TEMAT: Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - aktualny

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 12 Lip 2014 07:58 #282176

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Jola, dwa tygodnie bez jednego słowa :club2: Ja rozumiem niechcieja, ale dajże znak życia. Bo zadzwonię!!! :rotfl1:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 12 Lip 2014 09:22 #282194

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
Spóźniona, ale dopiero miałam czas pobuszować po wątkach bo........ku mojej wściekłości non stop leje deszcz, a mam mase pracy na działce.
Cudowny prezent i niezapomniana pamiątka, sama wiem ule pracy wymaga wykrzyżykowanie obrazka tej wielkości i to tak pięknie.

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 22 Lip 2014 22:31 #285414

• vita
  • vita's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 242
Też chętnie obejrzę jeżówki, nie daj sie prosić, na pewno wczoraj jakieś fotki cyknęłaś?

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 22 Lip 2014 23:01 #285432

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Jolu witaj :kiss3:
I ja czekam z niecierpliwością na zdjęcia z Twojego pięknego ogrodu..... wyobrażam sobie jak jest teraz bujnie, kolorowo i pysznie :hearts:

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 23 Lip 2014 08:58 #285506

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Witajcie, witajcie :bye: oczywiście jestem codziennie obecna na fo choć przez chwilę, jednak nie bardzo mam możliwości techniczne do zamieszczania zdjęć :(
Ciągłe problemy z pojawiającym się i znikającym netem :jeez:
Jak się wczoraj ostatecznie okazało muszę zmienić operatora, bo mój obecny nie jest w stanie dostarczać mi sygnału na odpowiednim poziomie :jeez: występują ciągłe zakłócenia jakiegoś innego nadajnika :jeez: masakra :jeez:
Postaram się jednak przyciągnąć do pracy trochę zdjęć :silly:\
Do później kochani :hug:

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 23 Lip 2014 09:05 #285510

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
To ja czekam :happy-old: , bo liczę na dużo pięknych fot. Tymi na fb tylko mi apetyt podnosisz :P .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Za tę wiadomość podziękował(a): pamelka

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 23 Lip 2014 19:54 #285684

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Jak to sie stało, że , mam takie zaległości u Ciebie..... :oops: ,a tu takie róże serwujesz..... :hearts: ,Pastellki mnie draznią...moje oczywiscie ,jedna kopka przy ziemi a druga badyl.....w dodatku łysy.Zobaczyłam Twoje...i moje do eksmisji.....widziałam trytomki.....czyżby Marty ręka... :rotfl1:
Za tę wiadomość podziękował(a): pamelka

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 24 Lip 2014 09:08 #285856

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Cześć Jola!
Popadało trochę? U nas pięknie od wczoraj podlewa - rośliny bardzo tej wody z nieba potrzebowały.

Pozdrawiam i czekam na solidną porcję zdjęć :)

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 24 Lip 2014 11:07 #285902

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Dorcia na FB zupełnie inaczej się fotki ładują :funnyface: ale i ytam mam zaległości. Cóż życie samo :lev:
Coś tam planuję cyknąć, bo piękne ... może jutro ... pojutrze :think: a tu już piękne nie jest niestety :jeez: I tak powstają zaległości w dokumentacji ogrodowej :hammer:
Ewcia ciesz się, że i ja mam zaległości, bo musiałabyś więcej czasu znaleźć na oglądanie :)
Wiesz, że z tymi różyczkami to wiele zależy od sadzonki, ja także mam kilka drapaków, które trzymam dla tych kilku kwiatów :blink: Mam też ładnie zbudowane i obsypane do niedawna kwiatami krzaki.
Myślisz, że trzeba wymienić te drapaki :think: kiedy mi jak zwykle szkoda :crazy:
Trytomki .... a to już dłuższa historia, zaczynałam od nich kilka lat temu, ale po jednej z zim nie wystartowały :supr: Trzeba kolejne dokupić.
Aguś podlewa i u mnie :woohoo: Wczorajszy wieczór spędziłam na tarasie wsłuchana w delikatny szelest spadających, deszczowych kropelek :lev: Delikatne, długotrwałe podlewanie, cóż bardziej kochają nasze ogrody :lol: ... no może na zmianę ze słońcem i byłyby przeszczęśliwe. Tymczasem, jak wszyscy piszą długotrwałe upały bardzo nadwyrężyły kondycję ogrodowych roślin :unsure: Zaraz kilka zdjęć postaram się wstawić :hug:

Co sądzicie o tej jeżówce :lol: 'Strawberry Shortcake'

Oczywiście najlepiej rosną i najobficiej kwitną siewki zwykłych jeżówek, ale nie potrafię się ich pozbyć. Jak nie kochać tych kwiatów :woohoo:

Upalna pogoda bardzo niekorzystnie wpłynęła na kwitnienie guzikowca :unsure: prawie nie zauważyłabym jego kulek :oops:
Jeszcze słówko do Pawła. Pamiętasz, jak rozmawialiśmy o zimowaniu guzikowca? Z pewnością nie można się spieszyć z wykopywaniem. U mnie po zimie wyglądał nie najlepiej :whistle: ale teraz rozrósł się w solidne krzaczysko :teach:

Doceniłam w tym roku, oczywiście oprócz basenu :funnyface: taki zakątek, który stworzyłam z myślą o ogrodowych gościach :think: Wystarczająco zacieniony i jak się okazało dosyć przewiewny, kameralny, zlokalizowany w pobliżu kuchennego tarasu.
Zapraszam na kawkę :drink1:

Za tę wiadomość podziękował(a): Pani Bestia, Bozi

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 24 Lip 2014 12:00 #285920

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Jolu dzięki wielkie za fotki, widoki jak zawsze bajeczne :hearts: .... jeżówki masz niesamowite, te odmianowe marzenie, ale i wielkie kępy różowych cudo :thanks:
Kącik kawowy zaprasza do wypoczynku i delektowania się pięknym otoczeniem :kiss3:

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 24 Lip 2014 12:49 #285935

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
No nareszcie :kiss3:
To kwitnienie róz to teraz?, u mnie juz dawno po ptokach.Krzaki szykują się na powtórke, która przypadnie pewnie w trakcie mojego urlopu :(
No i zapadała decyzja Moje powojniki w większości zaliczą wytlot z ogrodu. Zrobia miejsce na te nie kapryszace odmiany jak PPE.
Jerzówki padły ofiarą żarłocznych ślimarów, wykończyły nawet wielkie kępy tej zwykłej, z resztą aktualnie przeżywam prawdziwy najazd, ręce opadają.
Na kawkę siadam w rózanym kąciku :drink1:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 24 Lip 2014 13:11 #285939

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Wreszcie, wreszcie :lol:
Jak na taką długą przerwę fotek nie za dużo :silly: , ten guzikowiec mnie kłuje po oczach, bo mojemu wszystkie kulki uschły :cry3: , jednak u mnie bardziej sucho, nawet teraz mówisz, że pada. Jak pada, jak wcale nie pada :dazed: . Wczoraj przeszła 15 minutowa burza i to wszystko :huh:
Białe mebelki w kąciku różanym, ach, marzenie :hearts:

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 24 Lip 2014 13:15 #285941

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Jak tak każdy sobie miejsce wybiera do siedzenia, to ja zalegnę na trawie pod perukowcami :happy: - mam nadzieję, że tam nie ma mrówek :think: :rotfl1: .

Jolu - ta jeżówka to powiedziałabym "nienachalnej urody" :lol: . Mi najbardziej podobają się te najzwyklejsze :woohoo: .

Widzę, że powojniki u Ciebie jeszcze nie odpuszczają :dazed: ... u mnie może ze trzy kwiatki na krzyż :tongue2: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 24 Lip 2014 13:23 przez dorciaj.

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 24 Lip 2014 13:41 #285947

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
'Strawberry Shortcake' wygląda smakowicie :woohoo: , nawet jakiś pajączek zapragnął skosztować :)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 24 Lip 2014 14:09 #285954

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
JOLU :bye:
Dziękują za wirtualne zaproszenie na kawkę ,właśnie siadam z kawką i zagladam do Ciebie :)
Powojniki cudnie ukwiecone masz ,a przede wszystkim duże, bujne, :hearts:
moje małe,2 tylko już są większe.
Może na drugi rok i moje będą w większości a nie w mniejszości bujne i duże.W tym roku na wiosnę kupiłam 3 - wielkokwiatowe.Parę dni temu dwa Atragene.
Wczoraj kupiłam 6 sztuk. 2 atragene.Jeden bylinowy Arabella( nie mam pojęcia gdzie ją posadzić ) i reszta wielkokwiatowe :dance:
Także mam już ich kilkanaście sztuk.
Jeżówki śliczne,ja też je lubię i wciąż dokupuję.'Strawberry Shortcake' bardzo ciekawa i oryginalna.Tej jeszcze nie mam.
Zauważyłam,że owady wolę te koszyczkowe bardziej niż pełne.A ja jedne i drugie lubię :wink2:

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 24 Lip 2014 20:27 #286060

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Powojnikowa Ty królowa! :)
Jola, masz problem z pozbyciem się zwykłych jeżówek? Ja mogę pomóc ;) , zrobiłam to u siebie szybko i sprawnie, jedno wbicie szpadla wystarcza ;)
Więcej jeżówek! Ja właśnie zaczęłam od nowa jeżówkowanie, cztery nowe dziś posadziłam, bardzo ładnie mi przezimowały i znów je kocham, no może nie najbardziej na świecie, ale troszkę ;)

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 24 Lip 2014 20:33 #286062

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
ja się tam nie pozbywam zwykłych jeżówek tylko sadzę je na potęgę :wink4:
i tak myślę jeszcze skąd je skombinować :wink4:

Pamelkowe zamyślenia z widokiem :) - 2014 aktualny 24 Lip 2014 21:18 #286080

• elsi
  • elsi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 611
Jolu, Marta z tymi mebelkami białymi nie żartowała, mówiła o tym u siebie,
nawet patrzyłam, gdzie mogłaby je ustawić? :happy: - one chyba lekkie, można łatwo je przenieść?
Pozdrawiam.
Elżbieta

W moim ogrodzie

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.519 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum