TEMAT: Martowy prawie ogród

Odp: Martowy prawie ogród 07 Paź 2012 12:05 #75853

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Pół godziny zeszło mi na przeglądnięciu tematu od wizyty w Krzywaczce. Czy Dangar to była może ta pani co mówiła, że jest z z Tabazy?
Hosty będą czekały do wiosny w doniczkach. A zakupy u Marco już zrobione?
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Martowy prawie ogród 09 Paź 2012 18:46 #76612

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
I tu coraz więcej iglaczków.
Czy Wy wiecie, że przez Was będę miała małą rewolucję w ogrodzie?
Malutką, ale jednak, bo coraz bardziej podobają mi się takie iglakowe rabaty. Niew yrzucę roślin, które już mam, ale oczywiście poszerzę rabaty i .....powsadzam iglaki pomiędzy :whistle:

Odp: Martowy prawie ogród 09 Paź 2012 19:01 #76614

• lora
  • lora's Avatar
Witaj Marto dawno byłam u Ciebie :bravo: dużo zmian ...piękne rabaty a te kamyczki :woohoo:

Odp: Martowy prawie ogród 09 Paź 2012 20:56 #76642

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Dorciu, no ja mam nadzieję, że to pozwoli opanować moją podłą trawę...Prędzej czy później zlikwidujesz skalniak, jakoś wszyscy tak mają... To skoro i tak to się stanie ;) , to po co masz się denerwować! :rotfl1: Nawet jeśli wnerw ;)korzystnie wpływa na Twój ogród! :rotfl1: Dorciu i zapraszam, bo mi się kosiarka zepsuła i trzeba ją gdzieś zawieźć, a nie ma czym... :unsure:
Dorotka, co Ci przypomina, co Ci przypomina widok znajomy ten? :rotfl1: A ja mam nadzieję, że trawa jednak nie przebije się przez warstwę zaprawy... No zobaczymy...
Markitko, u mnie nie trzeba szukać, co chwilę człek się natyka, a mój skubaniec naprawdę głębokie te doły kopie... :angry: Ja wszystko zrozumiałam, tylko taki żarcik, nie mogłam sobie odmówić! ;) Zatem z chryzantemą czekamy do wiosny, ok, sprawdzona, zimuje! Wiało, wiało, moje nieliczne liście po całej działce rozwiało! :unsure:
Mireczko, jam zadowolona, że mokro, tylko ten piach ciężki taki...
Witaj, Leszku! Dziękuję za Twe słowa, naprawdę nie sądziłam, że u mnie można się bawić w chowanego! :woohoo: Myślisz, że można? No może jakieś bardzo niskie i chude dzieci by mogły! :lol: A metasekwoje mam raptem trzy... To nie tak wiele, wręcz mało! ;)
Marzenka, to kiedy mam ten węgiel kupować, bo mi się skończył? :silly: O takie wcześniejsze chryzantemy, to by było coś! Moje głównie pochodzą od Basówki :hearts: , która to nakazywała mi jeszcze uszczykiwać pędy, żeby się rozkrzewiały, wtedy to już by mi w ogóle nie zakwitły! Poza tym pamiętaj, że to, co zimuje u was, to u nas już niekoniecznie... Dostałam od Agnieszki72 i mi padły po tej zimie... :( A krety po prostu rozpoczęły współpracę z Tobą, a Ty im tak źle życzysz! :rotfl1:
Rozumiem, skrócone lekcje, ok! Kredki? :woohoo: Fajna szkoła! Plastelinę, klej, blok też? ;)
Magda, a ja tam mam krety i też do nich nic nie mam, to moi podziemni sprzymierzeńcy! Oni mordują pędraki pod a ja na powierzchni ziemi! A z tym Dżoncią to wielce prawdopodobne, bo wyjazd był bardzo nagły i spontaniczny! :silly:
Izulu, mnie też ten króliczek zadziwił! Dopiero na ekranie komputera zobaczyłam... Musiał mi wiatr jakoś tak grzywę moją zawiać! :silly: Po kolei zatem... Kanie dobre bardzo, opieniek nie ma... :unsure: Skrętniki jakąś przerwę w kwitnieniu mają, ale wcale nie jest ich tak mało! ;) A problem kończących się parapetów się rozwiązał! :woohoo: A pokażę...

To i może pokrótce opowiem... Od lat, odkąd do naszego kraju takie cuda zaczęli sprowadzać, stał przy wejściu do kuchni taki mebel, stał i stał, niepotrzebny, niewykorzystany, torebkę na nim kładłam... I nagle któregoś dnia doznałam olśnienia, że ja mam regał na hojki! :woohoo: I skąd ja ileś tam lat temu wiedziałam, że trzeba go kupić?! :rotfl1: :rotfl1:
Burgundy Ice! Dzięki!
Ziemniaczki bardzo, bardzo! Mogła się Gorzata właściwie bardziej postarać! :lol: :silly: :happy4:
Siberko, życie jest pełne niespodzianek! ;) Czekaj, czekaj, ja mam jeszcze inne chryzantemy, tylko jeszcze nie kwitną, innych marcinków już natomiast nie mam! :lol:
Magda, w ogóle do wszelkiego zielonego chyba ;) , no może poza kulkami! ;)
Roma, chyba taką wojnę im wytoczysz, że nie zdążą zapamiętać! :rotfl1: :rotfl1:
Gosia, no właśnie się zastanawiam, czemu tak skromnie! :happy4: Poszły, gdzie poszły! :P A z tą obwódką to jest tak, że tam jest wycementowany taki pas na kółko kosiarki.. Tylko, żeby trawa chciała to uszanować! Miałam taki plan, żeby wkopać je głębiej i prowadzić kosiarkę po nich, ale za duże i zbyt nieforemne...
Jolu, Dżoncia tylko tak chwilowo... Obserwuje, gdzie jestem i myśli, gdzie by tu zacząć kopanie, żebym nie zauważyła! Taka to @! Właśnie, co to za jesień bez grzybów, przecież to jedyna jesienna radość! I co? Trzeba szukać zamienników! Znów się na jakichś zakupach skończy! :angry:
Paweł, fakt, że kamieni wykopuję mnóstwo, ale wciąż za mało! No warzyw ani owoców nie rodzi... :lol: A z tym wiatrem jest coś na rzeczy! Ja nie wiem, jak to się dzieje, że u mnie wszystkie drzewa rosną krzywo! Sadzę prosto, rosną krzywo! :rotfl1:
Romek, no cóż... My tu nie próżnujemy! :P :rotfl1: A tak, Danusia, to była właśnie ta Pani, którą zaczepialiśmy w temacie ;) tej listy, którą miała w ręku! Ale ona nie mówiła, że jest z Tabazy, mówiła, że jest na dwóch forach... Co do zakupów, to już wiesz... ;)
Małgoś, małe, niezbyt krwawe rewolucje nie są złe! :lol: A u Ciebie to dotąd same powolne ewolucje były, przesuwanie trawnika o parę centymetrów ;) , czas na poważny przewrót, rewolucję! Ty masz taką fajną tę ścianę ze szmaragdów, takie tło, statyści dla głównych aktorów! ;) Kiedy ta rewolucja, bo bym chciała śledzić?
Witaj, Misiu, ano coś się robi! ;) W tempie sobie właściwym... Przyspieszenie zaplanowane wiosną! ;)

Zimno, zimno... Parę zaległych fotek...

Miskant China, ciemne łodygi i ciemne kwiatostany...

Cornus kousa 'Vieting's Select' przebarwia się cudnie, całkiem jak hojki! ;)

Cornus kousa 'Wolf Eye' też zaczyna...

I najładniejszy chyba teraz zakątek w moim prawie-ogrodzie...

Ostatnio zmieniany: 09 Paź 2012 20:58 przez artam.

Odp: Martowy prawie ogród 09 Paź 2012 20:59 #76644

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Martuś, rewolucja od tego sezonu. Cały czas coś nowego dochodzi. Nowe kradnięcie trawnika. Toczę oczywiście boje z moim m. ale jak na razie zwycięskie.
Możesz już do nas zaglądać?

Odp: Martowy prawie ogród 09 Paź 2012 21:15 #76651

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Żurawkowy widoczek bajeczny :bravo: Inne też niczego sobie!
Hostki sympatyczne, ale jak urosną... to co zrobisz??? Bo mnie jedna wykańcza psychicznie, 1/3 parapetu zajmuje :happy4:

Odp: Martowy prawie ogród 09 Paź 2012 21:23 #76660

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
Siberia wrote:
Hostki sympatyczne, ale jak urosną... to co zrobisz??? Bo mnie jedna wykańcza psychicznie, 1/3 parapetu zajmuje :happy4:

Siberko... hostki? :woohoo:
Oj... rozsądek chyba patelnią dostał... a choroba postępuje :rotfl1:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 09 Paź 2012 21:38 #76669

• dodad
  • dodad's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa klimatyczna 6a
  • Otrzymane dziękuję: 2560
Martula żurawkowy widok rewelacyjny, ale moje serce zatrzepotało na widok dereni :hearts:
Znów mnie nachodzi, tylko gdzie je sadzić :bad-idea: Znalazłam nawet wysyłkowo :whistle:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)
ogrodowo 2016'***
U Doroty 2015'***2014***

Odp: Martowy prawie ogród 09 Paź 2012 22:01 #76684

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
A to ten regalik na hojki :woohoo: Bardzo stylowo, elegancko i ładniutko wygląda na salonowym parapecie :)
Zakupy :think: kiedy zakupy :rotfl1:
A gdzie się takiego China kupuje :silly:
Marta przesadzałam dzisiaj iglaki :funnyface: jak wspominałam. Udało się 62 jałowce, 10 świerków i sosnę :funnyface:
Oczywiście nie sama, fajowych Panów miałam do pomocy, robotnych :silly:

Odp: Martowy prawie ogród 12 Paź 2012 22:54 #77489

• aleb-azi
  • aleb-azi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 539
A co o tej porze roku robi pazurzasty? klon, znaczy się :)

Odp: Martowy prawie ogród 13 Paź 2012 20:46 #77660

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Małgoś, zaglądać mogę, pisać nie mogę, takie zaglądanie z kneblem na ustach mi się nie podoba, więc nie zaglądam... Ale do Ciebie zajrzałam, zawsze kibicowałam Twojej walce z trawnikiem, popieram! Jaka kradzież ;) trawnika? Twój trawnik? A rób z nim, co chcesz! Wywal na kompost najlepiej! ;) :happy4:
Siberko, mi też się zdarza mylić hostki z hojkami, Gorzata świadkiem! Nie wiem, co zrobię, pomyślę o tym później ;) Na razie aż tak wielkich sukcesów, żeby wszystkie rosły jak szalone, nie mam...Tylko niektóre! :lol:
Gosia, Freud by powiedział, że takie przejęzyczenia wcale nie są przypadkowe ;) , ukryta tęsknota za powiększeniem kolekcji hojkowej? ;)
Dorotulu :P U mnie na widok dereni trzepotanie przedsionków nieustające! Nawet mimo tego, że pięć dereni mi w tym roku wymarzło... No jak gdzie sadzić! Gdzie tylko się da! ;) Co będziesz wysyłkowo? Może na wiosnę w Krzywaczce się spotkamy?
Jolu, widzisz, widzisz, jak sobie radzę "sposobem gospodarczym"? :lol: Parapet jednakowoż kuchenny...Kiedy zakupy? Ja tam zakupy robię codziennie! ;) Ale niebawem na róże chyba ruszamy? Ty to się umiesz urządzić! Nie dość, że masz panów do pomocy, to jeszcze fajowych! :lol:
Izulu, klon był "szponiasty" ;) , ale "pazurzasty" też fajnie! I odpowiadam, nie wiem... Jakoś strasznie dawno nie byłam... Jutro zobaczę, czy stracił szpony...

Zimno, zimno, nic nie wiem, nie jeżdżę, nie mam zdjęć... No poza jednym balkonowym... Przy okazji odbierania traw na nagrody od Pana Artura Maja przetrząsnęłam za wiedzą i zgodą :silly: najmłodsze zasoby ;) Pana Artura... Małe, ale już śliczne!

Odp: Martowy prawie ogród 13 Paź 2012 21:37 #77680

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Głodnemu chleb na myśli :happy4: Dopiero zajarzyłam "przekręty" hostkowo - hojkowe ;-)

Czy Ty masz jakąś sosnę rumelijską??? Widziałam cudną w ogrodniczym, 150 cm za 60 zł. Podejrzane... Sprawdzam w necie - dorasta do 40 m a średnica pnia 150 cm :happy4: :happy4: Co prawda za jakiś czas, ale jednak zadrżałam :happy: Czy kupić i ciąć, a potem ew. spiłować i drugi dom zbudować?

Odp: Martowy prawie ogród 13 Paź 2012 23:31 #77729

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Marto, u Ciebie zimno? U mnie dzisiaj był piękny, słoneczny dzionek, a ja lenia złapałam i jedyne co zrobiłam w ogrodzie to kilka fotek i pół godziny ...grzania się w październikowym słoneczku :)
Oj, te Twoje derenie! Kuszą, jak kuszą...Ale będę twarda i poczekam czy mój kousa przeżyje zimę, a wiosną zakwitnie :flower2:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Odp: Martowy prawie ogród 14 Paź 2012 07:03 #77742

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
Martuś czyli dwie miłości na H a ta trzecia szkoda że na K zresztą z tego co widzę to Ty masz wiele miłości .
U mnie jeden dereń i na razie nie zmieniam tego stanu ładny Ci on był zeszłego roku ale mu się zmarzło został się i no kawałek pod śniegiem ale już całkiem całkiem wyglądam podobny do Twojego 'Wolf Eye' oczywiście tylko pokrojem chociaż kolorystycznie też ...ślepy to by go pomylił z hostami rosnącymi obok . Normalnie to Ci chyba troszkę zazdroszczę tych zakupów ...też bym sobie sprawiała ...byłby mały problem gdzie to wsadzić :unsure:

Odp: Martowy prawie ogród 14 Paź 2012 08:33 #77744

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Martuś, regalik na hojki piękny... muszę sobie taki sprawić do wiatrołapu, na torebki :whistle: :rotfl1: . Będzie może potrzebny za parę lat ... na co innego :devil1: . Żurawkowy zakątek wygląda super :woohoo: - liczę na to, że za jakiś czas u mnie też tak będzie :oops: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Martowy prawie ogród 14 Paź 2012 10:44 #77758

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jakie tam zimno........piękne słoneczko a jak grzało! :woohoo:
regalik na hojki.....super! :eek3: zaś żurawkowy kącik......fiu fiu :whistle:

Odp: Martowy prawie ogród 14 Paź 2012 11:05 #77764

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
No fakt! Wielkopolska pogoda nader łaskawa wczoraj była ;)
Martulu :rotfl1:... na Twoje ręce, pozwolę sobie złożyć życzenia... z okazji nauczycielskiego święta... co za niefart, że przypadającego w tym roku w niedzielę :funnyface:
Cierpliwości! :kiss3:
Pozdrawiam - Gosia

Odp: Martowy prawie ogród 14 Paź 2012 18:34 #77873

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Do życzeń nauczycielskich dołączę też i swoje...coraz więcej trawy wycinasz na nowe nasadzenia ...bardzo ładnie wygląda kącik żurawkowy ..z tymi nasadzeniami balkonowymi nie czekaj za długo z wysadzeniem....coraz ładniej i gęściej robi się u Ciebie...

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.521 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum