miesiąc, tyle się działo :rotfl1: . Cały czas walczę na wielu frontach, budowlanym :whistle:

DSC_0181.JPG

powodziowym :evil: (to lekko historyczna fotka ;) )

DSC_0082.JPG

walczę z grzybem i szkodnikami :jeez: , ktoś pisał, że mszyce prawie nieszkodliwe są, rozchodniki zjadły mi całkowicie :mad2:

DSC_0182.JPG

A dziś zobaczyłam, że kończą już krwawniki :mad2: :hammer:

Do tego maluję płot i koszę trawę :tongue2: , dziś wróciłam o 21 :supr:

Specjalnie dla Dorci mój powojnik Omoshiro w całej okazałości :happy3:

DSC_0184.JPG

A dla Marty pierwszy tegoroczny irys :woohoo: , piękny :hearts: , jak się nazywa? :happy3:

DSC_0112.JPG

jeszcze mam w pąku zupełnie czarny jakiś :huh: , kojarzysz?

DSC_0187.JPG

i malutkie goździki dla wszystkich :lol:

DSC_0193.JPG

A jutro jadę odwiedzić jeden z najpiękniejszych ogrodów na forum :woohoo: , jadę do Agness :dance:
Ostatnio zmieniany: 20 Maj 2014 23:13 przez r-xxta.
Za tę wiadomość podziękował(a): andrzejek

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 20 Maj 2014 23:50 #262228

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Jak zawsze ich nazwisko mylę, oczywiście myślałam o Majewskich. Ale jak wiesz Chanel kupiłam na Lubelskiej:):) i radochę mam niesamowitą.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 21 Maj 2014 06:00 #262243

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Martuś ale się u Ciebie dzieje :woohoo: Podziwiam, że masz na to wszystko czas i siłę :bravo:

Wczoraj oglądałam azalie na bazarze, ale jakoś żadna mnie nie urzekła na tyle, żebym się skusiła. Jakby były tak niecodzienne odmiany jak Twoje to pewnie nie skończyłoby się na jednej sztuce :think:
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 21 Maj 2014 06:54 #262261

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Wiesz co, dopiero jak widzę jakie problemy mają inni z powojnikami zaczynam doceniać te rosnące u mnie :oops: . Kiedy Ty sadziłaś to swoje 'Omoshiro' ? - o wygląda tak jakby był świeżym nabytkiem :dazed: . Marta, ja nie mam pojęcia o co z tym chodzi :bad-idea: - bo na pewno nie o moje zabiegi :tongue2: , oprócz cięcia ja nic więcej przy nich nie robię :oops: .

Za to w azaliach masz same sukcesy :thanks: - więc równowaga w przyrodzie jest :flower1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 21 Maj 2014 06:54 przez dorciaj.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 21 Maj 2014 09:29 #262307

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Tyle azalii, że można dostać oczopląsu. :supr: :) Irene do kajecika, no i Chanel też. Jedne ładniejsze od drugich.

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 21 Maj 2014 21:40 #262547

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Martusia, ten irys się nie nazywa, a po drugie nie jest wcale taki piękny! :lol: To jakaś starsza odmiana...
Jakbyś tak zgłębiła temat cięcia azalii, to daj znać, bo zaczynam rozważać posadzenie kilku w rozmaitych dziurach w tzw. moim żywopłocie krzewiastym pod siatką, ale musiałyby być gęściutkie, czy to jest w ogóle możliwe?
Przyznaję, że do tego pomysłu zachęciły mnie Twoje azalie, bo widzę, jak u Ciebie rosną, pamiętam je z zeszłego roku, ogromna różnica!
Kiedy ten szkółking na ukoronowanie budowy? Idea tak nietypowej "wiechy" mi się bardzo podoba! :rotfl1:
A to Ty masz tę Doloroso!

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 21 Maj 2014 21:45 #262550

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Azalie piekne i serce szybciej zabiło na ich widok.. jednak wiadomość o planowanej wizycie w jednym z bardziej optymistycznych ogrodów- ech..zazdroszczę z całą serdecznością :hug:
Za tę wiadomość podziękował(a): AGNESS

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 21 Maj 2014 21:52 #262556

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jej....Martuś, azalki masz piękne :woohoo: :hearts:
ooo.....jej jedziesz do Agness? :woohoo: och zazdroszczę :oops:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 21 Maj 2014 23:00 #262616

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Moniko czasu ciągle mi brakuje ;) i co dzień muszę podejmować trudne decyzje, co najpierw, co potem, co wcale :rotfl1: . Sił też często brakuje :tongue2: , ale ja nie mam wyjścia, bo znikąd pomocy :happy3:
A jakie to odmiany widziałaś u siebie że niby "za zwykłe" były? :ohmy: Przecież wszystkie azalie są piękne :woohoo: , a moje odmiany wcale nie tak wyszukane ;)

Dorcia Omoshiro sadziłam blisko rok temu, po posadzeniu zamiast się rozrastać, zanikł :happy3: , jak zresztą i pozostałe powojniki, w tym dwa bylinowe :happy3:
Uzbroiłam się w nadludzką cierpliwość i zaczekałam do wiosny :whistle: , obudziły się wszystkie, rosną tak sobie - na razie ;) , ale jeszcze się nie poddaję :happy3: . I tak samo nie rozumiem w czym dzieło :supr:
Azalie cudne, ale ich pięć minut właśnie mija :( , najpierw deszcze, a teraz mordercze upały :jeez: , kwiatki wiszą jak szmatki :(

