Ewo, cztery azalie już mam, ciągle jeszcze siedzą w donicach
W tym tygodniu mam więcej czasu, ale pogoda jak u wszystkich, zimnica, wieje, pada deszcz, podobno nawet grad przeszedł, naszą dzielnicę tym razem ominął.
Tak to już jest, że każdy chciałby mieć co innego, ja wolałabym mieć już gąszcz, niestety mąż miał inną wizję i nie mogłam tego przeskoczyć. Te moje wiosenne cebulowe, trochę skalniaczków, w tej chwili rozproszonych w różnych miejscach, aby tylko przetrwały remont, kilka host, wrzosów i kilka różnych krzaczków... tyle udało mi się wprowadzić do ogrodu. Może teraz uda się więcej
Ewelino jak miło, że zajrzałaś
znam Twoje rododendronowe tematy, czytam i się uczę
mam nadzieję wprowadzić rh do siebie, ale to najwcześniej w przyszłym roku, wtedy pewnie będę Ci zawracać głowę pytaniami. Twój ogród też zwiedzałam, jako jeden z pierwszych, tytuł wątku pasowałby do mego, ale tylko tytuł
Nawet nie wiesz jak ja czekam na ciąg dalszy
Lucynko, do mnie wiosna później przychodzi, nawet później niż do sąsiadów, nie wiem dlaczego
ale przebiśniegi, krokusy i przylaszczki już przekwitły, teraz czekam na szafirki, omiegi i kilka ! tulipanów, jakimś cudem się uratowały, a potem niezapominajki i stokrotki, tych mam zawsze dużo. Dalej to już nie wybiegam myślami
Wiosenne kwiaty zazwyczaj dają u mnie radę, ale latem sucho.
Haniu jestem meteopatką, surowej zimy nie lubię, w czasie deszczu jestem ospała, w upały - powyżej 25
oC , nie nadaję się do niczego.... w sumie mało jest dni w roku kiedy dobrze się czuję, ale taki mamy klimat
Pierwsza dostawa w połowie kwietnia, nieduża trochę paprotów i kilka host, reszta w maju. Dobrze, że tak to zaplanowałam, bo byłoby ciężko, choć zazdroszczę tym, co już rozpakowują swoje roślinki
Zaglądam do Ciebie i Ewy w oczekiwaniu na zdjęcia Waszych zakupów.
Tegoroczne święta bez szaleństwa, ale tak jak piszesz
Przygotowania do Świąt jakieś (mimo wszystko) potrzebne
w piątek będę w domu, w dwa dni się uwinę, z pomocą Maciejka, starszy w kuchni jest szkodnikiem
Poświąteczny wtorek też wolny, jeśli pogoda dopisze planuję ogrodowanie.
Zakupione azalie: Toucan, Feuerwerk, Anneke, z tyłu największa Sunte Nectarine
Czy ktoś ma Feuerwerk ? Jaki ona ma kolor pomarańczowo czerwony czy bardziej czerwony ?