Danielo e tam ;) , zaledwie 11 odmian, Adrian ma 21, to dopiero można oczopląsu dostać :happy3: , u mnie w kajeciku też ciągle coś nowego :whistle:

Marto a jak starszy, to już nie może się nazywać? ;) Zresztą nie musi, dla mnie jest piękny :lol: , a dziś dołączył taki :P . Też się nie nazywa? :silly:

DSC_0232.JPG

W temacie cięcia azalii odbyłam dziś konsultacje u Agness i obie stwierdziłyśmy, że nie będziemy jednak ciąć, skoro same z czasem tak ładnie się zagęszczają :rotfl1:
Czy uważasz, że moje są gęściutkie? :P . To tylko 4 lata czekania, ale żadnych zabiegów ;)
Budowa na ukończeniu, dziś skończona opaska :lol:

DSC_0234.JPG

Szkółking się zbliża :woohoo: , a pojechałabyś ze mną :oops: , Ty znasz takie różne miejsca...
Doloroso mam od 4 lat, a co :blink: ?

Moniko azalie powoli stają się wspomnieniem... wizyta u Agi też ;) , ale są zdjęcia :lol:

Martuś azalki dziękują :hug: , wiesz ile czekałam, żeby w końcu udało się odwiedzić Agę :woohoo:

Po wczorajszym bardzo pracowitym dniu dziś laba :woohoo: . I to gdzie :woohoo: , w przepięknym, klimatycznym, gościnnym ogrodzie u Agness :hearts:

Tam byłam :woohoo:

DSC_0219.JPG

Na tej huśtawce siedziałam, słynny serniczek degustowałam :drool: i z pustymi rękami nie wyjechałam :rotfl1: . Aguś :hug:

Były ze mną koleżanki :cool3:

DSC_0207_2014-05-21.JPG

A to już widoczki z pięknego ogrodu :hearts:

DSC_0216.JPG

DSC_0213.JPG

DSC_0209_2014-05-21.JPG

DSC_0204_2014-05-21-2.JPG

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 21 Maj 2014 23:06 #262621

• Monika-Sz
  • Monika-Sz's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2471
Och, to już dziś była wizyta! Zupełnie ogród inaczej wygląda widziany Twoimi oczami- nowe spojrzenie mam teraz. Cudnie spędziłyście czas na pewno..ale chwal się nie-pustymi-rękami :flower2:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 22 Maj 2014 08:09 #262693

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Marta widzę, że powierzchnia nowego dachu już zagospodarowana :woohoo: - zbiornik na deszczówkę stoi :happy4: . Ja też zamierzam zbierać deszczówkę, na początek z domku narzędziowego, bo tam kapiąca woda z dachu zalewa mi tą nową rabatę :tongue2: .

Widziałam dziś przez okno, że i u mnie pierwszy irys się rozwinął - dla mnie to totalna nowość i niespodzianka, bo kwitnie pierwszy raz, a trafił do nas na działkę razem z nawożoną ziemią :woohoo: . Już mi się podoba bo jest fioletowy :happy: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 22 Maj 2014 08:18 #262696

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
No proszę jaki piękny domek - garaż :woohoo:
Zbiornik na deszczówkę i ja mam od tego sezonu, właściwie plastikową beczkę za domem :wink4:
Azalie śliczniutkie i wszystkie konsekwentnie w odcieniach różu i pasujących do niego :flower2: :eek3:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 22 Maj 2014 12:08 #262770

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Zupełnie inne spojrzenie na ogród Agi - lubię takie inne perspektywy :)
Pogoda na wizyty wprost wymarzona, ogród bujny i kwitnący, dziewczyny roześmiane.

Budowla prezentuje się świetnie. Będziesz mies masę miejsca na 'przydasie' :rotfl1:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 22 Maj 2014 13:04 #262786

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Marto, azalie wielkokwiatowe to również moja wielka miłość :hearts: Z Adrianem też nie mogę się równać, ale z 10 odmian znalazłoby się i drugie tyle japonek ;) Ja swoje wielkokwiatowe po kwitnieniu tnę jak mi się ich pokrój nie podoba - albo jeden pęd za bardzo sterczy, albo gdy są słabo rozgałęzione. I rzeczywiście, ładnie się wtedy rozkrzewiają, chociaż w następnym roku kwitnienie jest nieco mniej obfite :flower2:
Twoje azalie uwielbiam oglądać :flower1:
Na ogród Agness miło jest popatrzeć innym okiem, ale jak zawsze zachwyca!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 22 Maj 2014 16:06 #262819

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Zaledwie 11 odmian. No popatrz to trzeba koniecznie jeszcze dokupić :P Coś się nie odzywasz :think:

OGRODOWE PRZYMIARKI '2014 22 Maj 2014 20:52 #262885

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Też się nie nazywa! :lol:
Czyli nie tniemy azalek, no dobrze... Na razie i tak nie mam co ;) Nie, no jedną mam...
Jak mówisz, że się same ładnie zagęszczą (ale u mnie też? ;) ), to sobie chyba jakieś kupię...
Na szkółking chętnie bym się wybrała, ale ja mogę dopiero w czerwcu! ;)
A co do tej Doloroso, to nie wiem, czemu, ale myślałam, że dla siebie też jej szukasz...
A u Agi kolorowo czyim okiem ;) by nie patrzeć...

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.409 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum